Byggstart för Stockholmsmässans nya entré

den 04 maj 2012

Idag togs det första spadtaget till Stockholmsmässans nya huvudentré. Totalt investeras drygt 100 miljoner kronor i ett nytt entrétorg som ger besökare och utställare en tydlig och inspirerande utgångspunkt till de olika evenemangen, samtidigt som ett nyttt centralt placerat presscenter invigs.


Stockholmsmässans nya entré ska vara klar hösten 2013.

– Det här är ett efterlängtat bygge. Förutom att hela huvudentrén blir luftigare så kommer vi också få till kraftigt förbättrad logistik när vi möter stora flöden av besökare, till exempel när vi har flera mässor parallellt med kongresser och konferenser, säger Stockholmsmässans vd Patric Sjöberg.

– Stockholmsmässan är en viktig del i utvecklingen av Stockholm som mötesdestination, och jag är väldigt glad att vi tagit beslutet att satsa på en helt ny entré, säger Sten Nordin, finansborgarråd och ordförande i Stockholmsmässans styrelse.

– Stockholmsmässan är en dynamisk mötesplats och bidrar med sitt stora spann mellan lokala och internationella evenemang stort till regionen, inte minst genom att utställare, besökare och kongressdeltagare besöker stadens hotell och restauranger, säger Maria Rankka, vd för Stockholms Handelskammare och vice ordförande i Stockholmsmässans styrelse.

Stockholmsmässans nya huvudentré blir 2200 kvadratmeter stor, med glasade partier som ger lokalen en ljus och spatiös karaktär. Den är ritad av Rosenbergs arkitekter och byggs av Värmdö Bygg, erfarna leverantörer som känner mässans behov väl. Det nya entrétorget kommer att bli ett nav för besökare och utställare, samtidigt som ett nytt, centralt placerat presscenter invigs.

Ombyggnationen kommer främst att pågå under lågsäsongen för stora evenemang, och parallellt med bygget undersöker Stockholmsmässan även förutsättningarna för att bygga ett andra hotelltorn på området.

Skanska bygger om Södertälje sjukhus för 968 miljoner kronor

den 7 juli 2014

Skanska har slutit avtal med Locum AB gällande om- och tillbyggnad av Södertälje sjukhus. Kontraktet är värt 968 miljoner kronor, vilket inräknas i orderingången för Skanska Sverige för tredje kvartalet 2014.

Bravida Fire & Security levererar omfattande brandlarmslösningar till sjukhuset i Västerås

den 7 juli 2014

Bravida Fire & Security har fått nytt förtroende att leverera brandlarmssystem och utrymningslarm till Landstinget i Västmanland. Det nya avtalet har ett ordervärde på drygt 15 miljoner kronor.

Storsatsning på gondolbana i Funäsdalen klar till jul

den 7 juli 2014

Den sedan länge planerade gondolbanan, som ska knyta ihop själva byn Funäsdalen i Härjedalen med skidbackarna på Funäsdalsberget, ska nu byggas och beräknas stå klar till julafton i år. Investeringarna i och runt gondolbanan ligger på drygt 100 miljoner kronor och är en i raden av stora investeringar i Funäsfjällen de senaste åren.

Finanseringen klar för European Spallation Source

den 6 juli 2014

Det är nu klart för byggstart av European Spallation Source i Lund. Detta sedan regeringen i dagarna slutförhandlat avtalet med Tyskland.

NCC bygger 148 hyresrätter för SKB i Ursvik

den 6 juli 2014

NCC bygger 148 hyresrätter i Sundbybergs växande stadsdel Ursvik för SKB. De två kvarteren är SKB:s första i området, som kommer att bestå av 6000 bostäder när det är klart. NCC har tidigare sålt tomten till SKB. Ordern är värd 232 miljoner kronor.

