Videum utvecklar slottsmiljön

Videum utvecklar slottsmiljön

den 20 april 2012

Nedanför Teleborgs Slott i Växjö, precis vid Trummens strand ligger Brygghuset. Inom kort startar en ombyggnad av huset som kommer innebära att Teleborgs Slott får ett antal nya hotellbäddar och möjlighet till ett café i vattenbrynet.


Brygghuset är byggt runt 1900 och Videum blev ägare till det i samband med att man köpte Teleborgs Slott av Växjö kommun år 2000. Huset har i olika omgångar varit uthyrt under längre och kortare perioder, bland annat till Brygghuskören och som förråd, men nu satsar Videum på en renovering/ombyggnation och en mer långsiktig lösning tillsammans med Maria Runosson, VD på Runosson och CO AB, som är den som idag driver verksamheten på Teleborgs Slott.
 
- Ombyggnaden kommer att ge ett lyft för såväl verksamheten på området, som för den som rör sig runt Trummen – en slinga som lockar allt fler personer sedan Trummenbron byggdes, förklarar Videums fastighetschef Patrik Hjelm. Att kommunen även satsat på Växjö-åttan (en sammanlänkad slinga runt Växjösjön och Trummen) och planerna på Trummen Land Art (ett sportstråk med möjlighet till aktiviteter och upplevelser för både barn och vuxna) gör att vår satsning på Brygghuset ligger helt rätt i tiden. Den aktuella lösningen har tagits fram av Videum och Maria Runosson tillsammans, säger Patrik som även påpekar att alla om-, till- och nybyggnationer sker i samråd med aktuell hyresgäst. Båda parter måste känna sig nöjda och trygga med den investering vi gör, avslutar han.
 
- Teleborgs Slott är en plats för möten och kreativitet, vila och återhämtning, fest och vardag och nu kan vi äntligen tacka ja till en hel busslast med övernattningsgäster, vilket vi inte kunnat tidigare, säger Maria Runosson (entreprenören som driver verksamheten på slottet). Vi utvecklar hela tiden slottskonceptet; nyligen anställde vi en egen kock då vi tillsammans med Videum gjort stora förbättringar av vårt kök och nu är vi redo för att utöka hotellverksamheten. Sedan tidigare har vi hotellrum både i slottet och i grindstugorna och med Brygghuset når vi ända ner till vattenbrynet.
 
Ombyggnationen påbörjas inom kort och kommer att vara klar efter sommaren 2012. Brygghuset har en invändig yta på knappt 240 m² och från början fanns här en tvättstuga med torkmöjlighet på övervåningen. I början på 90-talet brann brygghuset ner men restaurerades till nuvarande skick.

NCC och Region Örebro bygger nytt länssjukhus

den 1 oktober 2015

Region Örebro län fortsätter satsningen på den högspecialiserade vården och ger NCC i uppdrag att bygga ett nytt länssjukhus i Örebro. Projektet drivs i projektformen partnering.

Peab först med möjligheter till generationsboende i Kolla Parkstad

den 1 oktober 2015

Kolla Parkstad är det största byggprojektet i Kungsbackas historia och intresset för de nya lägenheterna har visat sig vara mycket stort. Peab var sist in bland byggbolagen men kan nu presentera flera spännande nyheter inför säljstarten.

Militära kanslihuset i Rindö hamn väcks till liv igen

den 1 oktober 2015

Den militära närvaron i Rindö hamn är sedan länge över. Kvar lämnades flera unika gamla militärbyggnader som just nu återfår sin forna glans. Ett av dem är kronjuvelen på det gamla regementet KA1 – Kanslihuset, som efter flera års tystnad väcks till liv igen, och det är statliga Vasallen som ansvarar för utvecklingen av Rindö hamn.

Svenska Hyreshus byggstartar 72 hyresrätter i Örebro

den 30 september 2015

Svenska Hyreshus byggstartar 72 hyresrätter i Södra Lindhult i Örebro med NCC Construction Sverige som totalentreprenör. Fastigheten Marsvinet 1 förvärvas via en direktanvisning från Örebro kommun.

