Peab bygger köpcentrum vid Kungens Kurva

den 18 april 2012

Peab har fått uppdraget att bygga ett nytt köpcentrum vid Kungens Kurva i södra Stockholm. Beställare är Ikano Retail Centres och kontraktssumman uppgår till 273 miljoner kronor.


Det nya köpcentrumet kommer att byggas i direkt anslutning till IKEA:s varuhus vid Kungens Kurva och det beräknas vara klara för inflyttning till julhandeln 2013.

- Vi är glada vi fått detta förtroende från Ikano och att vi nu får vara med och utveckla ett av Sveriges största handelsområden, säger Peabs VD och koncernchef Jan Johansson i ett pressmeddelande.

Svenska Bostäder bygger studentbostäder i S:t Görans gymnasium

den 23 april 2014

Svenska Bostäder bygger om gamla S:t Görans gymnasium på Kungsholmen till studentbostäder och förskola. Byggnaden är kulturhistoriskt värdefull och byggs om med varsam hand. Det blir cirka 240 studentlägenheter och ökning av befintlig förskola till åtta avdelningar.

Katarinahissen rustas

den 23 april 2014

Katarinahissen vid Slussen har stått på samma plats i 125 år och är en välkänd siluett i stadsbilden. Det nuvarande hisstornet uppfördes för 75 år sedan och har bidragit till Slussens iögonfallande modernistiska utformning. När platsen nu ska byggas om måste Katarinahissens grundläggning göras om.

En ny arena för Eskilstunaborna

den 22 april 2014

Eskilstuna kommun planerar att bygga en ny arena i Munktellstaden i Eskilstuna. Den nya arenan beräknas stå klar hösten 2016.

Nu byggs 200 nya bostäder i Östra Frestaby i Väsby

den 17 april 2014

Nu startar bygget av 200 nya bostäder i Östra Frestaby. I området planeras runt 200 bostäder som till stor del kommer att bestå av fristående bostadshus och radhus, integrerat med mindre flerbostadshus. Östra Frestaby är en del av den bostadssatsning som Upplands Väsby gör för att möta upp behovet av bostäder i en växande storstadsregion.

Skanska bygger tre hus åt HSB i Huddinge

den 17 april 2014

Skanska har fått i uppdrag att bygga tre punkthus åt HSB Bostad AB vid Kvarnbergsplan i Huddinge, söder om Stockholm. Det blir totalt 88 bostadsrättslägenheter, inklusive garage. Kontraktet är värt cirka 120 miljoner kronor.

Byggstart för Partille Kulturum

den 11 april 2014

I tisdags skedde den officiella byggstarten av Kulturum i Partille. Byggtiden väntas pågå till den senare delen av 2016 då byggnaden ska stå klar i sin helhet. Kontraktssumman är på cirka 400 miljoner kronor och uppdragsgivare är PartilleBo AB.

Nu börjar bygget av Glasvasen

den 11 april 2014

Idag startade bygget av Glasvasen med minst 500 nya arbetsplatser i ett av Malmös bästa kontorslägen, precis vid Centralstationen. Stadsbyggnadsnämndens ordförande Carina Svensson (S) tog det första (tårt)spadtaget för bygget som även utgör startskottet för den nya stadsdelen Södra Nyhamnen - en utveckling som malmöborna uppskattar enligt en färsk Novusundersökning.

Rikshem bygger om ett äldreboende till 31 hyresrätter i Uppsala

den 11 april 2014

Rikshem bygger om ett tidigare äldreboende i Uppsala till 31 hyresrätter. De nyrenoverade lägenheterna är på 1-2 rum och kök till en yta mellan 31-69 kvm. Varje lägenhet är utrustad med balkong.

Solna United – kontorshus med drömrum på taket

den 11 april 2014

Skanska planerar ett nytt kontorshus strax intill Solna station. Byggnaden får namnet Solna United och rymmer en takterrass med så kallade pods – separata glasade rum som hyresgästerna kan inreda efter eget önskemål. Huset planeras få en total yta på 45000 kvm och beräknas stå klart för inflytt hösten 2017.

Full fart framåt för Träkronan i Piteå

den 10 april 2014

Det blev avslag för den senaste överklagan mot Träkronan. Därmed är det sista hindret undanröjt för det stora utvecklingsprojektet av kvarteret Örnen i centrala Piteå. – Det känns helt underbart. Beslutet är en seger för ett framtida Piteå, en stad i tillväxt. Nu lägger vi in högsta växeln, säger Christina Skoog, vd, Skoogs Fastigheter AB.

Jula satsar kvarts miljard i Skara

den 10 april 2014

Det blir byggentreprenören Peab som bygger ut Julas centrallager i Skara. Totalt går storsatsningen lös på cirka en kvarts miljard kronor med exteriör och interiör.

95 små hyresrätter byggs nära Eslövs station

den 9 april 2014

Eslöv behöver fler bostäder så att ortens goda tillväxt kan fortsätta. Nu bygger NCC på uppdrag av Ebo ett nytt kvarter vid tågstationen med 95 hyresrätter, främst 1,5:or och 2:or. Ordern är värd 88 miljoner kronor.

