Malthus bygger LSS gruppboende i Tyresö

Malthus bygger LSS gruppboende i Tyresö

den 23 april 2012

Modulbyggnation är en flexibel byggform som börjar bli populär bland kommuner och andra offentliga förvaltningar. Denna gång är det Tyresö kommun som väljer att bygga ett LSS boende med hjälp av Malthus kostnadseffektiva byggmetod.


Malthus har ritat, projekterat och byggt en modulbyggnad om sex lägenheter i ett plan tillsammans med kommunen i Tyresö. Byggnaden har en total yta på 543 kvm och ligger med ett fint, centralt läge.
En av fördelarna med modulbyggnation är framförallt den korta byggtiden; inom 120 dagar kan ett boende vara klart för inflyttning till kommuninvånare med speciella behov. I och med det håller kommunerna den tidgräns som annars kan erläggas med vite om inte kommunen kan tillgodose LSS-bostäder inom skälig tid.

LSS-boende
LSS-boende handlar om att ge medmänniskor med funktionshinder en god service, ett gott stöd och ett värdigt liv. Ett liv där gemenskap, självständighet och integritet går hand i hand, även om förutsättningar, behov och krav varierar för varje individ.
Malthus har specialiserat sig på att bygga flexibla vårdbyggnader och tillsammans med landsting och kommuner har de tagit fram ett vårdkoncept som klarar de speciella krav på utformning, arbets- och boendemiljö som ställs idag.

God arbetsmiljö för alla
Malthus moduler byggs kostnadseffektivt dvs. industriellt i fabrik och i fuktsäker miljö. Detta byggnadssätt sparar på miljön såväl som energi- och materialförbrukning. Markarbeten och grund görs samtidigt som byggnaden byggs i fabrik. Detta skapar korta byggtider, färre transporter och minskat buller på arbetsplatsen.

Malthus är en internationell verksamhet som funnits sedan 1974 och har verksamheter i Norge, Sverige, Ryssland, Canada, UK och Estland.


På bilden: Ett LSS-booende från Malthus i Norrtälje.

Färgglada parkbänkar skapar glädje i Kungsträdgården

den 25 maj 2015

Kunskapssajten Allt om målning sätter färg på Stockholmarnas vardag genom att placera färgglada parkbänkar i Kungsträdgården. Parkbänkarna har målats och monterats i samarbete med Kista Gymnasium.

Bonnierhuset inviger Torsgatan 21 – ny restaurang och delikatess i historisk byggnad

den 25 maj 2015

Nu öppnar Torsgatan 21 – restaurang och delikatess – med en inredning som vill bevara husets originalkänsla och samtidigt skapa en modern mötesplats i Vasastan.

Nytt hotell öppnar på Sveavägen 44

den 24 maj 2015

Nu får Stockholm ytterligare ett hotell. Hotel With öppnar 106 nya hotellrum på Sveavägen 44 i Stockholm. Hotellet får sin entré i gatuplan och rummen, som anländer till Sveavägen i färdigbyggt skick, håller som bäst på att lyftas in i huset, en våning ner.

Riksbyggen i samarbete med Norrköpings Teaterkompani om Gamla Fängelset

den 23 maj 2015

Riksbyggen hälsar välkommen till en träff där man berättar mer om samarbetet med Norrköpings Teaterkompani i det Gamla Fängelset i Norrköping.

Nybyggnad med park för fler gröna mötesplatser på KTH Campus

den 22 maj 2015

När Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad vid KTH i Stockholm växer och utvecklas investerar Akademiska Hus 193 miljoner kronor i nya lokaler på området. Som ett led i att göra campus mer levande och hållbart skapas också solceller på taket och en terrasserad park i direkt anslutning till huset.

Förstudien Ny Opera i Operan - Möjligt att skapa ett fullvärdigt Operahus vid Gustav Adolfs torg

den 22 maj 2015

I december 2013 fick Statens fastighetsverk (SFV) i uppdrag av regeringen att, i nära samarbete med Kungliga Operan, genomföra en förstudie gällande hur operabyggnaden vid Gustaf Adolfs torg i Stockholm kan renoveras och byggas om.

Mindmancer vinner upphandling i Växjö

den 21 maj 2015

Växjö kommun har upphandlat intelligent kamerabevakning och valet föll på Mindmancer. Beställningen gäller i första steget för områdesbevakare med option för utökning.

Kärcher växer och bygger nytt

den 20 maj 2015

Kärcher, världsledande innovativ leverantör inom rengöring. har växt kraftigt i Sverige de senaste 5 åren. Tillväxten i Sverige speglar väl den utveckling företaget har på den globala marknaden med dotterbolag i 66 länder och cirka 11500 anställda.

NCC bygger nytt för Björn Dählie i Åre

den 19 maj 2015

Med bästa läge i centrala Åre bygger NCC 15 lägenheter på uppdrag av skidkungen Björn Dählie och bostadsrättsföreningen Årevägen 130. Planer finns på fler hus på samma tomt. Affären har ett värde på 32 miljoner kronor.

2000 bostäder byggs utmed vattnet i Norra Djurgårdsstaden

den 17 maj 2015

2000 nya bostäder och 70000 kvm kommersiella ytor ska byggas i Norra Djurgårdsstaden. En ö byggs ut i vattnet som möjliggör att fler lägenheter får ett vattennära läge. Stadsbyggnadsnämnden i Stockholms stad väntas ta beslut om en startpromemoria för planläggning av området Kolkajen-Ropsten den 21 maj.

