Videum utvecklar slottsmiljön

Videum utvecklar slottsmiljön

den 20 april 2012

Nedanför Teleborgs Slott i Växjö, precis vid Trummens strand ligger Brygghuset. Inom kort startar en ombyggnad av huset som kommer innebära att Teleborgs Slott får ett antal nya hotellbäddar och möjlighet till ett café i vattenbrynet.


Brygghuset är byggt runt 1900 och Videum blev ägare till det i samband med att man köpte Teleborgs Slott av Växjö kommun år 2000. Huset har i olika omgångar varit uthyrt under längre och kortare perioder, bland annat till Brygghuskören och som förråd, men nu satsar Videum på en renovering/ombyggnation och en mer långsiktig lösning tillsammans med Maria Runosson, VD på Runosson och CO AB, som är den som idag driver verksamheten på Teleborgs Slott.
 
- Ombyggnaden kommer att ge ett lyft för såväl verksamheten på området, som för den som rör sig runt Trummen – en slinga som lockar allt fler personer sedan Trummenbron byggdes, förklarar Videums fastighetschef Patrik Hjelm. Att kommunen även satsat på Växjö-åttan (en sammanlänkad slinga runt Växjösjön och Trummen) och planerna på Trummen Land Art (ett sportstråk med möjlighet till aktiviteter och upplevelser för både barn och vuxna) gör att vår satsning på Brygghuset ligger helt rätt i tiden. Den aktuella lösningen har tagits fram av Videum och Maria Runosson tillsammans, säger Patrik som även påpekar att alla om-, till- och nybyggnationer sker i samråd med aktuell hyresgäst. Båda parter måste känna sig nöjda och trygga med den investering vi gör, avslutar han.
 
- Teleborgs Slott är en plats för möten och kreativitet, vila och återhämtning, fest och vardag och nu kan vi äntligen tacka ja till en hel busslast med övernattningsgäster, vilket vi inte kunnat tidigare, säger Maria Runosson (entreprenören som driver verksamheten på slottet). Vi utvecklar hela tiden slottskonceptet; nyligen anställde vi en egen kock då vi tillsammans med Videum gjort stora förbättringar av vårt kök och nu är vi redo för att utöka hotellverksamheten. Sedan tidigare har vi hotellrum både i slottet och i grindstugorna och med Brygghuset når vi ända ner till vattenbrynet.
 
Ombyggnationen påbörjas inom kort och kommer att vara klar efter sommaren 2012. Brygghuset har en invändig yta på knappt 240 m² och från början fanns här en tvättstuga med torkmöjlighet på övervåningen. I början på 90-talet brann brygghuset ner men restaurerades till nuvarande skick.

Skanska bygger byggvarucenter i Linköping

den 16 september 2014

Skanska har slutit avtal med Glasbtn 2 AB om att uppföra ett byggvarucenter i Tornby, norr om Linköping. Det blir en byggnad i två plan med en total yta om 4500 kvadratmeter. Ordervärdet är cirka 38 miljoner kronor.

Skanska renoverar Sergels torg

den 15 september 2014

Stockholms stad har gett Skanska i uppdrag att rusta upp brokonstruktionerna vid Sergels torg.

Norrlands största mötesplats tar form

den 12 september 2014

Norra Sveriges största konferensanläggning och hotell på Frösö Park utanför Östersund invigs i maj 2015. Frösö Park Hotel och mötesplatsen Frösö Convention Center riktar sig till såväl, lokala, nationella som internationella gäster. Inriktningen är möten och träning. Satsningen innebär bara i steg 1 en investering på nära en kvarts miljard.

Skanska bygger hyresrätter i Norrköping

den 11 september 2014

Skanska har fått i uppdrag av Hyresbostäder i Norrköping AB att bygga fyra hus med totalt 51 lägenheter i Kneippen, strax söder om Norrköping. Ordervärdet är cirka 87 miljoner kronor.

Älvsjö torg får 95 moderna och ljusa lägenheter

den 10 september 2014

I anslutning till Älvsjös pendeltågsstation och endast 10 minuters tågresa från Stockholms innerstad har Järntorget tillsammans med Maxera Bostad byggstartat Älvsjö torg med 95 moderna och ljusa lägenheter.

