Startskott för byggnationen av Lunds nya mötesplats

Startskott för byggnationen av Lunds nya mötesplats

den 26 april 2012

Nu startar byggnationen av ett nytt hotell i Lund, Park Inn by Radisson. Hotellet ingår i Midrocs planerade etablering av World Trade Center Lund. Här utvecklar Midroc ett nytt område med kontor, kontorshotell och hotell på totalt 28000 kvadratmeter.


World Trade Center Lund börjar nu ta form strax intill Råby trafikplats vid E22. Grundarbetena för det tio våningar höga Park Inn by Radisson pågår. Hotellet får 192 dubbelrum, konferensutrymmen, restaurang för 150 gäster samt bar/loungeyta och fitness/relax.

- Hotellet får ett riktigt bra läge med närheten till Tetra Pak och motorvägen samt intill det planerade World Trade Centret, säger Anders Junger, koncernchef i Winn Hotel Group.

- World Trade Center Lund får samma koncept som det vi har utvecklat för World Trade Center Malmö, berättar Peter Syrén, vice vd i Midroc Property Development. Vi erbjuder flexibla kontorslokaler i varierande storlek med tillgång gemensam reception, konferenslokaler och kringtjänster som tele och data. Våra medlemmar ingår också i ett företagsnätverk. Vi är övertygade om att konceptet för World Trade Center tillsammans med det fantastiska läget blir starka argument för företag som är i behov av nya kontorslokaler i Lund.

Fakta World Trade Center Lund
28000 kvadratmeter stort utvecklingsområde planerat för kontor, kontorshotell, företagsbostäder och hotell samt 425 parkeringsplatser i garage.
cirka 1000 arbetsplatser i två kontorsbyggnader på totalt 18 000 kvadratmeter
projekteras med miljövänliga material och uppfyller kraven för Green Building
byggherre: Midroc Property Development

Fakta Park Inn by Radisson
192 rum, 10 våningar, 9300 kvadratmeter
lobby, bar, lounge, restaurang, fitness/relax
konferenslokaler för 150 gäster
projekteras med miljövänliga material och uppfyller kraven för Green Building
öppnar årsskiftet 2013-2014
byggherre: Midroc Property Development
operatör: Winn Hotel Group
entreprenör: NCC

Midroc Property Development AB utvecklar och förvaltar kommersiella lokaler och bostäder. Projektportföljen omfattar idag 679 000 kvm byggrätter till ett värde av 15 miljarder kronor. Fokus är inriktat på södra Sverige och huvudkontoret finns i Malmö. Vi vill utveckla hållbara stadsmiljöer, och ger därför full kraft åt goda och annorlunda idéer. Läs mer på mpd.midroc.se

Nu byggs 200 nya bostäder i Östra Frestaby i Väsby

den 17 april 2014

Nu startar bygget av 200 nya bostäder i Östra Frestaby. I området planeras runt 200 bostäder som till stor del kommer att bestå av fristående bostadshus och radhus, integrerat med mindre flerbostadshus. Östra Frestaby är en del av den bostadssatsning som Upplands Väsby gör för att möta upp behovet av bostäder i en växande storstadsregion.

Skanska bygger tre hus åt HSB i Huddinge

den 17 april 2014

Skanska har fått i uppdrag att bygga tre punkthus åt HSB Bostad AB vid Kvarnbergsplan i Huddinge, söder om Stockholm. Det blir totalt 88 bostadsrättslägenheter, inklusive garage. Kontraktet är värt cirka 120 miljoner kronor.

Byggstart för Partille Kulturum

den 11 april 2014

I tisdags skedde den officiella byggstarten av Kulturum i Partille. Byggtiden väntas pågå till den senare delen av 2016 då byggnaden ska stå klar i sin helhet. Kontraktssumman är på cirka 400 miljoner kronor och uppdragsgivare är PartilleBo AB.

Nu börjar bygget av Glasvasen

den 11 april 2014

Idag startade bygget av Glasvasen med minst 500 nya arbetsplatser i ett av Malmös bästa kontorslägen, precis vid Centralstationen. Stadsbyggnadsnämndens ordförande Carina Svensson (S) tog det första (tårt)spadtaget för bygget som även utgör startskottet för den nya stadsdelen Södra Nyhamnen - en utveckling som malmöborna uppskattar enligt en färsk Novusundersökning.

