BiWi Bygg AB från Växjö blev Årets Byggföretag på Hantverkargalan

BiWi Bygg AB från Växjö blev Årets Byggföretag på Hantverkargalan

den 15 april 2018

Årets Byggföretag i kategorin stora företag blev BiWi Bygg AB från Växjö. Av företagets totalt 34 anställda fyllde hela 19 personer ut scenen i Victoriahallen på Hantverkargalan. BiWi Bygg AB blev även ”Årets Byggföretag 2015” och har sedan använt priset flitigt i sin marknadsföring.


VD Clas Birgersson var nöjd med att kunna förnya siffran från 2015 till dagens ” Årets Byggföretag 2018”.

- Det känns fantastiskt att få vinna igen. Vi använder flitigt priset i vår marknadsföring. Nu vann vi igen och det är tack vara alla härliga medarbetare. För BiWi Bygg AB, som även blev Årets Gesällföretag 2015 och 2016, är det viktigaste att jobba med personalen. Vi har kvar nästan alla killarna sedan 2015, och vi har lyckats få några till sedan dess. Det viktigaste är att killarna och tjejerna trivs och känner sig delaktiga. Vi har en stiftelse där personalen får 15 procent av vinsten. Det är bara de anställda som äger stiftelsen. Jag hoppas fler företag tar efter det för det skapar mer engagemang.

Nära 400 personer minglade och firade när vinnarna bland Sveriges bästa hantverksföretag fick motta priset ”Årets Hantverkare”. Hantverkargalan, som ägde rum i Victoriahallen på Stockholmsmässan, är byggbranschens mest framstående tillställning och ett tillfälle att hylla de bästa i en bransch som annars får utstå en del kritik. Av årets drygt 4 100 nominerade företag tog sig 60 företag till finalen som ”Årets Hantverkare”, inom kategorierna: Bygg, El, VVS och Måleri.

Det var jubel och applåder när en välupplagd Peter Settman, programledare för galan, bjöd upp och intervjuade de totalt 12 vinnande företagen i kategorierna Bygg, VVS, El och Måleri, som gick på scen för att ta emot sina priser. Det är fjärde året i rad som årets hantverksföretag hyllas på detta vis på byggbranschens största och mest prestigefyllda gala. Här är det nämligen kunderna som bestämmer vilka de tycker ska vinna. Av Sveriges hantverksföretag nominerades i år över 4 000 företag, en ökning från fjolårets gala och ett tydligt bevis på galans årliga tillväxt.    

- Hantverkargalan har en särskild plats i mitt hjärta. En sådan här kväll får man se stora tuffa män gråta på scen! Av glädje! Trots att byggföretag behövs mer än någonsin är de ofta utskällda och behöver slåss mot en negativ bild. Här belönas proffsiga hantverkare och hela branschen får ett lyft uppåt. Att möta de stolta vinnarna är fantastiskt fint att få vara en del avm säger Peter Settman.

Mercedes-Benz är för andra året huvudsponsor till Hantverkargalan:

- Det är roligt och viktigt att ha en tävling och en organisation som sätter nöjda kunder och kvalitet i fokus. För oss känns upplägget fortfarande helt rätt. Hantverkargalan och vi har samma värdegrund och vi vill gärna synas i högkvalitativa sammanhang. Dessutom är hantverksföretag inom premiumsegmentet en av våra viktigaste kundgrupper, säger Fredrik Sidnäs, Försäljningschef Mercedes personbilar.

Orderstyrning.se, som etablerat sig på den svenska marknaden med erbjudande om digitala administrativa tjänster för hantverksföretag, deltog även i år som sponsor på Hantverkargalan. Tim Nöbbelin, marknadschef Orderstyrning.se, säger: ”Det viktigaste är att nominerade och vinnare av priset ”Årets Hantverkare” bygger på kundernas röster. Det är alltså nöjda kunder som ger hantverksföretagen betyg för störst kompetens, högst kvalitet och bäst service. Vi är gärna delaktiga i att belöna ambitiösa företagare”.

