24Storage öppnar ny anläggning i Kallhäll

24Storage öppnar ny anläggning i Kallhäll

den 18 maj 2017

I takt med den ökade trångboddheten i Stockholmsregionen ökar även behovet av extra förvaring. 24Storage fortsätter att expandera och öppnar i veckan en ny förrådsanläggning i Kallhäll. Anläggningen rymmer närmare 700 förråd och är den första som företaget byggt helt från grunden.


Trångboddheten ökar i ytterområdena och även personer med goda inkomster i Stockholms innerstad bor nu trängre, visar en rapport från Boverket. 24Storage har investerat närmare 50 miljoner kronor i den 5200 kvadratmeter stora anläggningen i Kallhäll, som blir först ut när företaget satsar nytt och i rask takt slår upp portarna till nybyggda förrådsanläggningar runt om i landet. Den 19 maj invigs den nya self-storageanläggningen på Skarprättarvägen 30 i Kallhäll.

– Anläggningen har ett bra geografiskt läge och erbjuder stockholmarna rejält med förrådsutrymme på ett bekvämt avstånd. I kombination med starka makrotrender som en ökad urbanisering och dynamiska förflyttningar inom storstadsområdena finns det en stark efterfrågan på förråd i området, säger Michael Fogelberg, grundare och VD för 24Storage.

Anläggningen blir den första av sju som företaget planerar öppna under 2017.

– Kallhäll är bara startskottet på vår resa! Innan årsskiftet kommer vi slå upp portarna till ytterligare sex anläggningar runt om i landet, varav merparten byggs från grunden, fortsätter Michael Fogelberg.

Vid öppningen kommer flera öppningserbjudanden finns tillgängliga, vänligen besök www.24storage.se för mer information.

Om 24Storage:
24Storage-koncernen grundades 2015 och har fler än 4000 förrådsutrymmen fördelade på tio anläggningar på sju orter runt om i Sverige. Grundarna av bolaget har varit bidragande till att utveckla flera av de ledande self-storageaktörerna i Europa, däribland Shurguard. 24Storage AB:s affärskoncept grundar sig i två globala makrotrender; urbanisering och digitalisering. De centralt belägna anläggningarna utrustas med den senaste teknologin som möjliggör en helt centraliserad drift. Bolaget utvecklar också en systemplattform anpassad för self-storagebranschen som kan erbjudas även andra fastighetsbolag. Den snabba expansionstakten gör att 24Storage ser ut att ha etablerat sig som en av de ledande aktörerna på den svenska marknaden redan innan utgången av 2017. Bolaget letar kontinuerligt efter mark och fastigheter i attraktiva lägen.
Mer information finns på  www.24storage.se  


Avtal klart mellan Linköpings kommun och Sverigeförhandlingen – viktigt steg för höghastighetsjärnvägen

den 29 juni 2017

Avtalen mellan Linköpings kommun och Sverigeförhandlingen om Ostlänken är nu färdigförhandlade.

Installatörsföretagen köper VVS-skola

den 29 juni 2017

Onsdagen den 28 juni blev Installatörsföretagens förvärv av Rörentreprenörernas Friskola i Stockholm, REFIS, klart. Branschen är i stort behov av utbildad arbetskraft och köpet är en viktig del i Installatörsföretagens arbete för en hållbar kompetensförsörjning. 

NCC bygger 78 bostäder på Islands Brygge

den 28 juni 2017

NCC har fått i uppdrag av PensionDanmark Ejendomme att bygga ett komplex om 17 000 m2 med bostäder, kontor samt parkeringsgarage. Kontraktet är värt cirka 330 MSEK.

Ikano Bostad bygger 180 kvadratsmarta lägenheter i Uppsala

den 28 juni 2017

Ikano Bostad har förvärvat en flerbostadsbyggrätt i det populära området Lindbacken i Uppsala för att bygga 180 kvadratsmarta lägenheter. Genom detta förvärv blir Lindbacken tillgängligt för ännu fler personer eftersom Ikano Bostad bygger de första flerbostadshusen i området.

NCC bygger förskola i Staffanstorps kommun

den 28 juni 2017

NCC ska på uppdrag av Staffanstorps Kommunfastigheter bygga en ny förskola i Hjärup, Ängslyckans förskola. Uppdraget utförs som totalentreprenad i partnering och är en del av ett ramavtal för partnering mellan NCC och Staffanstorps Kommunfastigheter. Ordervärdet uppgår till cirka 85 MSEK.

