Veidekke vidareutvecklar kvarteret Nöten i Solna

Veidekke vidareutvecklar kvarteret Nöten i Solna

den 20 april 2012

Fabege AB har upphandlat Veidekke Entreprenad i en samverkansentreprenad på cirka 500 miljoner kronor för att genomföra renovering och modernisering av kvarteret Nöten i Solna. Valet föll på Veidekke på grund av det lyckade samarbetet runt kvarteret Bocken och Veidekkes erfarenhet av liknande entreprenadformer.


Hela kvarteret Nöten genomgår just nu en omfattande renovering och modernisering. En viktig hyresgäst är Skatteverket som valt att hyra 29000 kvm. Vid ombyggnaden utgår Fabege och Veidekke från Skatteverkets högt ställda krav på miljö, energi, teknik och flexibilitet.

- Fabege är Stockholms ledande fastighetsbolag, våra kunder och våra lägen är centrala i allt vi gör. Därför är det också viktigt att de leverantörer som vi använder oss av kan leva upp till våra högt ställda krav på kvalitet, kostnadseffektivitet och professionalism. Att Veidekke Entreprenad får ett utökat förtroende är ett resultat av att de lever upp till våra förväntningar, säger Klas Holmgren, projekt- och förädlingschef på Fabege i ett pressmeddelande.

- Vi är jätteglada över att vi fick denna samverkansentreprenad och ser fram emot ännu ett lyckosamt arbete tillsammans med Fabege, säger Mikael Lidström, regionchef, Veidekke Entreprenad AB, Region Bygg Stockholm.

Skanska påbörjar andra etappen på Sandåkern

den 2 september 2014

Nu påbörjar Skanska byggandet av andra etappen på Sandåkern i Umeå. Det blir ett åttavåningshus med 41 bostadsrättslägenheter i storlekar från ett till tre rum och kök.

Mölndals stad och NCC tar första spadtaget för SCA-huset

den 1 september 2014

På fredag 5 september tas första spadtaget för SCA-huset i Mölndal. Invigningen genomförs av bland annat Hans Bergfeldt, kommunstyrelsens ordförande i Mölndal och Christel Armstrong Darvik, VD på Stena Fastigheter. De kommer att prata om Mölndals utveckling och framtid.

NCC tar första spadtaget för eXlent Hyllie

den 1 september 2014

På torsdag 4 september tas första spadtaget för eXlent Hyllie i Malmö. Invigningen genomförs av bland annat Magnus Alfredsson från Malmö stad, som kommer att prata om Hyllie och dess framtid.

Skanska bygger World Trade Center i Småland

den 1 september 2014

Nu påbörjas byggandet av World Trade Center, WTC, i Växjö som Skanska har utvecklat i samarbete med Kärnhem. Det blir ett modernt sju våningar högt kontorshus med café och businesscenter på entréplanet. WTC blir ett nytt landmärke intill järnvägsstationen och ska stå färdigt för inflyttning hösten 2016.

Första spadtaget för Brf Sjökortet på Lillåudden

den 1 september 2014

På torsdag den 4 september tas det första spadtaget för Riksbyggens nya satsning med 28 lägenheter i Brf. Sjökortet som byggs på Lillåudden i Västerås.

Planer för 900 nya bostäder i Haninges Port 73

den 28 augusti 2014

Haninge kommun har tagit första steget till en utbyggnad av handelsplatsen Port 73. Det beslutade planprogrammet ger förutsättningar för att bygga ut Port 73 och området väster därom med handel, övrig verksamhet och uppemot 900 bostäder.

Skanska startar Stockholm Seaside på Hammarby kaj

den 28 augusti 2014

Nu börjar Skanska bygga området Stockholm New i Hammarby Sjöstad. Till att börja med skapar Skanska ett nytt kontorshus: Stockholm Seaside vid Hammarby kaj. Huset erbjuder drygt 14000 nya kvm bara fem minuter från Skanstull.

Triss i spadtag för NCC

den 28 augusti 2014

Inom loppet av en vecka startar NCC tre kontorsbyggen. Först ut är etapp 2 av Torsplan i Stockholm, följt av eXlent Hyllie i Malmö och SCA-huset i Mölndal. Samtliga byggnader miljöcertifieras enligt BREEAM och står tillsammans för 66000 kvadratmeter.

Coop Fastigheter bygger butik med tennishall på taket

den 27 augusti 2014

På en obebyggd tomt strax öster om Tumba Centrum, bredvid Willys vill Coop Fastigheter bygga en fastighet med livsmedelsbutik i markplanet och tennishall och exempelvis ett gym på taket. Sammanlagt byggs 10 000 kvadratmeter. Det blir en modern byggnad med fasad i stål och glas mot Huddingevägen.

Byggstart för 153 lägenheter i Uppsala

den 27 augusti 2014

Nu byggstartar Åsikten, 153 nya bostadsrätter vid Fyrisån i centrala Uppsala. På tomten vid Östra Ågatan låg tidigare Hallsjö brädgård.

Bygget av HSB Sportsbyn påbörjat

den 27 augusti 2014

I strålande solsken togs under tisdagen de första spadtagen till HSB Sportsbyn – HSB Malmös stora satsning på hyreslägenheter i Hyllie.

Nytt barnsjukhus till Göteborg

den 26 augusti 2014

Ett av världens mest framstående barn- och ungdomssjukhus inom högspecialiserad barnsjukvård, klinisk forskning och utbildning ska byggas i Göteborg. Beslutet har tagits av regionstyrelsen i Västra Götalandsregionen.

