Peab bygger köpcentrum vid Kungens Kurva

den 18 april 2012

Peab har fått uppdraget att bygga ett nytt köpcentrum vid Kungens Kurva i södra Stockholm. Beställare är Ikano Retail Centres och kontraktssumman uppgår till 273 miljoner kronor.


Det nya köpcentrumet kommer att byggas i direkt anslutning till IKEA:s varuhus vid Kungens Kurva och det beräknas vara klara för inflyttning till julhandeln 2013.

- Vi är glada vi fått detta förtroende från Ikano och att vi nu får vara med och utveckla ett av Sveriges största handelsområden, säger Peabs VD och koncernchef Jan Johansson i ett pressmeddelande.

Bravida får nya projekt värda 30 miljoner kronor i Södra Norrland

den 29 januari 2015

Bravidas marknad i Södra Norrland och i synnerhet Sundsvall ser ut att förbättras avsevärt de kommande åren. De nyförvärvade bolagen Niwentec och Attacus Rör & Energi är en bidragande faktor.

Markarbetet för Barents Center inleds den 5 februari

den 28 januari 2015

Den 4 februari håller Haparanda kommun, Concent AB samt RKL Lehto tekniskt samråd rörande byggnationen av Barents Center. Markarbetet inleds av RKL Lehto den 5 februari. Vid frågor, kontakta David Lehto, projektledare vid Concent AB.

Elverket II laddar för säljstart!

den 28 januari 2015

Elverket II rymmer allt från yteffektiva ettor till rymliga femmor och har en grönskande innergård i nivåer. På bottenplanet byggs en förskola med Tuvanparken precis intill och i närheten finns även Bällstaån med fina promenadstråk. Här finns drömboendet för alla åldrar.

Concent bygger 270 hyresrätter i Bålsta

den 27 januari 2015

Concent AB bygger 270 hyresrätter i Bålsta i Håbo kommun. Lägenheterna, som riktar sig mot ungdomar, studenter och små familjer, kommer att vara på 1-3 rum och kök till en yta mellan 30-60 kvm.

Circuitus blir Smålands första internationellt certifierade passivhusvilla

den 22 januari 2015

Villa Circuitus, som byggs i Växjö kommun, står för högklassig design och maximal energieffektivitet. Den kompakta runda kroppen minimerar värmeförluster och ger en spännande form både exteriört och interiört.

PUB blir Scandic Haymarket

den 22 januari 2015

Scandic och AxFast skapar ett av Stockholms mest spännande storhotell i det historiska PUB-huset och sätter ytterligare Stockholm på den internationella hotellkartan. Nya hotellet blir en pulserande mötesplats för Stockholmarna och stadens besökare.

Nu tas nästa spadtag i Folkets Park, Linköping

den 20 januari 2015

Torsdagen den 22 januari klockan 11.30 tas det första spadtaget för brf Rotundan, den andra bostadsrättsföreningen, i Linköpings nya stadsdel Folkets Park.

Byggstart för knutpunkt Gamlestaden i Göteborg

den 20 januari 2015

Utvecklingen av Gamlestaden fortsätter. Nu drar Skanska igång sitt tredje projekt – Spårskede 4 – i bygget av den nya knutpunkten för kollektivtrafiken. Ordersumman är på cirka 218 miljoner kronor och beställare är Trafikkontoret i Göteborg.

Selvaag och Veidekke Bostad inleder samarbete kring Svea Fanfar

den 20 januari 2015

Veidekke Bostad och Selvaag Bolig AS tecknade under december 2014 avtal om samarbete i en del av bostadsprojektet Svea Fanfar på Östermalm i Stockholm. Veidekke Bostad avyttrar etapp 3 av Svea Fanfar till ett gemensamt ägt bolag för dryg 300 MSEK. Förvärvet omfattar en huskropp som kommer att rymma ca 100-125 bostäder.

Tre tunga industriinvesteringar på gång

den 14 januari 2015

2015 ser ut att bli ett bra år. I alla fall i betongindustrin. Här är tre företag som bygger ut för att kunna producera mera.

Nya bostäder i Årstadal

den 14 januari 2015

Tio flerbostadshus ska byggas i Årstadal i Stockholm, ett kontrakt värt 450 miljoner kronor. Årstadal är en ny stadsdel men redan i dag finns 1500 bostäder i ett tiotal kvarter och när området är färdigt ska det finnas totalt 4200 bostäder.

Skanska bygger bostäder och lokaler i Kalmar

den 10 januari 2015

Skanska har fått i uppdrag av HSB Sydost att bygga flerbostadshus med ett hundratal hyreslägenheter samt verksamhetslokaler. Bygguppdraget är värt cirka 220 miljoner kronor och utgör första etappen i utbyggnaden av Gesällen på Kvarnholmen i Kalmar.

NCC renoverar anrik skola i Örebro

den 1 januari 2015

Efter att Karolinska skolan i Örebro fått flera vattenläckor på kort tid totalrenoveras nu den 200-åriga skolan. NCC bygger om med hänsyn till kulturhistorien och bygger till en matsal och lektionssalar. Det ger plats för 150 fler elever. Futurums order är cirka värd 200 miljoner kronor.