Dags för byggstart av Genombrottet

den 10 september 2014

Nu går startskottet för ett av Trollhättans mest spännande byggprojekt. Under september månad sätter Trollhättans Tomt AB spaden i marken för Genombrottet – fastighetsbolagets nya projekt som ska ge Innovatumområdet cirka 8000 kvadratmeter mer lokalyta.

Ta hissen in i vardagsrummet

den 10 september 2014

Nu startar ombyggnationen av den gamla Kartongfabriken på attraktiva Kungsholmen i Stockholm. Fastighetsutvecklingsföretaget Trosse ska förvandla den pampiga industribyggnaden till 44 exklusiva och spektakulära lägenheter, som erbjuder köparen den unika möjligheten att kunna kliva direkt ur bilen och ta hissen raka vägen in i vardagsrummet.

Byggstart för 240 studentbostäder i Tensta

den 9 september 2014

Idag tisdag den 9 september, togs det första spadtaget för ett 18 våningar högt hus med 240 nya studentbostäder vid tunnelbanan i Tensta Centrum. Bostadshuset kommer innehålla kommersiella lokaler i bottenplan, solterrass och cykelrum för 220 cyklar.

Peab bygger 47 nya lägenheter i Jönköping

den 9 september 2014

Peab har fått uppdraget att bygga 47 nya bostadsrättslägenheter i Kålgården, Jönköping. Beställare är HSB Göta och kontraktssumman uppgår till 86 miljoner kronor.

Fler Pitebor kan använda upprustad sporthall

den 9 september 2014

NCC rustar upp den slitna Pitholms sporthall från 1963 och målet är att hallen kan öppnas för handbollen och skolelever under våren 2015. Nyheter blir en skyttebana i källaren och ett café som har kvällsöppet för alla unga i området. Piteå kommuns order är värd 22 miljoner kronor.

Stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius invigde 72 lägenheter i Sätra

den 9 september 2014

Igår invigdes takterrassen med tillhörande spabad i Brf Kungsterrassen, 72 stycken lägenheter i Sätra. Regina Kevius, Stockholms stads Stadsbyggnads- och Idrottsborgarråd, inledde invigningen tillsammans med Mattias Roos, VD för SSM Bygg & Fastighets AB.

Första spadtaget för smålägenheterna Brf Estrid i Täby Centrum

den 8 september 2014

Besqab uppför ytterligare ett flerfamiljshus i Täby Centrum - Brf Estrid. Huset innehåller övervägande yteffektiva smålägenheter då efterfrågan på små bostäder är stor i Täby. Brf Estrid blir ett hus med sex våningar och 62 lägenheter och ingår i det sista kvarteret som avslutar nybyggnationen intill det nya torget . Ett första spadtag har nu tagits för huset.

Nu ska det byggas stad på Backaplan i Göteborg

den 8 september 2014

Backaplan är en del av Älvstaden mitt i Göteborgs växande stadskärna vid en av Göteborgs strategiskt viktiga knutpunkter. Det centrala läget och en lång handelstradition gör området mycket intressant för utveckling. Visionen är en tät, grön stadskärna med boende, handel, jobb och aktiviteter hela dygnet. Fastighetsägarnas ambition är att visionen Backaplan etappvis ska förverkligas till 2024.

Bergshotellet - Järvsö första ski-in ski-outhotell

den 8 september 2014

Bergshotellet i Järvsö är en av de största satsningarna som görs i Järvsö just nu. Hotellet som byggs vid det södra skidområdet är Järvsös första hotell i ski-in ski-out läge och det kommer att rymma 270 bäddar och en restaurang med totalt 380 sittplatser.

HSB satsar på prisvärda NCC-bostäder i Uppsala

den 8 september 2014

I helgen startade bygget av 80 lägenheter i Stenhagen utanför Uppsala med kort byggtid, lågt energibehov och hög kvalitet till jämförelsevis låga priser. Hälften är redan sålda och området blir det största som hittills byggts med NCC:s P303-hus. HSB:s order är värd 110 miljoner kronor.

