Startskott för byggnationen av Lunds nya mötesplats

Startskott för byggnationen av Lunds nya mötesplats

den 26 april 2012

Nu startar byggnationen av ett nytt hotell i Lund, Park Inn by Radisson. Hotellet ingår i Midrocs planerade etablering av World Trade Center Lund. Här utvecklar Midroc ett nytt område med kontor, kontorshotell och hotell på totalt 28000 kvadratmeter.


World Trade Center Lund börjar nu ta form strax intill Råby trafikplats vid E22. Grundarbetena för det tio våningar höga Park Inn by Radisson pågår. Hotellet får 192 dubbelrum, konferensutrymmen, restaurang för 150 gäster samt bar/loungeyta och fitness/relax.

- Hotellet får ett riktigt bra läge med närheten till Tetra Pak och motorvägen samt intill det planerade World Trade Centret, säger Anders Junger, koncernchef i Winn Hotel Group.

- World Trade Center Lund får samma koncept som det vi har utvecklat för World Trade Center Malmö, berättar Peter Syrén, vice vd i Midroc Property Development. Vi erbjuder flexibla kontorslokaler i varierande storlek med tillgång gemensam reception, konferenslokaler och kringtjänster som tele och data. Våra medlemmar ingår också i ett företagsnätverk. Vi är övertygade om att konceptet för World Trade Center tillsammans med det fantastiska läget blir starka argument för företag som är i behov av nya kontorslokaler i Lund.

Fakta World Trade Center Lund
28000 kvadratmeter stort utvecklingsområde planerat för kontor, kontorshotell, företagsbostäder och hotell samt 425 parkeringsplatser i garage.
cirka 1000 arbetsplatser i två kontorsbyggnader på totalt 18 000 kvadratmeter
projekteras med miljövänliga material och uppfyller kraven för Green Building
byggherre: Midroc Property Development

Fakta Park Inn by Radisson
192 rum, 10 våningar, 9300 kvadratmeter
lobby, bar, lounge, restaurang, fitness/relax
konferenslokaler för 150 gäster
projekteras med miljövänliga material och uppfyller kraven för Green Building
öppnar årsskiftet 2013-2014
byggherre: Midroc Property Development
operatör: Winn Hotel Group
entreprenör: NCC

Midroc Property Development AB utvecklar och förvaltar kommersiella lokaler och bostäder. Projektportföljen omfattar idag 679 000 kvm byggrätter till ett värde av 15 miljarder kronor. Fokus är inriktat på södra Sverige och huvudkontoret finns i Malmö. Vi vill utveckla hållbara stadsmiljöer, och ger därför full kraft åt goda och annorlunda idéer. Läs mer på mpd.midroc.se

Nordens högsta hus får namnet Karlatornet

den 7 juli 2015

Göteborgs första skyskrapa och nordens högsta hus ska heta Karlatornet. Namnet relaterar till området, Karlavagnsplatsen och den nya stadsdelen där tornet kommer att bli det stora landmärket. Två mäklare har anlitats för att nu börja sälja de cirka 500 lägenheterna.

IKSU sport i Umeå expanderar

den 6 juli 2015

Trycket är högt och besökarna många. IKSU har med anledning av det stora besökstrycket börjat planera för nästa etapp på IKSU sport.

Scandic öppnar nytt internationellt storhotell i Kødbyen

den 1 juli 2015

Scandic Hotels, Nordens största hotelloperatör, öppnar under våren 2018 ännu ett internationellt storhotell. Hotellet som öppnas mitt i Köpenhamns trendiga “meatpacking district” – Kødbyen – kommer att präglas av områdets historia samt urbana karaktär och bli en pulserande mötesplats för både hotellgäster och köpenhamnsbor.

Riksbyggen satsar i Mölndals nya innerstad

den 29 juni 2015

I Mölndals nya innerstad, kommer Riksbyggen att bygga 300 nya lägenheter ovanpå den nya gallerian. Det stora utvecklingsprojektet är ett led i samarbetet med NCC, Mölndals kommun och köpcentrumbolaget Citycon.

