Peab bygger kontor och hotell i Luleå

Peab bygger kontor och hotell i Luleå

den 20 april 2012

Peab har fått uppdraget att bygga kvarteret Hunden i Luleå, innehållande kontor, hotell, butiker, bostäder och allmänna utrymmen. Beställare är Norrporten och den totala investeringen uppgår till cirka 500 miljoner kronor, varav Peabs andel utgör 360 miljoner.


Uppdraget är totalentreprenad där arbetet har påbörjats och färdigställande är beräknat till våren 2014.

- Expansionen i Norrbotten går allt snabbare och Peab är väl positionerat i regionen. Att Norrporten ger oss förtroendet att bygga i Luleå är mycket glädjande, säger Peabs VD och koncernchef Jan Johansson.

Illustration: Norrporten

Förstudien Ny Opera i Operan - Möjligt att skapa ett fullvärdigt Operahus vid Gustav Adolfs torg

den 22 maj 2015

I december 2013 fick Statens fastighetsverk (SFV) i uppdrag av regeringen att, i nära samarbete med Kungliga Operan, genomföra en förstudie gällande hur operabyggnaden vid Gustaf Adolfs torg i Stockholm kan renoveras och byggas om.

Mindmancer vinner upphandling i Växjö

den 21 maj 2015

Växjö kommun har upphandlat intelligent kamerabevakning och valet föll på Mindmancer. Beställningen gäller i första steget för områdesbevakare med option för utökning.

Kärcher växer och bygger nytt

den 20 maj 2015

Kärcher, världsledande innovativ leverantör inom rengöring. har växt kraftigt i Sverige de senaste 5 åren. Tillväxten i Sverige speglar väl den utveckling företaget har på den globala marknaden med dotterbolag i 66 länder och cirka 11500 anställda.

NCC bygger nytt för Björn Dählie i Åre

den 19 maj 2015

Med bästa läge i centrala Åre bygger NCC 15 lägenheter på uppdrag av skidkungen Björn Dählie och bostadsrättsföreningen Årevägen 130. Planer finns på fler hus på samma tomt. Affären har ett värde på 32 miljoner kronor.

2000 bostäder byggs utmed vattnet i Norra Djurgårdsstaden

den 17 maj 2015

2000 nya bostäder och 70000 kvm kommersiella ytor ska byggas i Norra Djurgårdsstaden. En ö byggs ut i vattnet som möjliggör att fler lägenheter får ett vattennära läge. Stadsbyggnadsnämnden i Stockholms stad väntas ta beslut om en startpromemoria för planläggning av området Kolkajen-Ropsten den 21 maj.

Magnolia Bostad bygger ny stadsdel i Örebro

den 13 maj 2015

Magnolia Bostad har tilldelats en markanvisning i den nya stadsdelen Södra Ladugårdsängen i Örebro. Bolaget kommer att utveckla cirka 150 bostäder i etapp 1 av projektet. Byggstart är planerad till andra halvåret 2016.

HSB och Mimer bygger 500 nya bostäder

den 13 maj 2015

HSB Mälardalen och Bostads AB Mimer har kommit överens om att gemensamt bygga 500 bostäder på Ängsgärdet i Västerås.

Hufvudstaden utvecklar Femman i Göteborg

den 13 maj 2015

Ett arbete med att rusta upp hela Femman har nu inletts. Gallerian ska öppnas upp och moderniseras för att stärka Femmans position i Göteborg samt stärka Nordstan som handels- och mötesplats.

Skanska och Areim planerar ny stadsdel i Kista

den 11 maj 2015

Skanska, Areim och IBM har slutit avtal om utveckling av cirka 2000 lägenheter i Kista, norr om Stockholm. Det rör sig om en modern, hållbar stadsdel med en blandning av hyresrätter, studentlägenheter och bostadsrätter. Avtalet är bindande men villkorat av att Stockholms Stad godkänner ett markanvisningsavtal samt antar ny detaljplan för området.

Tieto och HSB Living Lab samarbetar om framtidens IT-lösningar

den 11 maj 2015

HSB och Tieto har ingått avtal om att undersöka IT-lösningar i boendet. Samarbetet möjliggör ny forskning inom området. Resultaten kommer att användas för att utveckla framtidens boende.

Säljstart av HSB Brf Smultrongården i Harvestad, Linköping

den 11 maj 2015

I helgen var det säljstart för HSB Brf Smultrongården, Linköpings nya smultronställe.

Första spadtaget av Katrin Stjernfeldt Jammeh för historiskt många nya bostäder i Malmö

den 11 maj 2015

Förra veckan togs två historiska spadtag: Ett för cirka 300 nya bostäder i Limhamns läge och ett för 130 ungdomsbostäder i Västra hamnen.

Riksbyggen bygger 120 bostäder i Växjö

den 4 maj 2015

Riksbyggen satsar vidare på tillväxtorten Växjö genom att ta över två större fastigheter i Södra Stationsområdet från Peab. Riksbyggen finns etablerade i Växjö men detta är företagets första stora byggprojekt i området på många år. Uppemot 120 bostadsrätter ska byggas och kommer att få försäljningsstart redan i början av 2016.