Byggstart för studentlägenheter och hyresrätter i Bredäng

den 5 september 2014

Idag fredag den 5 september, togs det första spadtaget för 154 nya studentbostäder och 48 hyresrätter i Bredäng i södra Stockholm.

Spadtag för ny förskola och äldreboende i Tungelsta

den 5 september 2014

Under onsdagen togs ett första spadtag i Lillgården, Tungelsta, för en ny förskola med sju avdelningar och ett äldreboende med 54 lägenheter.

Ikano flyttar till Skanskas nya kontorshus i Hyllie

Utbildning för ökad trygghet och säkerhet

den 7 juli 2014

Media rapporterar dagligen om inbrott, brand och en ökning av sociala problem. Många känner sig otrygga i källaren, på gården och andra platser samtidigt som få vill flytta till bostadsområden som uppfattas som otrygga. Vad kan bostadsföretagen göra för att motverka detta och öka både tryggheten och den upplevda säkerheten?

Byggsystem med biomassa leder industriell byggutveckling

den 7 juli 2014

– Industriellt modernt träbyggande innebär hållbart byggande i ordets allra bästa mening, med resursbesparingar och förbättringar hela vägen längs den nya byggprocessen. Att bygga industriellt innebär att beställaren slipper negativa överraskningar och – inte minst - att kostnaden som regel blir det som var sagt från början, säger Susanne Rudenstam, chef för Sveriges Träbyggnadskansli.

Fristad är centrum för kunskap om byggande i korslimmat trä

den 7 juli 2014

– Att bygga i trä är det moderna sättet att bygga och det enda rätta ur ett hållbarhetsperspektiv. Vi ärver inte jorden av våra fäder, vi lånar den av våra barn, säger Peter Serrander, VD för Fristad Bygg som just nu är i full färd med att resa fem våningars massivträhus i Fristad.

Nya Trästadsprojektet ska stärka beställarrollen för industriellt byggande

den 7 juli 2014

– Det grundläggande behovet handlar egentligen om att utveckla nya sätt att bygga, och vi som har hållit på några år med moderna, träbaserade byggmetoder vet att vi sitter på några av de bästa svaren, säger Anders Jonsson, en av förgrundsfigurerna inom svenskt träbyggande.

Nytt industriellt modulbyggande bakom Campus Björksätra i Bredäng

den 7 juli 2014

Stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M) invigde en solig majförmiddag den första etappen av nya Campus Björksätra i Bredäng med 36 nya studentlägenheter. Studentlägenheterna är byggda av prefabricerade, nyutvecklade kerambetongmoduler från Soleed AB i Eksjö och stor vikt har lagts vid design och arkitektur.

Nytt nummer av Fastighet & Bostadsrätt ute!

den 6 juli 2014

Nu är ett nytt nummer av Fastighet & Bostadsrätt tryckt. Klicka vidare för att läsa webbtidningen.

Svenska Kyrkor 2014 ute nu!

den 22 juni 2014

Nu är Svenska Kyrkor 2014 tryckt! Klicka här för att komma till webb-tidningen.

100 byggaktörer inne på Stockholmsmarknaden

den 24 april 2014

– Stockholms stad har satsat på konkurrens och har inte minst släppt fram de som bygger industriellt. Det säger finansborgarrådet Sten Nordin (M) och slår fast att ungefär 100 byggaktörer finns inne på byggmarknaden i Stockholm, vilket är fem gånger så många som i Göteborg. 140 000 nya bostäder ska byggas fram till år 2030.

Målet är 1000 nya bostäder för unga

den 24 april 2014

Snabba Hus kallas projektet för nya fräscha bostäder för unga i bostadskrisens Stockholm, med målsättningen att inom kort nå byggstart. Snabba Hus är ett samarbete mellan Svenska Bostäder och nätverket jagvillhabostad.nu.

Renoveringsmarknadens status måste höjas

den 24 april 2014

– Det allra viktigaste är måhända att få upp statusen för renoveringsmarknaden. Det ska vara minst lika fint att bygga om som att bygga nytt, säger ordföranden Andres Muld för Renoveringscentrum i inledningen av den första Renoveringsdagen som anordnats.