Park Airport Hotel rustar för framtiden och totalrenoverar

den 29 juni 2015

För att möta det ständigt växande behovet av hotellnätter ute på Arlanda gör familjen Azizsson, ägare av BEST WESTERN Park Airport Hotel, en totalrenovering och utökar samtidigt antal rum från 98 till 124. Hotellet väntas öppna igen den 1 september 2016.

NCC Folkboende populärt i Örebro

den 25 juni 2015

NCC bygger 105 nya hyresrätter i Örebro. Lägenheterna byggs med NCC Folkboende, ett koncept som ger ytsmarta hyresrätter, hög boendekvalitet och fördelaktig fastighetsekonomi. Uppdraget kommer från det privata fastighetsföretaget Behrn Fastigheter. Ordervärdet är cirka 120 miljoner kronor.

Bättre flyt i Järfälla när NCC bygger badhus

den 15 juni 2015

NCC har fått i uppdrag att bygga ett cirka 8000 kvadratmeter stort badhus i Jakobsberg i Järfälla kommun. Första spadtaget tas i december i år och badhuset beräknas vara klart vid årsskiftet 2017/2018. Ordern från Tagehus holding AB är värd 245 miljoner kronor.

Nytt partneringprojekt för Imtech VS-teknik i Stockholm

den 15 juni 2015

Imtech har fått i uppdrag att ansvara för samtliga VS- och sprinklerinstallationer i ytterligare en byggetapp av kvarteret Syllen i Årstadal. Ordersumman är på runt 30 miljoner kronor och projektet beräknas vara avslutat kring årsskiftet 2018/2019.

Ikano Bostad och Rikshem vill tillsammans bygga 3000 bostäder i Farsta

den 15 juni 2015

I vad som kommer att bli ett av Stockholms större nybyggnadsprojekt planerar Ikano Bostad och Rikshem för upp mot 3000 nya bostäder i Farsta.

Magnolia Bostad säljstartar 90 lägenheter i centrala Uppsala

den 14 juni 2015

Den 4 juni inledde Magnolia Bostad försäljningen av Huvudkontoret – 90 nya bostadsrättslägenheter i centrala Uppsala. Samtidigt meddelar bolaget att man tecknat entreprenadavtal för byggnationen med BOX Bygg AB. Kontraktssumman är 187 miljoner kronor.

NCC bygger ut Södersjukhuset för 1 miljard

den 14 juni 2015

NCC har fått i uppdrag av Locum att bygga ut Södersjukhuset i Stockholm med en ny byggnad för behandlingar och en för drift och underhåll. Ordern är värd cirka 1 miljard kronor.

NCC bygger Luleås första Espresso House

den 14 juni 2015

Espresso House har slagit upp portarna till sitt nya kafé i gallerian Smedjan i centrala Luleå. NCC har på uppdrag av fastighetsägaren Diös och Espresso House byggt den 220 kvadratmeter stora lokalen.

Första spadtaget för 249 nya bostadsrätter i Bromma Tracks

den 14 juni 2015

Köparna fick äran att hålla i spaden när det symboliska första spadtaget togs för SSM:s projekt Bromma Tracks vid Brommaplan i Stockholm.

Riksbyggen satsar på Norra Tyresö Centrum med lägenheter

den 10 juni 2015

Tyresö kommun utlyste hösten 2014 en markanvisningstävling för bostadsbebyggelse i området. Ett av bidragen signeras samhällsutvecklaren Riksbyggen. Riksbyggen har sedan en tid tillbaka satsat stort i söderort, en växande del av Stockholm.

Tre torn planeras i första etappen för RegionCity i Göteborg

den 9 juni 2015

Kommande steg i utvecklingen av RegionCity i Göteborg har presenterats. Det skandinaviska arkitektteamet visade upp var sitt förslag på hur man kan utveckla stationsnära stad med kontor och handel i direkt anslutning till Centralstationen.

