Malthus bygger LSS gruppboende i Tyresö

Malthus bygger LSS gruppboende i Tyresö

den 23 april 2012

Modulbyggnation är en flexibel byggform som börjar bli populär bland kommuner och andra offentliga förvaltningar. Denna gång är det Tyresö kommun som väljer att bygga ett LSS boende med hjälp av Malthus kostnadseffektiva byggmetod.


Malthus har ritat, projekterat och byggt en modulbyggnad om sex lägenheter i ett plan tillsammans med kommunen i Tyresö. Byggnaden har en total yta på 543 kvm och ligger med ett fint, centralt läge.
En av fördelarna med modulbyggnation är framförallt den korta byggtiden; inom 120 dagar kan ett boende vara klart för inflyttning till kommuninvånare med speciella behov. I och med det håller kommunerna den tidgräns som annars kan erläggas med vite om inte kommunen kan tillgodose LSS-bostäder inom skälig tid.

LSS-boende
LSS-boende handlar om att ge medmänniskor med funktionshinder en god service, ett gott stöd och ett värdigt liv. Ett liv där gemenskap, självständighet och integritet går hand i hand, även om förutsättningar, behov och krav varierar för varje individ.
Malthus har specialiserat sig på att bygga flexibla vårdbyggnader och tillsammans med landsting och kommuner har de tagit fram ett vårdkoncept som klarar de speciella krav på utformning, arbets- och boendemiljö som ställs idag.

God arbetsmiljö för alla
Malthus moduler byggs kostnadseffektivt dvs. industriellt i fabrik och i fuktsäker miljö. Detta byggnadssätt sparar på miljön såväl som energi- och materialförbrukning. Markarbeten och grund görs samtidigt som byggnaden byggs i fabrik. Detta skapar korta byggtider, färre transporter och minskat buller på arbetsplatsen.

Malthus är en internationell verksamhet som funnits sedan 1974 och har verksamheter i Norge, Sverige, Ryssland, Canada, UK och Estland.


På bilden: Ett LSS-booende från Malthus i Norrtälje.

Coop Fastigheter bygger butik med tennishall på taket

den 27 augusti 2014

På en obebyggd tomt strax öster om Tumba Centrum, bredvid Willys vill Coop Fastigheter bygga en fastighet med livsmedelsbutik i markplanet och tennishall och exempelvis ett gym på taket. Sammanlagt byggs 10 000 kvadratmeter. Det blir en modern byggnad med fasad i stål och glas mot Huddingevägen.

Byggstart för 153 lägenheter i Uppsala

den 27 augusti 2014

Nu byggstartar Åsikten, 153 nya bostadsrätter vid Fyrisån i centrala Uppsala. På tomten vid Östra Ågatan låg tidigare Hallsjö brädgård.

Bygget av HSB Sportsbyn påbörjat

den 27 augusti 2014

I strålande solsken togs under tisdagen de första spadtagen till HSB Sportsbyn – HSB Malmös stora satsning på hyreslägenheter i Hyllie.

Nytt barnsjukhus till Göteborg

den 26 augusti 2014

Ett av världens mest framstående barn- och ungdomssjukhus inom högspecialiserad barnsjukvård, klinisk forskning och utbildning ska byggas i Göteborg. Beslutet har tagits av regionstyrelsen i Västra Götalandsregionen.

Lysande bilhall i glas – nytt landmärke i Umeå

den 26 augusti 2014

Umeås ledande bilförsäljare, som sålde flest bilar förra året, utökar nu med en exklusiv visningshall för Volvos personbilar. NCC bygger Bilbolagets glasade bilhall som blir ett nytt, lysande landmärke vid Umeås södra infart. Bilfastigheter Umeås order är värd 22 miljoner kronor.