Rikshem bygger om ett äldreboende till 31 hyresrätter i Uppsala

den 11 april 2014

Rikshem bygger om ett tidigare äldreboende i Uppsala till 31 hyresrätter. De nyrenoverade lägenheterna är på 1-2 rum och kök till en yta mellan 31-69 kvm. Varje lägenhet är utrustad med balkong.

Solna United – kontorshus med drömrum på taket

den 11 april 2014

Skanska planerar ett nytt kontorshus strax intill Solna station. Byggnaden får namnet Solna United och rymmer en takterrass med så kallade pods – separata glasade rum som hyresgästerna kan inreda efter eget önskemål. Huset planeras få en total yta på 45000 kvm och beräknas stå klart för inflytt hösten 2017.

Full fart framåt för Träkronan i Piteå

den 10 april 2014

Det blev avslag för den senaste överklagan mot Träkronan. Därmed är det sista hindret undanröjt för det stora utvecklingsprojektet av kvarteret Örnen i centrala Piteå. – Det känns helt underbart. Beslutet är en seger för ett framtida Piteå, en stad i tillväxt. Nu lägger vi in högsta växeln, säger Christina Skoog, vd, Skoogs Fastigheter AB.

Jula satsar kvarts miljard i Skara

den 10 april 2014

Det blir byggentreprenören Peab som bygger ut Julas centrallager i Skara. Totalt går storsatsningen lös på cirka en kvarts miljard kronor med exteriör och interiör.

95 små hyresrätter byggs nära Eslövs station

den 9 april 2014

Eslöv behöver fler bostäder så att ortens goda tillväxt kan fortsätta. Nu bygger NCC på uppdrag av Ebo ett nytt kvarter vid tågstationen med 95 hyresrätter, främst 1,5:or och 2:or. Ordern är värd 88 miljoner kronor.

Grontmij ordnar VVS i Gävles nya fotbollsarena

den 9 april 2014

Grontmij har fått i uppdrag att projektera luftbehandlingsanläggningen och att stå för byggledning och kontroll av rörinstallationer i den kommande fotbollsarenan i Gävle. Arenan ska vara klar 2015 och kommer att ligga i Gavlehov arenaby och blir hemmaarena för Gefle IF i fotbollsallsvenskan.

Veidekke och Arcona har fått i uppdrag av Fabege att bygga The Winery hotel

den 9 april 2014

Vid norra infarten till Stockholm, på promenadavstånd från Friends Arena, har hotellegendaren Ejnar Söder tillsammans med HKC Hotels tecknat ett avtal med Fabege om att öppna The Winery Hotel. Hotellet, med byggstart i april, kommer att ha ett bärande tema på vin och vintillverkning, både i verksamheten med egen vintillverkning, och i lokalernas utformning och utseende.

Tung satsning i verkstadsindustrin

den 8 april 2014

Sivab storsatsar och bygger ny fastighet vid riksväg 40 i Nässjö. Den nya fastigheten kommer vara på 2000 kvadratmeter och är en investering på cirka 15-20 miljoner kronor. Sivabs 15 anställda ska bli fler.

Skanska utvecklar gröna radhus i Norrköping

den 8 april 2014

Skanska ska uppföra sex energieffektiva radhuslängor med 22 bostadsrätter i kvarteret Tornbaggen 2, Norrköping. Radhusen utformas med idéer och metodval från passivhustekniken, med fokus på täthet och god isolering. Det blir Skanskas första egenutvecklade bostadsprojekt i Norrköping.

Bostadsminister Stefan Attefall inviger Frodeparken

den 8 april 2014

På onsdag den 9 april kl. 15.00 inviger bostadsminister Stefan Attefall (KD), Uppsalahems hus Frodeparken, vid Resecentrum. I samband med invigningen kommer Frodeparken också bli det första Svanenmärkta bostadshuset i Uppsala.

NCC bygger och hyr i Wihlborgs niovåningshus

den 8 april 2014

NCC bygger Wihlborgs nya landmärke i norra Helsingborg – ett nio våningar högt och miljösmart kontor på Berga. När huset är klart flyttar NCC in i fyra av våningarna för att leva som man lär med lågt energibehov och sunt inomhusklimat. Ordern är värd 90 miljoner kronor.