Bygglov beviljat för kvadratsmarta hyresrätter i Örebro

den 9 juni 2015

Concent har beviljats bygglov för ett nytt bostadskvarter, Kvarteret Purjolöken, i Sörbyängen, Örebro. Projektet omfattar 82 hyreslägenheter samt tre lokaler. Byggstart sker inom kort och inflyttning beräknas till första kvartalet 2017.

Klart för bostäder och nästa kontorshus i Södra Nyhamnen

den 9 juni 2015

Jernhusen fortsätter satsningen i Södra Nyhamnen, området vid Malmö Centralstation och investerar drygt 300 miljoner kronor i det nya kontorshuset Foajén. I samma kvarter blir det även plats för nya bostäder. Genom att utveckla arbetsplatser, butiker och bostäder i närheten av Centralstationen får fler möjlighet att åka kollektivt, vilket är en viktig parameter i ett hållbart samhälle.

Från att hyra till att äga

Svenska Kyrkor 2015 ute nu!

den 28 juni 2015

Nu är Svenska Kyrkor 2015 ute. Klicka vidare för att komma till webb-tidningen.

Concent bygger det goda samhället

den 25 juni 2015

Concent arbetar först och främst med fastighetsutveckling av små och smarta hyresrätter i kollektivtrafiknära lägen i stor- och universitetsstäder. Det är något som ligger helt rätt i tiden. Concent var också en av föreläsarna på den lyckade konferensen Bostadsforum 2015 och även huvudsponsor till arrangemanget.

Kunglig glans på träbyggnadsdagar

den 25 juni 2015

Seminariet ”Nytt träbyggande för klimatet” i början av juni med en väl organiserad studieresa dagen efter runt om i ”Trä-Stockholm” blev ett mycket lyckat arrangemang med cirka 50 deltagare. Många tydliga ståndpunkter framfördes om de uppenbara fördelarna med att bygga också flerfamiljshus med trästommar. Deltagarna fick med sig många aha-upplevelser hem.

Att vara eller inte vara för Kiruna

den 24 juni 2015

Grundläggande principer för stadsomvandlingen och stadsflytten dryftades under ett av IVA arrangerat, välbesökt och högintressant seminarium på Folkets Hus i Kiruna under två dagar i slutet av maj.

IG Passivhus har ordet nr 4 ute nu!

den 15 juni 2015

Det fjärde numret av IG Passivhus har ordet är ute. Klicka vidare för att komma till webbtidningen.

Bostadsforum på hög nivå

den 9 juni 2015

Bostadsforum 2015 hölls på Courtyard by Marriott Stockholm Hotel den 7 och 8 maj. Det blev en viktig manifestation för hur vi ska göra för att lyckas med att bygga alla de bostäder som nu behövs.

Underhåll på hög höjd

den 1 juni 2015

Knepiga lägen kräver kreativa lösningar. Huge Fastigheter AB anlitar yrkesklättrare som ett kostnadseffektivt alternativ på svårtillgängliga platser.

Nya Kiruna – staden som återuppstår

den 21 maj 2015

Om vi skulle ställas inför faktum att hela vår stad ska rivas, våra hem flyttas och allt ska byggas upp på en ny plats. Hur skulle vi då reagera som människor? Ja, den frågan har invånarna i Kiruna ställt sig.

Infrastrukturministern på byggmässan i Malmö

den 2 maj 2015

Årets upplaga av Byggmässan i Malmö den 22-23 april slog utställarrekord! Aldrig förr har mässan varit så fylld av utställare, produktnyheter, innovationer och inspiration som i år.

Ecoforum 2015: Skarpa analyser och innovativa lösningar

den 1 maj 2015

– Inom hållbar stadsutveckling är utmaningarna många, men möjligheterna oändliga. Med de orden inledde Erik Hellqvist, VD på Svensk Byggtjänst, Ecoforum 2015 på Stockholmsmässan.