Malthus bygger LSS gruppboende i Tyresö

Malthus bygger LSS gruppboende i Tyresö

den 23 april 2012

Modulbyggnation är en flexibel byggform som börjar bli populär bland kommuner och andra offentliga förvaltningar. Denna gång är det Tyresö kommun som väljer att bygga ett LSS boende med hjälp av Malthus kostnadseffektiva byggmetod.


Malthus har ritat, projekterat och byggt en modulbyggnad om sex lägenheter i ett plan tillsammans med kommunen i Tyresö. Byggnaden har en total yta på 543 kvm och ligger med ett fint, centralt läge.
En av fördelarna med modulbyggnation är framförallt den korta byggtiden; inom 120 dagar kan ett boende vara klart för inflyttning till kommuninvånare med speciella behov. I och med det håller kommunerna den tidgräns som annars kan erläggas med vite om inte kommunen kan tillgodose LSS-bostäder inom skälig tid.

LSS-boende
LSS-boende handlar om att ge medmänniskor med funktionshinder en god service, ett gott stöd och ett värdigt liv. Ett liv där gemenskap, självständighet och integritet går hand i hand, även om förutsättningar, behov och krav varierar för varje individ.
Malthus har specialiserat sig på att bygga flexibla vårdbyggnader och tillsammans med landsting och kommuner har de tagit fram ett vårdkoncept som klarar de speciella krav på utformning, arbets- och boendemiljö som ställs idag.

God arbetsmiljö för alla
Malthus moduler byggs kostnadseffektivt dvs. industriellt i fabrik och i fuktsäker miljö. Detta byggnadssätt sparar på miljön såväl som energi- och materialförbrukning. Markarbeten och grund görs samtidigt som byggnaden byggs i fabrik. Detta skapar korta byggtider, färre transporter och minskat buller på arbetsplatsen.

Malthus är en internationell verksamhet som funnits sedan 1974 och har verksamheter i Norge, Sverige, Ryssland, Canada, UK och Estland.


På bilden: Ett LSS-booende från Malthus i Norrtälje.

Byggstart för en humanistisk teater i Uppsala

den 14 april 2015

Idag tas det första spadtaget för Humanistiska teatern i Engelska parken. Den nya amfiteater-inspirerade hörsalen blir en arena för alla som vill bidra till det humanistiska samtalet, både i och utanför universitetet, och beräknas stå klar vid årsskiftet 2016/17.

Serneke bygger för Poseidon i Örgryte Torp

den 14 april 2015

I Örgryte Torp i Göteborg ska det byggas totalt 500 bostäder vid Delsjövägen där TV-huset tidigare låg. Serneke har fått i uppdrag att uppföra 64 lägenheter för Poseidon i området. Projektsumman är cirka 124 miljoner.

NCC bygger nytt personalboende för anställda på Forsmark

den 10 april 2015

NCC bygger ett nytt personalboende med 430 rum för medarbetare som gör årliga underhåll på Forsmarks kärnkraftverk i Uppland. Det byggs närmare verket och det gamla personalboendets mark förbereds för slutförvaring. Forsmarks Kraftgrupp AB:s order är värd 197 miljoner kronor.

Första spadtaget för livsstilsboendet Brf Bersån

den 10 april 2015

Victoria Parks nästa etapp i livsstilsboendet vid Limhamns kalkbrott i Malmö har startat. Stadsbyggnadsnämndens ordförande Karolina Skog, Er-Ho Byggs VD Mikael Hofman och Victoria Parks VD Peter Strand hjälptes åt med det första spadtaget för Brf Bersån.

NCC bygger nytt barnsjukhus i Göteborg

den 9 april 2015

NCC har fått i uppdrag av Västfastigheter att bygga ett nytt modernt barnsjukhus i direkt anslutning till Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg.

Avspark för 266 hyresrätter i Norrköping

den 9 april 2015

I går sattes bollen i rullning för ett av Norrköpings största bostadsprojekt någonsin. NCC bygger tillsammans med Magnolia Bostad AB 266 hyresrätter på den tidigare träningsplanen vid Nya Parken.

Ja till detaljplan för Albano i Stockholm

den 9 april 2015

- Vi är oerhört glada över Mark-och miljööverdomstolens utslag som fastslår Stockholms kommunfullmäktiges beslut från 2012 om den nya detaljplanen för Albano. Detta är också en glädjens dag för Universitetshuvudstaden och kunskapsregionen Stockholm, säger Sten Wetterblad, regiondirektör för Akademiska Hus region Stockholm.

Wihlborgs vinner markanvisningstävling i Lund

den 9 april 2015

Wihlborgs Fastigheter har, tillsammans med FOJAB Arkitekter, vunnit markanvisningstävlingen för den första etappen av Science Village Scandinavia, SVS.

Säker renovering med intelligent kamerabevakning

den 6 april 2015

Efter att ha varit öppet i 147 år stängde Nationalmuseum under 2013 sina portar för totalrenovering av den anrika byggnaden. Skanska ansvarar för ombyggnationen och väljer då Mindmancers helhetslösning i form av intelligent kamerabevakning för att ta hand om bevakningen.

Riksbyggen planerar seniorboende i Båstad

den 4 april 2015

Med allt fler pigga äldre ökar behovet av boenden, särskilt anpassat för denna grupp. I Skåneregionen möts utvecklingen med en satsning på seniorboenden, genom Riksbyggens Bonum-koncept.

ABF-huset på Sveavägen byggs om och får nytt liv

den 1 april 2015

Arkitektbyrån Codesign har fått i uppdrag att se över delar av ABF-husets ytor för att förbättra och anpassa fastigheten till dagens behov. Projektet, som går under namnet ”Hjärtat” beräknas vara klart i september 2015.

