Lindbäcks bygger bostäder i Boden

den 27 april 2017

Lindbäcks har nått en överenskommelse med Boden kommun att tillsammans utveckla två nya bostadsprojekt i Boden. Det ena projektet är beläget vid Centralskolan i centrala Boden och det andra på Tjärnbacken.

Antalet bostäder, upplåtelseform och utformning är under utvärdering och kommer i ett nästa steg att ligga till grund för vidare planprocesser. – Det känns roligt att Boden satsar på nyproduktion av bostäder och vi är väldigt glada över överenskommelsen, säger Mikael Thorgren, affärsområdeschef på Lindbäcks.

Boden har antagit en ny centrumvision för kommunen som enligt plan ska växa till 30 000 invånare fram till år 2025. Det av kommunfullmäktige antagna Bostadsförsörjnings-programmet visar att ca 1400 nya bostäder behöver byggas i centralorten.

– Vi på Boden kommun är glada att knyta oss an starka norrländska aktörer som tror på oss och vill satsa i Boden. Vi är övertygade om att vi tillsammans med Lindbäcks kommer att skapa ett betydande tillskott av nya, attraktiva bostäder, säger Inge Andersson, kommunstyrelsens ordförande Boden kommun.

Lindbäcks bygger kundanpassade bostäder och värdesätter önskemål rörande boendet.

– Vi kommer att gå ut och fråga blivande boende och intresserade om deras önskemål när det gäller upplåtelseform, lägenhetsstorlekar och andra kvaliteter och resultatet kommer sedan att vara en viktig del i det fortsatta utvecklingsarbetet, säger Mikael Thorgren, affärsområdeschef på Lindbäcks.

Att Lindbäcks nu väljer att bygga i Boden är en del i företagets målsättning att vara en av de ledande bostadsaktörerna i Norr- och Västerbotten.

– Vi går från att vara ett bygg- och fastighetsbolag, där fastighetsbolaget tidigare i första hand ägt och förvaltat studentbostäder, till att bli en helhetsaktör som projektutvecklar, bygger, äger, förvaltar och säljer både hyres- och bostadsrätter för livets alla skeden, säger Mikael.

Om allt går som vi tänkt kan spaden sättas i backen redan under sommaren/hösten 2018 med en efterföljande inflyttning under 2019. Först i plan ligger centralskolan där i dagsläget ca 40 lägenheter kan komma att byggas. 

Tanja Rasmusson ny näringspolitisk chef på Sveriges Byggindustrier

den 22 maj 2018

Den 1 september 2018 tillträder Tanja Rasmusson befattningen som näringspolitisk chef på Sveriges Byggindustrier. Tanja Rasmusson kommer närmast från en tjänst som enhetschef på Kommerskollegium och har tidigare bland annat varit statssekreterare vid Utrikesdepartementet.

Det surrar om den Biologiska mångfaldens dag

den 22 maj 2018

Den 22 maj är det den internationella dagen för Biologiska mångfald. Den biologiska mångfalden är viktig fråga för Riksbyggen både när vi bygger nya bostäder och förvaltar boendemiljöer.

Svenska Kyrkor ute nu!

den 1 januari 2018

Nu är Svenska Kyrkor 2017/2018 ute! Klicka vidare för att komma till webb-tidningen.

Nytt nummer av Fastighet & Bostadsrätt ute nu!

den 10 oktober 2017

Nu är den senaste utgåvan av tidningen Fastighet & Bostadsrätt ute! Klicka vidare för att komma vidare till webbtidningen. Trevlig läsning!

Lyssna på podcasten om värmepumpar

den 1 oktober 2017

Podcasten FASTIGHET I FOKUS handlar denna gång om värmepumpar. Sverige är unikt när det gäller värmepumpar. Här finns mest värmepumpar per capita i hela världen. Värmepumpar är en framgångsfaktor när det gäller att klimatmålen.

Vinnare av ROT-priset 2017: Eastmaninstitutet - navet för tandvård

den 19 maj 2017

Eastmaninstitutet har utsetts till vinnare av Stockholms Byggmästareförenings ROT-pris 2017. För många är Eastmaninstitutet synonymt med tandvård. Det q-märkta huset på Dalagatan 11 har omsorgsfullt renoverats i enlighet med ursprungsuppförandet, en genomgripande teknisk upprustning har genomförts och lokalerna har tillgänglighetsanpassats.

Nu flyttas Kiruna

den 19 maj 2017

Onsdagen den 24 maj flyttas den första av totalt åtta kulturbyggnader till sin nya plats – till foten av berget Luossavaara. Först ut på tur att flyttas är den så kallade Arbetarbostaden B5.

Lindabs lösning vann Stora Inneklimatpriset

den 18 maj 2017

Lindab och dess innovativa lösning UltraLink vann Stora Inneklimatpriset som delades ut under en galakväll för inneklimatbranschen på Skansen i Stockholm. Priset räcktes över av Alf Karlsson som är statssekreterare åt bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson (MP).

Nya villatrenden enligt arkitekter: Naturfärgat, miljövänligt och underhållsfritt

den 18 maj 2017

De hetaste trenderna för villafasaden handlar om naturfärger, miljövänlighet, stora glaspartier och underhållsfria material. Det visar den årliga arkitektundersökningen från Cembrit där 100 arkitekter har intervjuats.

Mariestad först att bygga hus med SKL:s ramavtal

den 17 maj 2017

SKL har tagit fram ett ramavtal för flerbostadshus som kommunerna kan använda. Första kommun att utnyttja möjligheten är Mariestad som i dag tecknar avtal med Hjältevadshus/Hultsfredshus.

Tivedens nationalparks nya entré leder besökarna ut i naturen

den 17 maj 2017

På fredag den 19 maj invigs den nya huvudentrén i Tivedens nationalpark. Entrén ska göra parkens natur mer tillgänglig och framhäva Tivedens karaktäristiska landskap. Den nya huvudentrén är byggd i obehandlat trä och har tagits fram av White arkitekter.

Kallare fjärrvärme ger klimatvinst

den 15 maj 2017

Det nya bostadsområdet Hjorthagen i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm minskar de globala utsläppen av koldioxid med cirka 2000-3000 ton per år, eftersom vattnet i fjärrvärmen är kallare än vanligt. Det ger ungefär lika stor klimateffekt som om 2000-3000 personer skulle sluta resa med bil.