Veidekke bygger 128 lägenheter i Malmö åt HSB

den 25 augusti 2014

Projektet, som är en totalentreprenad, är beläget i populära Hyllie i Malmö. HSB har utvecklat konceptet HSB Sportsbyn med fokus på moderna lösningar, yteffektivitet och rimliga hyror. Uppdraget innebär 128 lägenheter med flexibel planlösning, två stycken lokaler samt ett underjordiskt garage.

Peab bygger bostadslägenheter i Västervik

den 25 augusti 2014

Peab har fått uppdraget att bygga Nya Slottsholmen i Västervik bestående av 38 bostadslägenheter, restaurang, konferens samt reception för ett kommande flytande hotell.

Skanska bygger serverhall åt Facebook i Luleå

den 25 augusti 2014

Skanska har tecknat avtal om att bygga en serverhall åt Facebook i Luleå. Skanskas uppdrag omfattar all infrastruktur, såsom el, avlopp och vägar. Skanska utför även all grundläggning och alla betongarbeten samt uppför kontor och andra sidobyggnader.

Rökfritt med utsikt när Poseidon bygger nytt i Högsbohöjd

den 21 augusti 2014

Idag lyftes de första stommarna till Poseidons nybygge på Elins gård på plats. Därmed är bygget av 117 nya hyresrätter i Högsbohöjd igång. De nya husen kommer att rymma rökfria lägenheter med en svårslagen utsikt över både havet och staden.

Skanska bygger fem hus åt Stockholmshem i Norra Djurgårdsstaden

den 21 augusti 2014

Skanska har slutit avtal med AB Stockholmshem om att bygga fem hus med 154 hyreslägenheter, samt garage och butikslokaler, i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm. Kontraktet är värt cirka 390 miljoner kronor, vilket inräknas i Skanska Sveriges orderingång för tredje kvartalet 2014.

NCC bygger Umeås första Engelska skola

den 21 augusti 2014

Umeå växer och snart startar Engelska skolan sin första skola i staden för 500 elever i årskurs 4 till 9. NCC bygger om 5300 kvadratmeter företagslokaler på Teg söder om centrum till en modern skola som öppnar höstterminen 2015. Kungsledens order är värd 48 miljoner kronor.

Nu byggs Munksjöstaden Etapp 1

den 20 augusti 2014

En helt ny stadsdel kommer att växa fram i Jönköping de närmaste åren. Nu påbörjas bygget av Etapp 1 av Munksjöstaden, när Tolust, Riksbyggen och Kommunal jobbar tillsammans för att förverkliga visionen om den nya stadsdelen. Etapp 1 omfattar 7 kvarter av totalt 17 kvarter på området. Byggnationen påbörjas första kvartalet 2015.

Byggstart för äldreboende i Vikaholm

den 19 augusti 2014

Onsdag 20 augusti tas ett första spadtag för det nya äldreboendet i den gröna stadsdelen Vikaholm i Växjö. Attendo kommer att ansvara för driften av äldreboendet som får 54 lägenheter.

Bravida installerar mer i Folksams huvudkontor

den 18 augusti 2014

Bravida har haft hand om servicen i Folksams huvudkontor i närmare 30 år. Nu har Bravida fått ytterligare förtroende och utför elinstallationer i byggnaden till ett ordervärde av cirka 20 miljoner kronor.

Peab bygger 120 hyreslägenheter åt Tornet i Stockholm

den 18 augusti 2014

Peab har fått uppdraget att bygga 120 hyreslägenheter i Järfälla, Stockholm. Beställare är Tornet och kontraktssumman uppgår till 155 miljoner kronor.

Peab bygger nytt hotell och kontorsytor i Norrköping

den 15 augusti 2014

Peab har fått uppdraget att bygga ett nytt hotell och kontorsytor vid inre hamnen i centrala Norrköping. Beställare är Spinnhuset Fastighets AB och kontraktssumman uppgår till 164 miljoner kronor.