Goodtech elektrifierar centrum för kunskap och kultur i Askersund

den 31 mars 2015

Goodtech Projects & Services AB har tecknat ett partneringavtal med PEAB omfattande el- och teleinstallationer till ett nytt kultur- och kunskapscentrum i Askersund. För Goodtechs del uppgår ordervärdet till mer än 25 miljoner kronor.

Concent utvecklar ytterligare 186 hyresrätter i Örebro

den 31 mars 2015

Concent utvecklar 186 hyresrätter i Kv Kumminen fördelat på fem huskroppar om totalt 10000 kvm BOA i Sörby i centrala Örebro. Samtidigt tecknas ett totalentreprenadavtal med Byggbolaget i Värmland AB för byggnationen av detta projekt samt ytterligare ett bostadsprojekt som Concent utvecklar i området, Kv. Purjolöken med 82 hyresrätter.

Unik teknik till nya Slussen

den 31 mars 2015

Skanska har vunnit sitt första projekt i ombyggnaden av Slussen i Stockholm. Uppdraget omfattar två nya avbördningsluckor som skall reglera Mälarens vattennivå. Det nya systemet kommer att med sin storlek och speciella teknik bli unik i sitt slag.

Skanska bygger om delar av Urban Escape-kvarteret i Stockholm för 600 miljoner

den 31 mars 2015

Skanska har slutit avtal med AMF Fastigheter AB om renovering och ombyggnad av en fastighet som bland annat inhyser Gallerian i Stockholm. Uppdraget är värt cirka 600 miljoner kronor, vilket inräknas i orderingången för Skanska Sverige för första kvartalet 2015.

Gripsholms Kungsladugård återuppbyggs

den 31 mars 2015

Ett år efter den olyckliga händelsen där Gripsholms kungsladugård brann ner till grunden har Statens fastighetsverk fattat ett inriktningsbeslut om att återuppbygga den saknade byggnaden. Strängnäs kommun och länsstyrelsen i Södermanland står bakom inriktningsbeslutet.

Första spadtaget togs till Villa Circuitus - det runda passivhuset

den 30 mars 2015

I strålande solsken tog Kronobergs landshövding Kristina Alsér det första spadtaget till Villa Circuitus, det runda passivhuset. Byggstarten för Smålands första certifierade passivhus blev ett stort kliv framåt för Europas grönaste stad.

Paroc Built-On möjliggjorde fasaden på prisbelönta Skandionkliniken

Ny tidning ute!

den 13 april 2015

Nu är årets andra nummer av Fastighet & Bostadsrätt ute. Klicka vidare för att komma till webb-tidningen.

Dagens och framtidens lösningar visas på Bostadsforum 2015

den 12 april 2015

Bostadsforum 2015, som arrangeras den 7-8 maj på Courtyard by Marriott Stockholm Hotel, blir en kraftsamling för att utveckla fler och bättre bostäder. Konferensen är lösningsinriktad och framtidsorienterad, med ett tydligt syfte – att visa upp många god och konkreta exempel på nya bostäder.

Inspirerande Fastighetsmässa i Kista

den 11 april 2015

Trångt, trendigt och trivsamt är några beskrivningar om Fastighetsmässan 2015 i Stockholm, som arrangerades i mitten av mars på Kistamässan.

IG Passivhus har ordet nr 3 ute nu!

den 6 april 2015

Det tredje numret av IG Passivhus har ordet är ute. Klicka vidare för att komma till webbtidningen.

LinköpingsBo2017 - där idéer blir verklighet

den 11 mars 2015

”De säger att Sverige är vackert på vintern. Hur vet dom det? Då är ju Sverige täckt av snö!” Det här skrev salige Tage Danielsson som föddes 1928 och växte upp i Linköping. Under stora delar av sin barndom hjälpte han till i Folkets park där mamma Elsa stod i kiosken. Pappa Ivar körde buss i staden och busslinjen gick till Folkets park.

Hög puls hos HSB Östergötland

den 8 mars 2015

Många byggherrar spänner bågen högt i det expanderande Linköping. Det gäller även hos HSB Östergötland, som är en aktiv bostadsutvecklare med cirka 15000 medlemmar.

Stångåstaden satsar 4,5 miljarder – 2200 nya lägenheter byggs

den 8 mars 2015

Ambitionerna är höga hos AB Stångåstaden, Linköpings allmännyttiga bostadsföretag, som också var värd för SABO:s Fastighetsdagar den 3-4 mars. Stångåstaden äger och förvaltar 18500 lägenheter och 33000 bostadskunder, vilket innebär 26 procent av alla bostäder i expansiva Linköping.

NCC Boende bakom 1800 nya bostäder i Linköping

den 2 mars 2015

NCC Boende AB bygger nya bostäder i Södra Ekkällan och Vimanshäll i Linköping. NCC Boende ska genomföra cirka 10-15 nya byggprojekt i Ekkällan de närmaste åren.

Fuktsäkert 2015 ute!

den 19 februari 2015

Nu är Fuktsäkert 2015 ute. Klicka vidare för att komma till webb-tidningen.

Framtidens skolor byggs i Täby

den 12 februari 2015

I Täby kommun bygger man just nu framtidens kommunala skola när den 50 år gamla Näsbyparksskolan byggs om och renoveras för att kunna möta framtidens allt hårdare krav på skolmiljön. På andra platser i den expansiva kommunen norr om Stockholm byggs det nya skolor och befintliga skolor renoveras. Några exempel - Brinkskolan och Brinkens Förskola i Östra Vallabrink samt den nya skolan i Arninge.