HSB Stockholm säljer bostadsportfölj till Wonna I de Jong

den 28 juni 2017

HSB Stockholm säljer tre hyresfastigheter i södra Stockholm till Wonna I de Jong. Fastigheterna omfattar 158 lägenheter, och en total yta på 10 200 kvadratmeter. Tillträde sker den 28 juni.

NCC bygger kvarteret Kapellgärdet Arena i Uppsala

den 28 juni 2017

NCC har fått i uppdrag av Bonava att bygga Kapellgärdet Arena som består av 152 bostadsrätter i centrala Uppsala. Ordervärdet uppgår till cirka 250 MSEK.

NCC bygger 74 lägenheter i Gällivare för Top Bostäder

den 28 juni 2017

NCC ska tillsammans med Top Bostäder bygga nya hyreslägenheter enligt konceptet NCC Folkboende i Gällivare, en stad med stort bostadsbehov. Ordervärdet uppgår till 82 MSEK.

Gröna traditioner med havet som granne

den 27 juni 2017

Flerbostadsprojektet Hamnoasen i Landskrona gör skäl för sitt namn och samlar det gröna och det sköna på en och samma plats. Alla lägenheter har egen kolonistuga på taket och på innergården finns det en pool. Projektet, som är byggt med miljövänliga material, står inflyttningsklart vid årsskiftet.

Ett hem är mer än tak över huvudet – välkommen till Riksbyggens dag i Almedalen 2017

den 27 juni 2017

Bostadsbyggandet är större än på decennier, nästintill i nivå med miljonprogrammets dagar. Trots det har många, ung som gammal, svårt att hitta ett bra boende. Hur ska vi hantera konsekvenser och möjligheter i den situation som råder på bostadsmarknaden ur ett ekonomiskt, socialt och hållbart perspektiv? ”Ett hem är mer än ett tak över huvudet” är temat för Riksbyggens seminarier under veckan.

En av fyra boende skyddar huset med digital samverkan

den 27 juni 2017

Grannsamverkan är en effektiv metod för att förhindra brott. Nära var fjärde svensk använder någon form av digital lösning för att hjälpa till att hålla koll efter inbrottstjuvar i sitt grannområde. Facebook är vanligaste mötesplatsen.

Serneke rekryterar arbetschef till Växjö

den 26 juni 2017

Växjöregionen är ännu en av de tillväxtmarknader där Serneke satsar för att vara med och bygga åt en växande befolkning. Stefan Blomkvist blir ny arbetschef för Serneke i Växjö med uppgift att bygga organisation och ytterligare etablera Serneke genom nya projekt.

Varvsstaden får efterlängtad skola

den 26 juni 2017

En skola, en förskola, bostäder, arbetsplatser, centrumverksamheter, ett kajstråk och en esplanad. Det är en avgörande pusselbit som är nu på plats för Varvsstadens utveckling. På torsdagen antog stadsbyggnadsnämnden detaljplanen för ett 36 500 kvadratmeter stort område i det gamla Kockumsområdet strax öster om Skeppsgatan.

Halvårsrekord: Bygglov för 3000 bostäder

den 26 juni 2017

Bygglov för närmare 1000 bostäder klubbades i stadsbyggnadsnämnden på torsdagen. Det innebär att över 3000 bostäder har beviljats bygglov i Malmö bara under årets första sex månader. Siffran för hela förra året uppgick till 4000, vilket var rekord redan det.

400 studentbostäder byggs i centrala Malmö

den 26 juni 2017

Snart kan drygt 400 studenter komma att bo ovanpå Willys på Östra Farmvägen i norra Sorgenfri. På torsdagen beviljade stadsbyggnadsnämnden bygglov för projektet som innebär att två våningar av den befintliga byggnaden kapas – och fyra nya våningar byggs på.

Skanska investerar EUR 46M, cirka 440 miljoner kronor, i ett nytt kontorsprojekt i Wroclaw, Polen

den 26 juni 2017

Skanska investerar EUR 46M, cirka 440 miljoner kronor, i kontorsprojektet Nowy Targ i Wroclaw, Polen. Den sju våningar höga byggnaden kommer att ha en total uthyrningsbar yta på cirka 22 000 kvadratmeter, med två nivåer under mark för parkeringsgarage.

Skanska säljer tre fastigheter i Flemingsbergsdalen i Stockholm för cirka 850 miljoner kronor

den 26 juni 2017

Skanska har sålt tre fastigheter i Flemingsbergsdalen i Stockholm för ett underliggande fastighetsvärde om cirka 850 miljoner kronor. Köpare är Niam. Transaktionen kommer att bokföras av Skanska Kommersiell Fastighetsutveckling i det andra kvartalet 2017. Köparen tillträder fastigheterna i det fjärde kvartalet 2017.