Magnolia Bostad bygger ny stadsdel i Örebro

den 13 maj 2015

Magnolia Bostad har tilldelats en markanvisning i den nya stadsdelen Södra Ladugårdsängen i Örebro. Bolaget kommer att utveckla cirka 150 bostäder i etapp 1 av projektet. Byggstart är planerad till andra halvåret 2016.

HSB och Mimer bygger 500 nya bostäder

den 13 maj 2015

HSB Mälardalen och Bostads AB Mimer har kommit överens om att gemensamt bygga 500 bostäder på Ängsgärdet i Västerås.

Hufvudstaden utvecklar Femman i Göteborg

den 13 maj 2015

Ett arbete med att rusta upp hela Femman har nu inletts. Gallerian ska öppnas upp och moderniseras för att stärka Femmans position i Göteborg samt stärka Nordstan som handels- och mötesplats.

Skanska och Areim planerar ny stadsdel i Kista

den 11 maj 2015

Skanska, Areim och IBM har slutit avtal om utveckling av cirka 2000 lägenheter i Kista, norr om Stockholm. Det rör sig om en modern, hållbar stadsdel med en blandning av hyresrätter, studentlägenheter och bostadsrätter. Avtalet är bindande men villkorat av att Stockholms Stad godkänner ett markanvisningsavtal samt antar ny detaljplan för området.

Tieto och HSB Living Lab samarbetar om framtidens IT-lösningar

den 11 maj 2015

HSB och Tieto har ingått avtal om att undersöka IT-lösningar i boendet. Samarbetet möjliggör ny forskning inom området. Resultaten kommer att användas för att utveckla framtidens boende.

Säljstart av HSB Brf Smultrongården i Harvestad, Linköping

den 11 maj 2015

I helgen var det säljstart för HSB Brf Smultrongården, Linköpings nya smultronställe.

Första spadtaget av Katrin Stjernfeldt Jammeh för historiskt många nya bostäder i Malmö

den 11 maj 2015

Förra veckan togs två historiska spadtag: Ett för cirka 300 nya bostäder i Limhamns läge och ett för 130 ungdomsbostäder i Västra hamnen.

Midroc och Väsbyhem bygger bostäder i Eds Allé, Upplands Väsby

Hög nivå på Bostadsforum 2015

den 12 maj 2015

Bostadsforum 2015 hölls på Courtyard by Marriott Stockholm Hotel den 7 och 8 maj. Arrangören Seminar Design Group imponerar genom att de lyckades samla så många ledande företrädare från fastighets- och bostadsbranschen i Sverige för enormt viktiga diskussioner och samtal om en av vår tids viktigaste frågor - hur skapas fler bostäder nu? Vi fick både problembilderna och svaren.

Infrastrukturministern på byggmässan i Malmö

den 2 maj 2015

Årets upplaga av Byggmässan i Malmö den 22-23 april slog utställarrekord! Aldrig förr har mässan varit så fylld av utställare, produktnyheter, innovationer och inspiration som i år.

Ecoforum 2015: Skarpa analyser och innovativa lösningar

den 1 maj 2015

– Inom hållbar stadsutveckling är utmaningarna många, men möjligheterna oändliga. Med de orden inledde Erik Hellqvist, VD på Svensk Byggtjänst, Ecoforum 2015 på Stockholmsmässan.

Bostadsbristen ska byggas bort i Linköping

den 15 april 2015

Många kommuner i Sverige har växtvärk och lider av bostadsbrist. Linköpings kommun har en tydlig väg för att komma till rätta med detta. Bostadsbristen ska byggas bort och ambitionerna är höga. Detta är något som också är uppenbart efter ett tvådagarsbesök i den expansiva och attraktiva Östgötametropolen.

Ny tidning ute!

den 13 april 2015

Nu är årets andra nummer av Fastighet & Bostadsrätt ute. Klicka vidare för att komma till webb-tidningen.

Inspirerande Fastighetsmässa i Kista

den 11 april 2015

Trångt, trendigt och trivsamt är några beskrivningar om Fastighetsmässan 2015 i Stockholm, som arrangerades i mitten av mars på Kistamässan.

IG Passivhus har ordet nr 3 ute nu!

den 6 april 2015

Det tredje numret av IG Passivhus har ordet är ute. Klicka vidare för att komma till webbtidningen.

LinköpingsBo2017 - där idéer blir verklighet

den 11 mars 2015

”De säger att Sverige är vackert på vintern. Hur vet dom det? Då är ju Sverige täckt av snö!” Det här skrev salige Tage Danielsson som föddes 1928 och växte upp i Linköping. Under stora delar av sin barndom hjälpte han till i Folkets park där mamma Elsa stod i kiosken. Pappa Ivar körde buss i staden och busslinjen gick till Folkets park.

Hög puls hos HSB Östergötland

den 8 mars 2015

Många byggherrar spänner bågen högt i det expanderande Linköping. Det gäller även hos HSB Östergötland, som är en aktiv bostadsutvecklare med cirka 15000 medlemmar.

Stångåstaden satsar 4,5 miljarder – 2200 nya lägenheter byggs

den 8 mars 2015

Ambitionerna är höga hos AB Stångåstaden, Linköpings allmännyttiga bostadsföretag, som också var värd för SABO:s Fastighetsdagar den 3-4 mars. Stångåstaden äger och förvaltar 18500 lägenheter och 33000 bostadskunder, vilket innebär 26 procent av alla bostäder i expansiva Linköping.