Initiativet backas även upp av flera partners som vill stötta hantverkarna, däribland OKQ8, DePalma Workwear och 100% Proffs, samt RockKlassiker som genom sitt husband The Sidemen och Nicke Borg bjöd på rock. Bakom Hantverkargalan står Dorunner, som är Sveriges ledande marknadsplats för förmedling av kvalitativa hantverkartjänster. VD Thomas Larsson var glad och nöjd:

- Syftet med Hantverkargalan och tävlingen Årets Hantverkare är att höja branschens status och lyfta fram de duktiga hantverkarna. På galan hyllar vi branschen som helhet och de framröstade företagen i synnerhet. Endast 12 vinnare får emotta pris på scen och koras till Årets Hantverkare, men alla drygt 4100 nominerade företag är vinnare och värda ett pris. I år har vi fler nominerade företag och röster än någonsin tidigare, och tack vare stort intresse fick vi flytta Hantverkargalan till Stockholmsmässan som har större kapacitet.

Vardera kategorien Årets Bygg, Årets Måleri, Årets El och Årets VVS delades in i tre företagsstorlekar; årets stora, årets medelstora och årets små.

Vinnarna i de olika kategorierna blev:

Årets Måleriföretag (presenteras av Mercedes-Benz):

1)    Årets Måleriföretag – stora företag – Renew Service AB i Upplands Väsby.

2)    Årets Måleriföretag medelstora företag - Kvibergs Måleri AB från Göteborg.

3)    Årets Måleriföretag små - Eddy Lopez Måleri & Kakel AB från Göteborg.

Årets Byggföretag (presenteras av 100% Proffs och DePalma Workwear):

1)    Årets Byggföretag – stora - BiWi Bygg AB från Växjö.

2)    Årets Byggföretag – medelstora - Patrik Mesch Entreprenad AB från Finspång.

3)    Årets Byggföretag – små - NF Snickeri med säte i Mörarp, Helsingborg.

Årets Elföretag (presenteras av Orderstyrning.se):

1)    Årets Elföretag – stora företag – gick till AB Syd el i Malmö.

2)    Årets Elföretag – medelstora - Elektropartner Nacka AB Stockholms län.

3)    Årets Elföretag små företag – ”Hyr en timme i Stockholm” är även det från Nacka.

Årets VVS-företag (presenteras av Dorunner):

    Årets VVS-företag – stora företag – HATTRICK för Rörmontören Syd AB från Staffanstorp, Skåne län.
    Årets VVS-företag – medelstora– Cyklande rörmokaren i Sverige AB. Från Stockholm.
    Årets VVS-företag – små företag - Rylanders VVS AB från Lysekil – Västra Götalands län.

Nu monteras solcellspaneler på Stockholms slott

den 19 april 2018

Idén att förse Stockholms slott med solcellspaneler har funnits sedan 2010 då Statens fastighetsverk (SFV), på initiativ av Kungl. Hovstaterna, satte upp en provyta på delar av slottets tak. Idag lyfts de 600 panelerna på plats på en 1 000 kvm stor yta.

White arkitekter och Lillskär vinner i Borlänge

den 19 april 2018

Borlänge, en stark tillväxtmotor i Dalarna, utlyste i höstas en markanvisningstävling avseende utveckling av bostäder i Ornäs hamnområde. Tävlingsuppgiften bestod i att utforma ett attraktivt område för nya bostäder och att utveckla hamnområdet. Området ett av de Borlänges mest attraktiva, beläget vid Ösjön i ett vackert kulturlandskap.

Inflyttning i Halmstads nya stadsdel Tegelbruket

den 19 april 2018

Nu flyttar de första 110 hyresgästerna in i Halmstads nya stadsdel Tegelbruket. Ett av de tre 16 våningar höga husen är nu klart för inflyttning. Från de gemensamma takterrasserna har man utsikt över både Laholmsbukten och Hallandsåsen.

Rivstart för försäljningen av Brf Landgången i Halmstad

den 19 april 2018

28 av 55 bostadsrätter i Riksbyggens Brf Landgången är redan sålda vilket innebär att det nu är klartecken för byggstart av projektet. Brf Landgången i Halmstad är ett projekt där liten yta kan göras till ett smart boende.