Lysande bilhall i glas – nytt landmärke i Umeå

den 26 augusti 2014

Umeås ledande bilförsäljare, som sålde flest bilar förra året, utökar nu med en exklusiv visningshall för Volvos personbilar. NCC bygger Bilbolagets glasade bilhall som blir ett nytt, lysande landmärke vid Umeås södra infart. Bilfastigheter Umeås order är värd 22 miljoner kronor.

Veidekke bygger 128 lägenheter i Malmö åt HSB

den 25 augusti 2014

Projektet, som är en totalentreprenad, är beläget i populära Hyllie i Malmö. HSB har utvecklat konceptet HSB Sportsbyn med fokus på moderna lösningar, yteffektivitet och rimliga hyror. Uppdraget innebär 128 lägenheter med flexibel planlösning, två stycken lokaler samt ett underjordiskt garage.

Peab bygger bostadslägenheter i Västervik

den 25 augusti 2014

Peab har fått uppdraget att bygga Nya Slottsholmen i Västervik bestående av 38 bostadslägenheter, restaurang, konferens samt reception för ett kommande flytande hotell.

Skanska bygger serverhall åt Facebook i Luleå

den 25 augusti 2014

Skanska har tecknat avtal om att bygga en serverhall åt Facebook i Luleå. Skanskas uppdrag omfattar all infrastruktur, såsom el, avlopp och vägar. Skanska utför även all grundläggning och alla betongarbeten samt uppför kontor och andra sidobyggnader.

Rökfritt med utsikt när Poseidon bygger nytt i Högsbohöjd

den 21 augusti 2014

Idag lyftes de första stommarna till Poseidons nybygge på Elins gård på plats. Därmed är bygget av 117 nya hyresrätter i Högsbohöjd igång. De nya husen kommer att rymma rökfria lägenheter med en svårslagen utsikt över både havet och staden.

Fler stora varumärken klara för Mall of Scandinavia

Utbildning för ökad trygghet och säkerhet

den 7 juli 2014

Media rapporterar dagligen om inbrott, brand och en ökning av sociala problem. Många känner sig otrygga i källaren, på gården och andra platser samtidigt som få vill flytta till bostadsområden som uppfattas som otrygga. Vad kan bostadsföretagen göra för att motverka detta och öka både tryggheten och den upplevda säkerheten?

Byggsystem med biomassa leder industriell byggutveckling

den 7 juli 2014

– Industriellt modernt träbyggande innebär hållbart byggande i ordets allra bästa mening, med resursbesparingar och förbättringar hela vägen längs den nya byggprocessen. Att bygga industriellt innebär att beställaren slipper negativa överraskningar och – inte minst - att kostnaden som regel blir det som var sagt från början, säger Susanne Rudenstam, chef för Sveriges Träbyggnadskansli.

Fristad är centrum för kunskap om byggande i korslimmat trä

den 7 juli 2014

– Att bygga i trä är det moderna sättet att bygga och det enda rätta ur ett hållbarhetsperspektiv. Vi ärver inte jorden av våra fäder, vi lånar den av våra barn, säger Peter Serrander, VD för Fristad Bygg som just nu är i full färd med att resa fem våningars massivträhus i Fristad.

Nya Trästadsprojektet ska stärka beställarrollen för industriellt byggande

den 7 juli 2014

– Det grundläggande behovet handlar egentligen om att utveckla nya sätt att bygga, och vi som har hållit på några år med moderna, träbaserade byggmetoder vet att vi sitter på några av de bästa svaren, säger Anders Jonsson, en av förgrundsfigurerna inom svenskt träbyggande.

Nytt industriellt modulbyggande bakom Campus Björksätra i Bredäng

den 7 juli 2014

Stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M) invigde en solig majförmiddag den första etappen av nya Campus Björksätra i Bredäng med 36 nya studentlägenheter. Studentlägenheterna är byggda av prefabricerade, nyutvecklade kerambetongmoduler från Soleed AB i Eksjö och stor vikt har lagts vid design och arkitektur.

Nytt nummer av Fastighet & Bostadsrätt ute!

den 6 juli 2014

Nu är ett nytt nummer av Fastighet & Bostadsrätt tryckt. Klicka vidare för att läsa webbtidningen.

Svenska Kyrkor 2014 ute nu!

den 22 juni 2014

Nu är Svenska Kyrkor 2014 tryckt! Klicka här för att komma till webb-tidningen.

100 byggaktörer inne på Stockholmsmarknaden

den 24 april 2014

– Stockholms stad har satsat på konkurrens och har inte minst släppt fram de som bygger industriellt. Det säger finansborgarrådet Sten Nordin (M) och slår fast att ungefär 100 byggaktörer finns inne på byggmarknaden i Stockholm, vilket är fem gånger så många som i Göteborg. 140 000 nya bostäder ska byggas fram till år 2030.

Målet är 1000 nya bostäder för unga

den 24 april 2014

Snabba Hus kallas projektet för nya fräscha bostäder för unga i bostadskrisens Stockholm, med målsättningen att inom kort nå byggstart. Snabba Hus är ett samarbete mellan Svenska Bostäder och nätverket jagvillhabostad.nu.

Renoveringsmarknadens status måste höjas

den 24 april 2014

– Det allra viktigaste är måhända att få upp statusen för renoveringsmarknaden. Det ska vara minst lika fint att bygga om som att bygga nytt, säger ordföranden Andres Muld för Renoveringscentrum i inledningen av den första Renoveringsdagen som anordnats.