SigtunaHem och NCC boende planerar ny stadsdel – Sigtuna stadsängar

den 4 maj 2015

SigtunaHem och NCC boende har bildat ett gemensamt bolag för den fortsatta exploateringen av området norr om Sigtuna stad, Sigtuna stadsängar. Avsikten är att området ska utgöra en ny stadsdel med småskalig karaktär och attraktiv gestaltning, som tar tillvara på platsens kvaliteter och möjliggör en utveckling och förlängning av Sigtuna stad.

Concent uppför kvadratsmarta parhus i Huddinge

den 28 april 2015

Concent uppför i samarbete med Smart Living Stockholm AB ett attraktivt bostadsområde med parhus och studiohus i Glömsta i Huddinge. ”Bostäder för unga, bostäder för singelhushåll i alla åldrar och bostäder som man har råd att köpa” var ledorden när dessa bostäder skulle utvecklas.

Stort intresse för nybyggda bostadsrätter med konst i soprummet

den 17 april 2015

I Gröndal bygger Wallenstam 42 öppna och ljusa bostadsrätter med säljstart den 26 april. Intresset för lägenheterna är stort, redan innan den första visningen har cirka 1600 personer anmält intresse. I fastighetens soprum har konstnären Carolina Falkholt skapat konstverket sKRäp.

Skanska bygger bostäder åt HSB i Ingenting

den 16 april 2015

Skanska har fått i uppdrag av HSB Bostad AB att bygga ett flerbostadshus med 120 bostadsrättslägenheter i Ingenting, Solna. Kontraktet är värt cirka 240 miljoner kronor.

Midroc och Väsbyhem bygger bostäder i Eds Allé, Upplands Väsby

Infrastrukturministern på byggmässan i Malmö

den 2 maj 2015

Årets upplaga av Byggmässan i Malmö den 22-23 april slog utställarrekord! Aldrig förr har mässan varit så fylld av utställare, produktnyheter, innovationer och inspiration som i år.

Ecoforum 2015: Skarpa analyser och innovativa lösningar

den 1 maj 2015

– Inom hållbar stadsutveckling är utmaningarna många, men möjligheterna oändliga. Med de orden inledde Erik Hellqvist, VD på Svensk Byggtjänst, Ecoforum 2015 på Stockholmsmässan.

Bostadsbristen ska byggas bort i Linköping

den 15 april 2015

Många kommuner i Sverige har växtvärk och lider av bostadsbrist. Linköpings kommun har en tydlig väg för att komma till rätta med detta. Bostadsbristen ska byggas bort och ambitionerna är höga. Detta är något som också är uppenbart efter ett tvådagarsbesök i den expansiva och attraktiva Östgötametropolen.

Ny tidning ute!

den 13 april 2015

Nu är årets andra nummer av Fastighet & Bostadsrätt ute. Klicka vidare för att komma till webb-tidningen.

Inspirerande Fastighetsmässa i Kista

den 11 april 2015

Trångt, trendigt och trivsamt är några beskrivningar om Fastighetsmässan 2015 i Stockholm, som arrangerades i mitten av mars på Kistamässan.

IG Passivhus har ordet nr 3 ute nu!

den 6 april 2015

Det tredje numret av IG Passivhus har ordet är ute. Klicka vidare för att komma till webbtidningen.

LinköpingsBo2017 - där idéer blir verklighet

den 11 mars 2015

”De säger att Sverige är vackert på vintern. Hur vet dom det? Då är ju Sverige täckt av snö!” Det här skrev salige Tage Danielsson som föddes 1928 och växte upp i Linköping. Under stora delar av sin barndom hjälpte han till i Folkets park där mamma Elsa stod i kiosken. Pappa Ivar körde buss i staden och busslinjen gick till Folkets park.

Hög puls hos HSB Östergötland

den 8 mars 2015

Många byggherrar spänner bågen högt i det expanderande Linköping. Det gäller även hos HSB Östergötland, som är en aktiv bostadsutvecklare med cirka 15000 medlemmar.

Stångåstaden satsar 4,5 miljarder – 2200 nya lägenheter byggs

den 8 mars 2015

Ambitionerna är höga hos AB Stångåstaden, Linköpings allmännyttiga bostadsföretag, som också var värd för SABO:s Fastighetsdagar den 3-4 mars. Stångåstaden äger och förvaltar 18500 lägenheter och 33000 bostadskunder, vilket innebär 26 procent av alla bostäder i expansiva Linköping.

NCC Boende bakom 1800 nya bostäder i Linköping

den 2 mars 2015

NCC Boende AB bygger nya bostäder i Södra Ekkällan och Vimanshäll i Linköping. NCC Boende ska genomföra cirka 10-15 nya byggprojekt i Ekkällan de närmaste åren.