68 nya hyresrätter till Rikshem i Helsingborg

den 6 juli 2014

I veckan togs ett symboliskt spadtag i Almedalen för Rikshems 68 första nyproducerade hyresrätter i Helsingborg. NCC bygger huset i Maria Station - en ny, växande stadsdel i norra Helsingborg. Rikshem är idag Helsingborgs största hyresvärd. Ordern är värd 80 miljoner kronor.

NCC bygger 220 lägenheter åt Uppsalahem

den 6 juli 2014

NCC har fått i uppdrag av Uppsalahem att bygga 220 lägenheter, varav 90 studentlägenheter, i stadsdelen Kåbo i Uppsala. Ordern uppgår till 263 miljoner kronor.

Skanska bygger hyreshus åt HEBA i Norra Djurgårdsstaden

den 6 juli 2014

Skanska ska bygga två bostadshus med 72 hyresrättslägenheter i Norra Djurgårdsstaden åt HEBA Fastighets AB. Avtalet är värt cirka 138 miljoner kronor och utgör en fortsättning på det projekteringssamarbete som inleddes i höstas.

NCC bygger arena för idrott och event i Ystad

den 5 juli 2014

NCC bygger Ystads nya arena för matcher och evenemang med plats för 2500 åskådare. Den är en del i stadens största satsning hittills. I augusti startar arbetet med arenans första del som beräknas vara klar årsskiftet 2015/2016. Ystad kommuns order är värd 205 miljoner kronor.

NCC bygger bostäder åt HSB

den 27 juni 2014

NCC har fått i uppdrag av HSB att bygga 92 lägenheter på Finnbodavarvsområdet i Nacka. Ordervärdet uppgår till 275 miljoner kronor.

HSB bygger 60 lägenheter i Fyrklövern

den 25 juni 2014

Upplands Väsby kommun har träffat ett avtal med HSB om byggande av nya bostäder i Fyrklövern i centrala Upplands Väsby. Avtalet innebär att HSB kan bygga cirka 60 lägenheter med preliminär byggstart under 2017. HSB ska bidra med innovativa och moderna lösningar som stämmer väl med idén för Fyrklövern.

Poseidon bygger hyresrätter i Örgryte Torp

den 24 juni 2014

Älvstranden Utveckling AB och Bostads AB Poseidon har tecknat ett samverkansavtal med syfte att Poseidon ska förvärva en av fastigheterna i Örgryte Torp. Poseidon bygger därmed Örgryte Torps första hyresrätter samt en förskola, med planerad inflyttning 2016.

NCC startar utvecklingen av fastighetsprojekt i Hagastaden

den 24 juni 2014

NCC påbörjar utvecklingen av Torsplan etapp 2 i Hagastaden i Stockholm. Fastigheten, som omfattar 26000 kvadratmeter, utvecklas för både kontor och handel. Torsplan blir den första svenska byggnad som väntas uppnå miljöcertifieringen BREEAM Outstanding.

Första spadtaget för 344 student- och ungdomslägenheter i Huddinge

den 23 juni 2014

Idag togs ett traditionellt första spadtag för Visättra ängar, ett nytt bostadsområde i Huddinge. I spaden höll Stefan Attefall (KD), civil- och bostadsminister, Tomas Hansson, kommunalråd i Huddinge kommun samt Christofer Söderström, projektutvecklare på Wästbygg Projektutveckling Stockholm AB.

HSB bygger soliga bostäder i Östra Göteborg

den 23 juni 2014

Nu startar försäljningen av Brf Västersol i Fräntorp. HSB Göteborgs senaste projekt i Östra Göteborg erbjuder både snabba kommunikationer och naturnära läge.

Hyresrätter på kort tid till växande Nyköping

den 23 juni 2014

Idag togs första spadtaget för 60 nya hyresrätter på Brandholmen. Det är bostadsbrist och befolkningen växer i Nyköping. NCC:s byggsystem ger hyresrätter med hög kvalitet och klara för inflyttning redan inom ett drygt år. Svenska Hyreshus order är värd 67 miljoner kronor.