Spaden i marken för Skissernas Museum

den 30 september 2015

I april 2014 stod det klart att arkitektkontoret Elding Oscarson, med bidraget Skissernas trädgårdar , vunnit tävlingen om att få rita Skissernas Museums nya tillbyggnad. Projekteringen är avslutad och i veckan startar bygget med schakt och rivningsarbeten.

Byggstart för Undervisningshuset på KTH Campus

den 28 september 2015

Idag går startskottet för byggnaden som genom sin utformning ska bidra till en ny, framgångsrik modell för framtidens lärande. Undervisningshuset på KTH Campus i Stockholm blir med sin fullt synliga konstruktion och installationsteknik ett pedagogiskt verktyg som genererar nya utbildningsmetoder för blivande arkitekter och samhällsbyggare.

Nu påbörjas byggandet av Campus Flemingsberg och Good Will Housing

den 24 september 2015

Den 24 september tar Grön Bostad det första spadtaget för 433 nya hyreslägenheter för studenter och forskare i Flemingsberg. I och med detta skapas ett av Sveriges största campusområden med plats för upp till 1000 boende.

Avtal klart för ny vårdbyggnad vid Södersjukhuset

den 24 september 2015

Nu tas ytterligare ett steg för uppförandet av Framtidens SÖS. Stockholms läns landsting har genom sitt fastighetsbolag Locum tecknat ett avtal om totalentreprenad med Arcona för byggnationen av ny vårdbyggnad.

NCC bygger 98 lägenheter med utsikt över Luleås skärgård

den 23 september 2015

På uppdrag av HSB Norr bygger NCC 98 bostadsrätter. Lägenheterna fördelas på två punkthus på 11 respektive 16 våningar i området Kronan på Lulsundsberget. Värdet på projektet är 169 miljoner kronor.

Skanska bygger hotell och kontor i Hagastaden, Stockholm

den 21 september 2015

Skanska har i egen regi utvecklat en kombinerad hotell- och kontorsbyggnad i Hagastaden, Stockholm. Bygguppdraget är värt cirka 440 miljoner kronor. Den nya byggnaden är belägen invid Hagaplan i Hagastaden, nära den planerade tunnelbanestationen och i anslutning till huvudentrén för sjukhuset Nya Karolinska Solna.

Första spadtaget för Brf Kummeln på Lillåudden

den 21 september 2015

På tisdag den 22 september tas första spadtaget för 36 nya lägenheter som Riksbyggen bygger på Lillåudden i Västerås. Det blir ett hus med spännande arkitektur och sjöutsikt över vackra Lillåudden.

Stena Fastigheter byggstartar 140 hyresrätter i Gustavsberg

den 21 september 2015

I de anrika porslinskvarteren i Gustavsberg byggstartar Stena Fastigheter 140 hyresrätter i kvarteret Inläggerskan. Det första spadtaget sker tisdagen den 22 september kl 11.00.

Riksbyggen bygger energisnåla solvillor i Gårdsten

den 18 september 2015

Riksbyggen bygger ytterligare 18 villor på Kryddhyllan i Gårdsten som alla kommer att utrustas med solpaneler. Solpanelerna kommer att halvera energikostnaden för flertalet av de blivande villaägarna. Solvillorna är andra etappen i Riksbyggens satsning i Gårdsten, ett område i östra Göteborg som står inför en stor omvandling framöver och som Riksbyggen deltar i.

Veidekke bygger nya Samhällsbyggnad på Chalmers

den 17 september 2015

Veidekke har fått i uppdrag av Akademiska Hus att utföra en omfattande ombyggnation av Samhällsbyggnad, Arkitekturhuset och Väg och Vatten 1 & 2, med ett ordervärde på cirka 290 miljoner kronor.