Ny stor mässanläggning byggs i Göteborg – en halv miljard investeras

den 26 juni 2017

Mässbolaget Artexis Easyfairs ska öppna en ny mässanläggning i Göteborg. Anläggningen som kallas ”Åbymässan” byggs av Klövern och Åby Travsällskap vid landets modernaste travanläggning Åbytravet i Mölndal. Dessutom kommer det att uppföras konferensmöjligheter och ett hotell i anslutning till byggnaden med 220 rum. Hela investeringen beräknas till 500 miljoner kronor.

Succé för greentech-bolaget Urbangreen på Pepins

den 22 juni 2017

Många ville vara med och bygga framtidens gröna städer när Urbangreen bjöd in nya delägare via Pepins crowdfunding. Greentech-bolagets emission blev fulltecknad i förtid på endast 8 dagar. Urbangreen fick in 20,1 miljoner kr från 670 delägare och ser nu fram emot att utveckla ännu fler hållbara lösningar för framtidens gröna städer.

Vinnare av ROT-priset 2017: Eastmaninstitutet - navet för tandvård

den 19 maj 2017

Eastmaninstitutet har utsetts till vinnare av Stockholms Byggmästareförenings ROT-pris 2017. För många är Eastmaninstitutet synonymt med tandvård. Det q-märkta huset på Dalagatan 11 har omsorgsfullt renoverats i enlighet med ursprungsuppförandet, en genomgripande teknisk upprustning har genomförts och lokalerna har tillgänglighetsanpassats.

Nu flyttas Kiruna

den 19 maj 2017

Onsdagen den 24 maj flyttas den första av totalt åtta kulturbyggnader till sin nya plats – till foten av berget Luossavaara. Först ut på tur att flyttas är den så kallade Arbetarbostaden B5.

Lindabs lösning vann Stora Inneklimatpriset

den 18 maj 2017

Lindab och dess innovativa lösning UltraLink vann Stora Inneklimatpriset som delades ut under en galakväll för inneklimatbranschen på Skansen i Stockholm. Priset räcktes över av Alf Karlsson som är statssekreterare åt bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson (MP).

Nya villatrenden enligt arkitekter: Naturfärgat, miljövänligt och underhållsfritt

den 18 maj 2017

De hetaste trenderna för villafasaden handlar om naturfärger, miljövänlighet, stora glaspartier och underhållsfria material. Det visar den årliga arkitektundersökningen från Cembrit där 100 arkitekter har intervjuats.

Tivedens nationalparks nya entré leder besökarna ut i naturen

den 17 maj 2017

På fredag den 19 maj invigs den nya huvudentrén i Tivedens nationalpark. Entrén ska göra parkens natur mer tillgänglig och framhäva Tivedens karaktäristiska landskap. Den nya huvudentrén är byggd i obehandlat trä och har tagits fram av White arkitekter.

Mariestad först att bygga hus med SKL:s ramavtal

den 17 maj 2017

SKL har tagit fram ett ramavtal för flerbostadshus som kommunerna kan använda. Första kommun att utnyttja möjligheten är Mariestad som i dag tecknar avtal med Hjältevadshus/Hultsfredshus.

Unikt samarbete kring dörrmiljön i flerbostadshus minskar kostnaderna

den 15 maj 2017

Teckentrup och Samuelsson & Partner inleder ett samarbete gällande leverans av elektroniska låssystem i samband med dörrleveranser till flerbostadshus.

Kallare fjärrvärme ger klimatvinst

den 15 maj 2017

Det nya bostadsområdet Hjorthagen i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm minskar de globala utsläppen av koldioxid med cirka 2000-3000 ton per år, eftersom vattnet i fjärrvärmen är kallare än vanligt. Det ger ungefär lika stor klimateffekt som om 2000-3000 personer skulle sluta resa med bil.

2025 byggs hälften av alla flerbostadshus i trä

den 10 maj 2017

Redan 2025 kan Sverige ha kapacitet att bygga hälften av alla flerbostadshus i trä. Det skulle bidra till att möta byggbehovet och ge stora positiva effekter i form av kraftigt minskade koldioxidutsläpp från byggbranschen samt arbetstillfällen utanför storstäderna. Det konstaterar professor Staffan Brege, Linköpings universitet, i en framtidsprognos för svenskt industriellt träbyggande.

Fuktsäkert 2017 ute nu!

den 20 april 2017

Nu är Fuktsäkert 2017 ute. Klicka vidare för att komma till webb-tidningen.