Sodexo och Peab skapar attraktiva kontorsfastigheter i Göteborg

den 23 juni 2014

Byggföretaget Peab bygger nya kontorsfastigheter på Lyckholms i Göteborg. Bygget kommer att vara klart hösten 2015. Service managementbolaget Sodexo kommer erbjuda ett brett utbud av servicetjänster inklusive en öppen restaurang för att bidra till en attraktiv kontors- och mötesplats. Sodexo blir samtidigt den första hyresgästen.

Nu flyttar de första familjerna in i Folkets Park, Linköping

Ha en underbar sommar!

den 5 juli 2014

Vi önskar alla en jättefin sommar med mycket sol, bad, glada skratt och ledighet.

Svenska Kyrkor 2014 ute nu!

den 22 juni 2014

Nu är Svenska Kyrkor 2014 tryckt och på väg ut till våra läsare! Klicka här för att komma till webb-tidningen.

Målet är 1000 nya bostäder för unga

den 24 april 2014

Snabba Hus kallas projektet för nya fräscha bostäder för unga i bostadskrisens Stockholm, med målsättningen att inom kort nå byggstart. Snabba Hus är ett samarbete mellan Svenska Bostäder och nätverket jagvillhabostad.nu.

Renoveringsmarknadens status måste höjas

den 24 april 2014

– Det allra viktigaste är måhända att få upp statusen för renoveringsmarknaden. Det ska vara minst lika fint att bygga om som att bygga nytt, säger ordföranden Andres Muld för Renoveringscentrum i inledningen av den första Renoveringsdagen som anordnats.

100 byggaktörer inne på Stockholmsmarknaden

den 24 april 2014

– Stockholms stad har satsat på konkurrens och har inte minst släppt fram de som bygger industriellt. Det säger finansborgarrådet Sten Nordin (M) och slår fast att ungefär 100 byggaktörer finns inne på byggmarknaden i Stockholm, vilket är fem gånger så många som i Göteborg. 140 000 nya bostäder ska byggas fram till år 2030.

Höghållfast stål bär fram nytt industriellt byggande

den 24 april 2014

– Höghållfast stål och hög prefabriceringsgrad har skapat nya möjligheter, vilket alla kan se i nya byggnationer såsom Friends Arena i Solna och i nya Sundsvallsbron, säger Johan Söderqvist, VD för Stålbyggnadsinstitutet (SBI).

Siemens erbjuder allt från små projekt till totallösningar för fastigheten

den 21 april 2014

Siemens levererar intelligenta tekniklösningar för fastigheter. Lösningarna medger att energianvändningen kan sänkas med i snitt 30 procent, med bibehållen eller ökad komfort. Företaget erbjuder också Total Building Solutions där fastighets-, informations- och säkerhetssystem integreras. Detta höjer fastighetens säkerhet, effektivitet och flexibilitet.

Kopparstaden – självförsörjande på el

den 15 april 2014

Kopparstaden AB – det kommunala bostadsföretaget i Falun – arbetar mycket aktivt sedan många år för att minska sin energiförbrukning och att bidra till en hållbar utveckling av våra gemensamma resurser. Stort fokus ligger på en minskad elanvändning och att uppnå balans mellan egenproducerad el och elanvändning för drift av fastigheterna.

Ständig kamp mot energitjuvar för Botkyrkabyggen

den 15 april 2014

AB Botkyrkabyggen är med sina 10600 lägenheter ett av de mest miljonprogramtunga bostadsbolagen inom SABO. Detta är en av anledningarna till att Botkyrkabyggen alltid arbetar med en plan och en tanke inför varje beslut om energisparåtgärder. Varje dag innehåller en ständig kamp mot energitjuvar och ett intensivt arbete för att minska energianvändningen.

Flera satsningar på solenergi

den 15 april 2014

I mitten av februari arrangerade SABO Solenergidagen i Uppsala. Två av föreläsarna var Ulf Klint från Karlskronahem och Lena Ahlgren från Umeå Energi. Båda Umeå och Karlskrona ligger långt framme när det gäller satsningar på solenergi.