Byggstart för 150 nya studentbostäder

den 26 november 2014

Den 27 november kl. 11.30 tas det första spadtaget för Sollentunas nya studentbostäder. 150 lägenheter förväntas stå klara i årsskiftet 2016/2017.

Veidekke får i uppdrag att bygga SEB:s nya kontor i Arenastaden åt Fabege

den 26 november 2014

Veidekke har tecknat avtal med Fabege om att bygga SEB:s nya kontor i Arenastaden med 4 500 arbetsplatser. Projektet kommer att genomföras som en totalentreprenad i samverkan, där den första av två faser nu avropats. Den totala kontraktssumman uppgår till cirka 1,7 miljarder kronor.

De ska bygga Västra Roslags-Näsby - en ny och hållbar stadsdel i Täby

den 11 november 2014

Täby kommun tecknar avtal med tolv byggbolag för att förverkliga den nya stadsdelen Västra Roslags-Näsby med cirka 900 bostäder i bästa kollektivtrafikläge i Täby.

COWI konstruerar Malmös nya landmärke The Point

den 5 november 2014

The Point med sina 110 meter blir Malmös nya landmärke. Byggnaden, som Annehem bygger i Hyllie, kommer erbjuda några av Sveriges mest spektakulära kontorslokaler. COWI har fått i uppdrag att byggnadskonstruera och BREEAM-certifiera The Point.

NCC är med och gör Frihamnen till stadsdel

Stenpiren Resecentrum – en ny mötesplats i Göteborg

den 19 januari 2015

Nu startar Västtrafik bygget av Stenpiren Resecentrum vid Skeppsbron i Göteborg. Resecentrumet är en del i den nya stadsutvecklingen vid Södra Älvstranden. Byggnaden beräknas stå färdig i början av nästa år och blir en viktig bytespunkt mellan spårvagn, buss och båt.

Insändare: Airstone Institute och romersk cement

den 18 januari 2015

Zero Emission Building Technologies: Bygga staden med 90 % reduktion av växthusgaserna – kommer vi att få se det i Stockholm? ”Nu är det hög tid för stockholmarna att visa vad de vill göra: Bygga rent och hållbart eller som vanligt och fortsätta släppa ut ett ton koldioxid per ton cement? hävdar insändarskribenten Rolf Wall (bilden), som är ordförande för Airstone Institute.

Tillbaka till ljust och fräscht

den 18 januari 2015

Tvärtemot de senaste trenderna dominerar ljust och fräscht när svensken väljer inredning. Det visar NCC:s genomgång av hur svenskarna har valt när de köpt en nyproducerad bostad av NCC det senaste året.

Electrolux lyfter varumärket med ny visuell identitet

den 17 januari 2015

Electrolux introducerar idag en ny visuell identitet för företagets varumärke. Med en uppfräschning av den klassiska logotypen och nya tydliga standarder för bild- och formspråk är designen avsedd att sticka ut i de sammanhang där konsumenter kommer i kontakt med Electrolux.

Vi vill inte lägga ner tid på målning och underhåll av våra hus

den 16 januari 2015

När vi bygger ett nytt hus önskar vi oss så lite underhåll som möjligt. En undersökning visar at vi varken har lust eller pengar för att kunna renovera och underhålla huset utvändigt. Därför vill vi ha tåliga material med lång hållbarhet och inget underhåll.

Innovationskraft i fokus hos de nominerade till Swecos Hugopris

den 14 januari 2015

Nu är nomineringarna klara till Hugopriset 2015 – Swecos pris för innovativ, inspirerande och hållbar samhällsutveckling. Bland finalisterna finns Köpenhamn, Helsingfors och Landstinget Västernorrland, nytänkande städer och organisationer som driver utvecklingen. Tre stjärnstudenter från Chalmers och SLU är också nominerade.

IG Passivhus har ordet

den 7 januari 2015

Från och med Fastighet & Bostadsrätt nr 6, 2014 till och med Fastighet & Bostadsrätt nr 5, 2015 kommer vi att kunna läsa allt aktuellt som händer inom IG Passivhus Sverige i en separat folder som följer med varje nummer av tidningen. Klicka vidare för att komma till webbversionen!

Läs senaste Fastighet & Bostadsrätt här!

den 28 december 2014

Vill du läsa senaste webb-tidningen av Fastighet & Bostadsrätt - 2014 års sista - klicka vidare!

Lyssna på Dogge Doggelitos Vi älskar betong

den 18 november 2014

Tidskriften Betong presenterar nu musikvideon ”Vi älskar betong”, som uruppfördes på Betonggalan i samband med prisutdelningen av "Ung&Tung" i torsdags förra veckan. Filmen är frukten av ett unikt samarbete mellan betongbranschen, Tidskriften Betong och den folkkäre betongambassadören Dogge Doggelito.

Mimer i Västerås bygger höghus i modern industriell träteknik vid Öster Mälarstrand

den 31 oktober 2014

– På fantastiska Öster Mälarstrand bygger vi trähus i sex våningar, säger Mimers VD Anders Nordstrand. Det går snabbt och är bra för miljön i Västerås. Dessutom ökar vi konkurrensen och spänner bågen för ny, spännande träarkitektur.