Grontmij ordnar VVS i Gävles nya fotbollsarena

den 9 april 2014

Grontmij har fått i uppdrag att projektera luftbehandlingsanläggningen och att stå för byggledning och kontroll av rörinstallationer i den kommande fotbollsarenan i Gävle. Arenan ska vara klar 2015 och kommer att ligga i Gavlehov arenaby och blir hemmaarena för Gefle IF i fotbollsallsvenskan.

Veidekke och Arcona har fått i uppdrag av Fabege att bygga The Winery hotel

den 9 april 2014

Vid norra infarten till Stockholm, på promenadavstånd från Friends Arena, har hotellegendaren Ejnar Söder tillsammans med HKC Hotels tecknat ett avtal med Fabege om att öppna The Winery Hotel. Hotellet, med byggstart i april, kommer att ha ett bärande tema på vin och vintillverkning, både i verksamheten med egen vintillverkning, och i lokalernas utformning och utseende.

Tung satsning i verkstadsindustrin

den 8 april 2014

Sivab storsatsar och bygger ny fastighet vid riksväg 40 i Nässjö. Den nya fastigheten kommer vara på 2000 kvadratmeter och är en investering på cirka 15-20 miljoner kronor. Sivabs 15 anställda ska bli fler.

Skanska utvecklar gröna radhus i Norrköping

den 8 april 2014

Skanska ska uppföra sex energieffektiva radhuslängor med 22 bostadsrätter i kvarteret Tornbaggen 2, Norrköping. Radhusen utformas med idéer och metodval från passivhustekniken, med fokus på täthet och god isolering. Det blir Skanskas första egenutvecklade bostadsprojekt i Norrköping.

Bostadsminister Stefan Attefall inviger Frodeparken

den 8 april 2014

På onsdag den 9 april kl. 15.00 inviger bostadsminister Stefan Attefall (KD), Uppsalahems hus Frodeparken, vid Resecentrum. I samband med invigningen kommer Frodeparken också bli det första Svanenmärkta bostadshuset i Uppsala.

Uthyrningsstart av studentbostäder i Blåsenhus

Ständig kamp mot energitjuvar för Botkyrkabyggen

den 15 april 2014

AB Botkyrkabyggen är med sina 10600 lägenheter ett av de mest miljonprogramtunga bostadsbolagen inom SABO. Detta är en av anledningarna till att Botkyrkabyggen alltid arbetar med en plan och en tanke inför varje beslut om energisparåtgärder. Varje dag innehåller en ständig kamp mot energitjuvar och ett intensivt arbete för att minska energianvändningen.

Flera satsningar på solenergi

den 15 april 2014

I mitten av februari arrangerade SABO Solenergidagen i Uppsala. Två av föreläsarna var Ulf Klint från Karlskronahem och Lena Ahlgren från Umeå Energi. Båda Umeå och Karlskrona ligger långt framme när det gäller satsningar på solenergi.

Kopparstaden – självförsörjande på el

den 15 april 2014

Kopparstaden AB – det kommunala bostadsföretaget i Falun – arbetar mycket aktivt sedan många år för att minska sin energiförbrukning och att bidra till en hållbar utveckling av våra gemensamma resurser. Stort fokus ligger på en minskad elanvändning och att uppnå balans mellan egenproducerad el och elanvändning för drift av fastigheterna.

Många mjuka frågor under SABO:s Fastighetsdagar

den 14 april 2014

Bostadsföretagen måste arbeta målmedvetet också med de mjuka frågorna. En stadsdel blir attraktiv genom utbud av service, fysiska mötesplatser, kvaliteten på grundskolan och tack vare vackra omgivningar. Temat för SABO:s konferens var stadsdelsförnyelse.

Ny tidning ute!

den 14 april 2014

Nu är det senaste numret av Fastighet & Bostadsrätt tryckt och på väg ut till läsarna! Klicka vidare för att komma till webbtidningen.

Ny påbyggnad på Plogen

den 5 mars 2014

– Umeå har förmodligen kommit längst när det gäller påbyggnader bland jämförbara städer i Sverige, säger Melker Tjärnström, Peab i Umeå och ansvarig för ombyggnaden av kvarteret Plogen invid Umeälven.

Ting1 sticker upp i Örnsköldsvik

den 4 mars 2014

Ting1, det nya bostadsrättshuset i Örnsköldsvik, har med sin historia, form och arkitektur blivit ett nytt blickfång centralt i staden.

Energin i fokus hos LKF

den 4 mars 2014

LKF, Lunds Kommuns Fastighetsbolag AB, är med i både Skåneinitiativet och Allmännyttans Energisparkampanj. Energifrågan har stort fokus för LKF. Det händer mycket inom företaget och en rad spännande nybyggnads- och ombyggnadsprojekt pågår.

Fastighetsägarna i Västra Götaland antar Energiutmaningen

den 4 mars 2014

Länsstyrelsen i Västra Götalands län har tillsammans med Fastighetsägarna GFR antagit Energiutmaningen. Projektet pågår under tre år - från 2013 till 2015 - och drivs från Fastighetsägarnas kontor i Göteborg, Uddevalla och Borås.

Övikshem i stort energisparprojekt

den 4 mars 2014

För att minska energianvändningen genomför Övikshem ett stort energisparprojekt. Projektet innebär en långsiktig satsning med positiva effekter på såväl inomhus- som utomhusmiljön.