Daniel Kindberg arbetsbefrias från posten som vd för Östersundshem

den 18 april 2018

Östersunds FK:s ordförande är anhållen misstänkt för bedrägeri. Nu meddelar Östersundshem, där Daniel Kindberg är vd, att Kindberg arbetsbefrias under Ekobrottsmyndighetens utredning, meddelar företaget på en presskonferens, enligt ÖP.

Bra start på året för värmepumpsförsäljningen

den 18 april 2018

2018 har börjat starkt för värmepumpsbranschen. Totalt ökade försäljningen under första kvartalet med 12 procent jämfört med samma period förra året. Starkast har försäljningen varit för bergvärme- och luft-vattenvärmepumpar.

Banbrytande höghusarkitekt till Trä & Teknik

den 18 april 2018

Londonbaserade Kevin Flanagan har ritat några av de senaste årens mest publicerade kontors- och bostadskomplex. Nu vill han bygga i trä.

Stort intresse för Riksbyggens seniorbostäder i Sigtuna

den 18 april 2018

Riksbyggen startar nu försäljningen av 40 seniorbostadsrätter i Bonum Brf Trollberget i Sigtuna. Flera hundra intresseanmälningar har kommit in före säljstarten.

Nominerade till Solenergipriset 2018

den 17 april 2018

Svensk Solenergi delar för femtonde gången ut Årets Solenergipris i anslutning till årsmötet i Westmanska palatset i Stockholm den 25 april.

Säljsuccé för Riksbyggens Brf Oceankajen i Helsingborg

den 17 april 2018

På kort tid har Riksbyggen sålt 23 av de 46 bostadsrätterna i Brf Oceankajen i Helsingborg. Det innebär att det nu är klart för start av projektet och spaden kommer att sättas i marken under försommaren.

Premiär för nya Hammarby IP

den 17 april 2018

I lördags återinvigdes Hammarby IP, även kallat Kanalplan, efter två års ombyggnation. AIX har ritat den nya fullvärdiga fotbollsstadion som nu åter blir hemvist åt Hammarbys IF:s damlag i allsvenskan. Stockholms stad är uppdragsgivare och Esterand/Bauest har varit entreprenör.

Erik Johansson ny CFO på Lansa Fastigheter

den 16 april 2018

Lansa Fastigheter fortsätter att expandera med nya bostadsprojekt och fler medarbetare. Nyligen rekryterades Erik Johansson till CFO.

SABO välkomnar förslag för snabbare handläggning av statligt investeringsstöd

den 16 april 2018

Intresset för statligt investeringsstöd för hyresbostäder är stort bland SABOs medlemmar. Under 2017 beviljades totalt 10000 bostäder stöd. Regeringen och Vänsterpartiet har nu som en del av vårändringsbudgeten för 2018 beslutat att ge länsstyrelserna ett tillskott på 15 miljoner kronor för att minska handläggningstiderna.

Erlandsson förstärker inom partnering

den 16 april 2018

Den 1 april 2018 tillträdde Jennie Sahlsten (bilden) som ny vice vd i Erlandsson Byggkoncernen. Jennie har rekryterats som vVD i Erlandsson Bygg koncernen, moderbolaget i byggkoncernen, för att stötta VD Markus Brink.

Bravida stärker sin position inom el i Mälardalsregionen

den 16 april 2018

Bravida förvärvar Sala elektriska och tar genom förvärvet en starkare position inom el i Mälardalen – en region i stark tillväxt. Den förvärvade verksamheten erbjuder tjänster inom både service och installation.

Tornstaden bygger studentbostäder i centrala Göteborg

den 15 april 2018

Tornstaden utvecklar, tillsammans med Fredrikssons Förvaltning, ett flerbostadshus med drygt 60 studentlägenheter i bostadsrättsform. Projektet är en del i Göteborgs Stads satsning BoStad 2021. Markarbetet pågår och inflyttning beräknas kunna ske under våren/sommaren 2019.

Grönt ljus för ytterligare 200 bostäder och fler företag i Ebbepark

den 15 april 2018

Nu finns den sista pusselbiten på plats för att kunna utveckla hela Ebbepark - den nya spännande stadsdelen i Linköping. I arbetet med detaljplanen bröts den fjärde och sista etappen ut för att möjliggöra en snabbare process med de tre första. Nu har även detaljplanen för den sista delen vunnit laga kraft och det innebär att planeringen för hela Ebbepark kan ta ordentlig fart.