Första spadtaget till den nya stadsdelen Norra Kajen

den 15 augusti 2014

Välkommen till en historisk händelse – det första spadtaget till Sundsvalls nya stadsdel Norra Kajen. Måndag 18 augusti kl. 14.00 samlas vi på området och markerar startskottet för bygget av totalt 192 lägenheter. Efter spadtaget bjuds det på fika och man svarar på frågor om nybyggnationen.

Fler stora varumärken klara för Mall of Scandinavia

Utbildning för ökad trygghet och säkerhet

den 7 juli 2014

Media rapporterar dagligen om inbrott, brand och en ökning av sociala problem. Många känner sig otrygga i källaren, på gården och andra platser samtidigt som få vill flytta till bostadsområden som uppfattas som otrygga. Vad kan bostadsföretagen göra för att motverka detta och öka både tryggheten och den upplevda säkerheten?

Byggsystem med biomassa leder industriell byggutveckling

den 7 juli 2014

– Industriellt modernt träbyggande innebär hållbart byggande i ordets allra bästa mening, med resursbesparingar och förbättringar hela vägen längs den nya byggprocessen. Att bygga industriellt innebär att beställaren slipper negativa överraskningar och – inte minst - att kostnaden som regel blir det som var sagt från början, säger Susanne Rudenstam, chef för Sveriges Träbyggnadskansli.

Fristad är centrum för kunskap om byggande i korslimmat trä

den 7 juli 2014

– Att bygga i trä är det moderna sättet att bygga och det enda rätta ur ett hållbarhetsperspektiv. Vi ärver inte jorden av våra fäder, vi lånar den av våra barn, säger Peter Serrander, VD för Fristad Bygg som just nu är i full färd med att resa fem våningars massivträhus i Fristad.

Nya Trästadsprojektet ska stärka beställarrollen för industriellt byggande

den 7 juli 2014

– Det grundläggande behovet handlar egentligen om att utveckla nya sätt att bygga, och vi som har hållit på några år med moderna, träbaserade byggmetoder vet att vi sitter på några av de bästa svaren, säger Anders Jonsson, en av förgrundsfigurerna inom svenskt träbyggande.

Nytt industriellt modulbyggande bakom Campus Björksätra i Bredäng

den 7 juli 2014

Stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M) invigde en solig majförmiddag den första etappen av nya Campus Björksätra i Bredäng med 36 nya studentlägenheter. Studentlägenheterna är byggda av prefabricerade, nyutvecklade kerambetongmoduler från Soleed AB i Eksjö och stor vikt har lagts vid design och arkitektur.

Nytt nummer av Fastighet & Bostadsrätt ute!

den 6 juli 2014

Nu är ett nytt nummer av Fastighet & Bostadsrätt tryckt. Klicka vidare för att läsa webbtidningen.

Svenska Kyrkor 2014 ute nu!

den 22 juni 2014

Nu är Svenska Kyrkor 2014 tryckt! Klicka här för att komma till webb-tidningen.

100 byggaktörer inne på Stockholmsmarknaden

den 24 april 2014

– Stockholms stad har satsat på konkurrens och har inte minst släppt fram de som bygger industriellt. Det säger finansborgarrådet Sten Nordin (M) och slår fast att ungefär 100 byggaktörer finns inne på byggmarknaden i Stockholm, vilket är fem gånger så många som i Göteborg. 140 000 nya bostäder ska byggas fram till år 2030.

Målet är 1000 nya bostäder för unga

den 24 april 2014

Snabba Hus kallas projektet för nya fräscha bostäder för unga i bostadskrisens Stockholm, med målsättningen att inom kort nå byggstart. Snabba Hus är ett samarbete mellan Svenska Bostäder och nätverket jagvillhabostad.nu.

Renoveringsmarknadens status måste höjas

den 24 april 2014

– Det allra viktigaste är måhända att få upp statusen för renoveringsmarknaden. Det ska vara minst lika fint att bygga om som att bygga nytt, säger ordföranden Andres Muld för Renoveringscentrum i inledningen av den första Renoveringsdagen som anordnats.