Första gjutningen i kvarteret Klockarbacken i Huddinge

den 15 september 2015

Idag firade Einar Mattsson Projekt AB och Mecon Bygg AB den första gjutningen i kvarteret Klockarbacken i Huddinge centrum tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Daniel Dronjak Nordqvist (M). Här kommer man att uppföra två huskroppar med 139 bostadsrättslägenheter, till största del ettor och tvåor.

Byggpremiär för ekologiska flerfamiljshus på Lusthusbacken

den 15 september 2015

Nu blir det premiär för framtidens ekologiska boende på Lusthusbacken i Piteå. Byggföretaget Grönbo tillsammans med Sveriges ledande arkitekter inom ekologiskt byggande ligger bakom satsningen som kommer att resultera i tolv lägenheter med utsikt över Piteå älv.

Nya hyreslägenheter på Dragörkajen

den 15 september 2015

Skanska har fått i uppdrag av Stena Fastigheter att bygga flerbostadshus på 16 våningar med 63 lägenheter på Dragörkajen i Limhamn, Malmö.

Balticgruppen bygger 37 arkitektritade bostäder på Umedalen

Svenska Kyrkor 2015 ute nu!

den 28 juni 2015

Nu är Svenska Kyrkor 2015 ute. Klicka vidare för att komma till webb-tidningen.

Concent bygger det goda samhället

den 25 juni 2015

Concent arbetar först och främst med fastighetsutveckling av små och smarta hyresrätter i kollektivtrafiknära lägen i stor- och universitetsstäder. Det är något som ligger helt rätt i tiden. Concent var också en av föreläsarna på den lyckade konferensen Bostadsforum 2015 och även huvudsponsor till arrangemanget.

Kunglig glans på träbyggnadsdagar

den 25 juni 2015

Seminariet ”Nytt träbyggande för klimatet” i början av juni med en väl organiserad studieresa dagen efter runt om i ”Trä-Stockholm” blev ett mycket lyckat arrangemang med cirka 50 deltagare. Många tydliga ståndpunkter framfördes om de uppenbara fördelarna med att bygga också flerfamiljshus med trästommar. Deltagarna fick med sig många aha-upplevelser hem.

Att vara eller inte vara för Kiruna

den 24 juni 2015

Grundläggande principer för stadsomvandlingen och stadsflytten dryftades under ett av IVA arrangerat, välbesökt och högintressant seminarium på Folkets Hus i Kiruna under två dagar i slutet av maj.

IG Passivhus har ordet nr 4 ute nu!

den 15 juni 2015

Det fjärde numret av IG Passivhus har ordet är ute. Klicka vidare för att komma till webbtidningen.

Bostadsforum på hög nivå

den 9 juni 2015

Bostadsforum 2015 hölls på Courtyard by Marriott Stockholm Hotel den 7 och 8 maj. Det blev en viktig manifestation för hur vi ska göra för att lyckas med att bygga alla de bostäder som nu behövs.

Underhåll på hög höjd

den 1 juni 2015

Knepiga lägen kräver kreativa lösningar. Huge Fastigheter AB anlitar yrkesklättrare som ett kostnadseffektivt alternativ på svårtillgängliga platser.

Nya Kiruna – staden som återuppstår

den 21 maj 2015

Om vi skulle ställas inför faktum att hela vår stad ska rivas, våra hem flyttas och allt ska byggas upp på en ny plats. Hur skulle vi då reagera som människor? Ja, den frågan har invånarna i Kiruna ställt sig.

Infrastrukturministern på byggmässan i Malmö

den 2 maj 2015

Årets upplaga av Byggmässan i Malmö den 22-23 april slog utställarrekord! Aldrig förr har mässan varit så fylld av utställare, produktnyheter, innovationer och inspiration som i år.

Ecoforum 2015: Skarpa analyser och innovativa lösningar

den 1 maj 2015

– Inom hållbar stadsutveckling är utmaningarna många, men möjligheterna oändliga. Med de orden inledde Erik Hellqvist, VD på Svensk Byggtjänst, Ecoforum 2015 på Stockholmsmässan.