Riksbyggen fördubblar produktionstakten av hyresrätter

den 15 april 2018

Behoven av fler hyresrätter som fler har råd att bo i är stort. Riksbyggen fördubblar därför produktionen av hyresrätter från dagens nivå på 600 bostäder/år till 1200 bostäder/år. Riksbyggen planerar även att kraftigt öka antalet orter för produktion av hyresrätter.

Första spadtaget för SiS nya ungdomshem i Hässleholm

den 15 april 2018

I strålande solsken togs på fredagen det första spadtaget för SiS (Statens institutionsstyrelse) nya ungdomshem i Hässleholm. Den befintliga anläggningen kommer att byggas om och till med cirka 8500 kvm och platserna ökar därmed från dagens 18 till 42 stycken.

Nytt nummer av Fastighet & Bostadsrätt ute nu!

den 10 oktober 2017

Nu är den senaste utgåvan av tidningen Fastighet & Bostadsrätt ute! Klicka vidare för att komma vidare till webbtidningen. Trevlig läsning!

Lyssna på podcasten om värmepumpar

den 1 oktober 2017

Podcasten FASTIGHET I FOKUS handlar denna gång om värmepumpar. Sverige är unikt när det gäller värmepumpar. Här finns mest värmepumpar per capita i hela världen. Värmepumpar är en framgångsfaktor när det gäller att klimatmålen.

Vinnare av ROT-priset 2017: Eastmaninstitutet - navet för tandvård

den 19 maj 2017

Eastmaninstitutet har utsetts till vinnare av Stockholms Byggmästareförenings ROT-pris 2017. För många är Eastmaninstitutet synonymt med tandvård. Det q-märkta huset på Dalagatan 11 har omsorgsfullt renoverats i enlighet med ursprungsuppförandet, en genomgripande teknisk upprustning har genomförts och lokalerna har tillgänglighetsanpassats.

Nu flyttas Kiruna

den 19 maj 2017

Onsdagen den 24 maj flyttas den första av totalt åtta kulturbyggnader till sin nya plats – till foten av berget Luossavaara. Först ut på tur att flyttas är den så kallade Arbetarbostaden B5.

Nya villatrenden enligt arkitekter: Naturfärgat, miljövänligt och underhållsfritt

den 18 maj 2017

De hetaste trenderna för villafasaden handlar om naturfärger, miljövänlighet, stora glaspartier och underhållsfria material. Det visar den årliga arkitektundersökningen från Cembrit där 100 arkitekter har intervjuats.

Lindabs lösning vann Stora Inneklimatpriset

den 18 maj 2017

Lindab och dess innovativa lösning UltraLink vann Stora Inneklimatpriset som delades ut under en galakväll för inneklimatbranschen på Skansen i Stockholm. Priset räcktes över av Alf Karlsson som är statssekreterare åt bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson (MP).

Tivedens nationalparks nya entré leder besökarna ut i naturen

den 17 maj 2017

På fredag den 19 maj invigs den nya huvudentrén i Tivedens nationalpark. Entrén ska göra parkens natur mer tillgänglig och framhäva Tivedens karaktäristiska landskap. Den nya huvudentrén är byggd i obehandlat trä och har tagits fram av White arkitekter.

Mariestad först att bygga hus med SKL:s ramavtal

den 17 maj 2017

SKL har tagit fram ett ramavtal för flerbostadshus som kommunerna kan använda. Första kommun att utnyttja möjligheten är Mariestad som i dag tecknar avtal med Hjältevadshus/Hultsfredshus.

Unikt samarbete kring dörrmiljön i flerbostadshus minskar kostnaderna

den 15 maj 2017

Teckentrup och Samuelsson & Partner inleder ett samarbete gällande leverans av elektroniska låssystem i samband med dörrleveranser till flerbostadshus.

Kallare fjärrvärme ger klimatvinst

den 15 maj 2017

Det nya bostadsområdet Hjorthagen i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm minskar de globala utsläppen av koldioxid med cirka 2000-3000 ton per år, eftersom vattnet i fjärrvärmen är kallare än vanligt. Det ger ungefär lika stor klimateffekt som om 2000-3000 personer skulle sluta resa med bil.