Jätteorder för NVS i nya Triangelområdet i Malmö

Jätteorder för NVS i nya Triangelområdet i Malmö

den 16 april 2012

NVS Installation AB har fått i uppdrag att utföra samtliga installationer för värme, vatten och kyla och svarar även för projekteringen i det nya Triangelområdet i centrala Malmö. Det handlar om ett jätteprojekt som byggbolaget NCC driver i egen regi med bland annat en ny galleria, kontor och bostäder.


Ordersumman för NVS är på cirka 40 miljoner kronor och som mest kommer 15-20 montörer att arbeta med VS-installationerna.
 
- Det gör projektet till ett av våra största någonsin, berättar filialchef Ola Lundh. Eftersom Triangeln ligger mitt i staden blir logistiken en stor utmaning. Materielleveranserna måste planeras mycket noga.Installationsarbetet påbörjades i mars i år och pågår till 2014.
 
Det nya kvarteret som utvecklas och byggs av NCC omfattar flera sammanbyggda fastigheter med galleria i två plan, kontor i fyra plan och 190  bostäder (i 19 plan). Dessutom byggs ett underjordiskt parkeringsgarage i två plan med 400 platser.
 
Området ligger vid den nya tågstationen vid Citytunnelns norra uppgång. Den nya gallerian på 12000 kvadratmeterbyggs samman med den befintliga gallerian. Till detta kommer nära 5000 kvadratmeterny kontorsyta och 200 nya bostäder. Hela byggnadsprojektet omfattar cirka 27000 kvadratmeter.
 
Området kommer att öppnas i etapper och vara helt klart 2014. Gallerian öppnas 2013.
 
NVS Sprinkler i Malmö har fått uppdraget att projektera och installera sprinkler i garage, galleria, restauranger och kontor. Systerföretaget Sydtotal har utsetts till konsult och entreprenör för ventilationen.

Illustration: Fojab

Högsta betyg för S:t Eriks Pipelifter

den 13 oktober 2015

I våras vann S:t Eriks nya hjälpmedel för rörläggning – Pipeliftern – Skanskas pris för bästa hjälpmedel. Nu har den testats praktiskt av både Peab, Svevia och Skanska.

Mobiltäckning inne i hela Nya Karolinska Solna

den 13 oktober 2015

Inne i det nya sjukhuset kommer det att bli möjligt att använda mobiltelefoner överallt – i samtliga byggnader och till och med i kulvertarna. Relacom har fått uppdraget att bygga ett passivt antenn-nät som omfattar omkring 600 antenner och sammanlagt cirka 1,6 mil antenn­kabel.

Min arbetsgivare arbetar inte med jämställdhet

den 13 oktober 2015

Nästintill var tionde ingenjör, åtta procent, anser att deras chefer inte arbetar aktivt med jämställdhet på deras arbetsplatser. Samtidigt är fördelningen mellan kvinnor och män i ingenjörsbranschen mycket ojämn, där endast 25 procent av alla svenska ingenjörer är kvinnor. Det visar Jämställdhetsrapporten, en undersökning som Novus genomfört på uppdrag av konsultkoncernen Projektengagemang.

Rekordvepa kastar nytt ljus över Forsåker

den 13 oktober 2015

Nu kan bilisterna på E6 också upptäcka en annan sida av Mölndal. Forsåkers vepa hör till en av de största som satts upp i Västsverige och kommer med sin belysning att skapa intresse för den nya stadsdelen dygnet runt.

Nya amorteringskrav ger liten effekt på bostadsbubblan

den 13 oktober 2015

Priserna på bostäder har ökat kraftigt under de senaste åren och frågan om vi befinner oss i en bostadsbubbla är högaktuell. Ett förslag på åtgärd för att motverka prisökningen är amorteringskrav. En ny undersökning från Kundkraft visar dock att de kommer ha liten effekt på försäljningen av bostäder.

Uppsala Arena blir Uppsala EventCenter

den 12 oktober 2015

Efter många års arbete med arenan har omvärlden förändrats och därmed också förutsättningarna för hur en lönsam arena ska byggas och driftas. Det har gjort att vi nu skapar en mer flexibel arena än vad som var tänkt från början.

Riksbyggen i spetsen för att etablera nyanlända på arbetsmarknaden

den 12 oktober 2015

Riksbyggen är ett av de företag som är först ut i 100-klubben, vilket innebär att vi inom en treårsperiod ska ta emot minst 100 nyanlända för praktik eller arbete. 100-klubben är regeringens satsning för att snabbt få nyanlända etablerade på arbetsmarknaden och skapa förutsättningar för att tillföra företagen ny arbetskraft och kompetens.

Easyfairs Elmässa till Jönköping och Umeå

den 12 oktober 2015

Easyfairs har med stor framgång arrangerat Elmässan i Stockholm och Malmö sedan 2004. Varje gång mässan arrangerats har både antalet besökare och utställare ökat kraftigt. Besökarna till mässorna i elbranschen reser inte lika långa sträckor som andra branscher för att gå på mässa.

Snabbspår för nyanlända till arbetsmarknaden

den 12 oktober 2015

NCC och Kunskapsskolan ligger i startgroparna för att lansera en ny utbildning för nyanlända vuxna som har ingenjörsutbildning. Satsningen ligger i linje med regeringens ambitioner och syftet är erbjuda en snabb väg in på arbetsmarknaden i en bransch som har ett stort rekryteringsbehov.

Rikshem bygger i trä och möjliggör 1 miljard i nya gröna obligationer

den 12 oktober 2015

Rikshem planerar att under de kommande två åren emittera 1 miljard kronor i gröna obligationer för att bygga fler än 1000 lägenheter i trä. Rikshem utvidgar därför sitt ramverk för gröna obligationer.