Arcona bygger ny passivhusskola i Huddinge

den 7 april 2014

Arcona har fått i uppdrag att bygga Glömsta skola och idrottshall i Flemingsberg i Huddinge kommun. Projektet genomförs som en totalentreprenad i samverkan med ett målpris om 215 miljoner kronor

COWI leder projekteringen av Knutpunkten i Helsingborg

den 7 april 2014

En av Sveriges mest trafikerade kommunikationsanläggningar är Knutpunkten, centralstationen i Helsingborg, som nu byggs på med ytterligare fem plan. Här samsas tåg, bussar och färjor med upp till 45000 passagerare om dagen. Genom påbyggnaden kommer 500-600 nya arbetsplatser uppföras ovanför den befintliga fastigheten.

Uthyrningsstart av studentbostäder i Blåsenhus

Ständig kamp mot energitjuvar för Botkyrkabyggen

den 15 april 2014

AB Botkyrkabyggen är med sina 10600 lägenheter ett av de mest miljonprogramtunga bostadsbolagen inom SABO. Detta är en av anledningarna till att Botkyrkabyggen alltid arbetar med en plan och en tanke inför varje beslut om energisparåtgärder. Varje dag innehåller en ständig kamp mot energitjuvar och ett intensivt arbete för att minska energianvändningen.

Flera satsningar på solenergi

den 15 april 2014

I mitten av februari arrangerade SABO Solenergidagen i Uppsala. Två av föreläsarna var Ulf Klint från Karlskronahem och Lena Ahlgren från Umeå Energi. Båda Umeå och Karlskrona ligger långt framme när det gäller satsningar på solenergi.

Ny tidning ute!

den 14 april 2014

Nu är det senaste numret av Fastighet & Bostadsrätt tryckt och på väg ut till läsarna! Klicka vidare för att komma till webbtidningen.

Ny påbyggnad på Plogen

den 5 mars 2014

– Umeå har förmodligen kommit längst när det gäller påbyggnader bland jämförbara städer i Sverige, säger Melker Tjärnström, Peab i Umeå och ansvarig för ombyggnaden av kvarteret Plogen invid Umeälven.

Ting1 sticker upp i Örnsköldsvik

den 4 mars 2014

Ting1, det nya bostadsrättshuset i Örnsköldsvik, har med sin historia, form och arkitektur blivit ett nytt blickfång centralt i staden.

Fastighetsägarna i Västra Götaland antar Energiutmaningen

den 4 mars 2014

Länsstyrelsen i Västra Götalands län har tillsammans med Fastighetsägarna GFR antagit Energiutmaningen. Projektet pågår under tre år - från 2013 till 2015 - och drivs från Fastighetsägarnas kontor i Göteborg, Uddevalla och Borås.

Energin i fokus hos LKF

den 4 mars 2014

LKF, Lunds Kommuns Fastighetsbolag AB, är med i både Skåneinitiativet och Allmännyttans Energisparkampanj. Energifrågan har stort fokus för LKF. Det händer mycket inom företaget och en rad spännande nybyggnads- och ombyggnadsprojekt pågår.

Övikshem i stort energisparprojekt

den 4 mars 2014

För att minska energianvändningen genomför Övikshem ett stort energisparprojekt. Projektet innebär en långsiktig satsning med positiva effekter på såväl inomhus- som utomhusmiljön.

Ökat bostadsbyggande högt på prioriteringslistan för Chris Heister

den 4 mars 2014

– Den som varit på en fabrik där flervåningshus byggs i en kvalitetssäker miljö, och förstår de möjligheter till rationalitet, korta byggtider och mindre byggfel som det för med sig, tror jag får svårt att inte bli en förespråkare för industriellt byggande, säger Chris Heister, landshövding i Stockholms län.

Pantheon, Kreuger och smart industriell betongteknik i framtiden

den 4 mars 2014

– Få känner till den snabba utvecklingen inom betongindustrin och de innovationer inom industriellt byggande och nya byggmetoder som det för med sig, säger Malin Löfsjögård, VD för Svensk Betong.