Jernhusen byter ut reklam mot konst

den 12 oktober 2015

Under flera år har Jernhusen arbetat aktivt med kommunikation på tillfälliga byggplank för att skapa positiva upplevelser i en stökig byggmiljö. Ett exempel är vid den stora ombyggnaden av Stockholms Centralstation.

Inspira köper Västmanlands Städ & Flytt-tjänst

den 8 oktober 2015

Från 4 januari 2016 blir Västmanlands Städ & Flytt-tjänstAB (VSF) ett helägt dotterbolag till Inspira AB. Genom förvärvet kommer verksamheterna tillsammans omsätta cirka 450 miljoner kronor och sysselsätta 1300 medarbetare.

Tävling ska forma en klimatsmart livsstil i Sege Park

den 8 oktober 2015

Framtidens goda och klimatsmarta liv ska skapas i Sege Park i Malmö och en tävling ska avgöra hur detta ska gå till. Tävlingen Sharing for Affordable and Climate Smart Living söker förslag på fysiska förutsättningar för en klimatsmart vardag i Sege Park.

Incit öppnar kontor i Piteå

den 8 oktober 2015

Framgångarna i Norrland fortsätter för Incit. För att komma närmare kunderna, öppnar nu företaget ett kontor i Piteå. Intresset för ekonomi- och fastighetssystemet Incit Xpand är stort i Norrland. Incit har sedan tidigare ett kontor i Skellefteå men stärker nu närvaron i Norrland ännu mer.

Årets Framtidsbyggare 2015

den 6 oktober 2015

Den 5 november kommer Stiftelsen för utveckling av energieffektivt byggande att dela ut pris till Årets Framtidsbyggare 2015. Priset delas ut i samarbete med Lunds Universitet och Fastighetsvärlden och går till personer som gjort särskilda insatser för att bidra till energieffektivt byggande under året.

Välkommen utredning om enklare avhysning av otillåtna bosättningar

den 5 oktober 2015

Regeringen tillsätter en utredning med uppdraget att föreslå förenklingar av reglerna för avhysning av otillåtna bosättningar. Det är bra att regeringen snabbutreder hur systemet kan förbättras anser Fastighetsägarna, eftersom kraven på individuell identifikation inte är anpassat för den situation som uppstått med allt fler tillfälliga bosättningar.

Hur ska Göteborg se ut för att klara regn och översvämningar?

den 5 oktober 2015

Förhöjda havsnivåer och klimatförändringar utmanar orter som Borås, Göteborg, Kungsbacka och Lerum – och reser många frågor kring vatten. På torsdag träffas forskare, offentliga aktörer och industrin på Chalmersska huset för att ta itu med dem på ett nytt sätt.

Balticgruppen bygger 37 arkitektritade bostäder på Umedalen

Svenska Kyrkor 2015 ute nu!

den 28 juni 2015

Nu är Svenska Kyrkor 2015 ute. Klicka vidare för att komma till webb-tidningen.

Concent bygger det goda samhället

den 25 juni 2015

Concent arbetar först och främst med fastighetsutveckling av små och smarta hyresrätter i kollektivtrafiknära lägen i stor- och universitetsstäder. Det är något som ligger helt rätt i tiden. Concent var också en av föreläsarna på den lyckade konferensen Bostadsforum 2015 och även huvudsponsor till arrangemanget.

Kunglig glans på träbyggnadsdagar

den 25 juni 2015

Seminariet ”Nytt träbyggande för klimatet” i början av juni med en väl organiserad studieresa dagen efter runt om i ”Trä-Stockholm” blev ett mycket lyckat arrangemang med cirka 50 deltagare. Många tydliga ståndpunkter framfördes om de uppenbara fördelarna med att bygga också flerfamiljshus med trästommar. Deltagarna fick med sig många aha-upplevelser hem.

Att vara eller inte vara för Kiruna

den 24 juni 2015

Grundläggande principer för stadsomvandlingen och stadsflytten dryftades under ett av IVA arrangerat, välbesökt och högintressant seminarium på Folkets Hus i Kiruna under två dagar i slutet av maj.

IG Passivhus har ordet nr 4 ute nu!

den 15 juni 2015

Det fjärde numret av IG Passivhus har ordet är ute. Klicka vidare för att komma till webbtidningen.

Bostadsforum på hög nivå

den 9 juni 2015

Bostadsforum 2015 hölls på Courtyard by Marriott Stockholm Hotel den 7 och 8 maj. Det blev en viktig manifestation för hur vi ska göra för att lyckas med att bygga alla de bostäder som nu behövs.

Underhåll på hög höjd

den 1 juni 2015

Knepiga lägen kräver kreativa lösningar. Huge Fastigheter AB anlitar yrkesklättrare som ett kostnadseffektivt alternativ på svårtillgängliga platser.

Nya Kiruna – staden som återuppstår

den 21 maj 2015

Om vi skulle ställas inför faktum att hela vår stad ska rivas, våra hem flyttas och allt ska byggas upp på en ny plats. Hur skulle vi då reagera som människor? Ja, den frågan har invånarna i Kiruna ställt sig.

Infrastrukturministern på byggmässan i Malmö

den 2 maj 2015

Årets upplaga av Byggmässan i Malmö den 22-23 april slog utställarrekord! Aldrig förr har mässan varit så fylld av utställare, produktnyheter, innovationer och inspiration som i år.

Ecoforum 2015: Skarpa analyser och innovativa lösningar

den 1 maj 2015

– Inom hållbar stadsutveckling är utmaningarna många, men möjligheterna oändliga. Med de orden inledde Erik Hellqvist, VD på Svensk Byggtjänst, Ecoforum 2015 på Stockholmsmässan.