SEB Trygg Liv förlänger förvaltningsmandat med Aberdeen

den 08 maj 2012

Gamla Livförsäkringsaktiebolaget SEB Trygg Liv har förlängt förvaltningsavtalet med Aberdeen Asset Management. Aberdeens uppdrag avseende förvaltningen av Livbolagets hela fastighetsportfölj i Sverige förlängs med ytterligare tre år.


Aberdeen har förvaltat Gamla Livförsäkringsaktiebolaget SEB Trygg Livs svenska fastigheter sedan januari 2010 då uppdraget vanns i en konkurrensutsatt upphandling.

Under Aberdeens förvaltning har stor vikt lagts vid att minska portföljens vakanser med gott resultat, totalt har cirka 135000 kvm hittills hyrts ut eller omförhandlats i portföljen. Satsningar inom miljöområdet har resulterat i att fem av beståndets fastigheter har Green Building-klassificerats och ytterligare sju byggnader kommer att miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad.

- Vi är mycket stolta över att ha fått fortsatt förtroende att förvalta SEB Trygg Livs fastighetsportfölj. Vi kommer att fortsätta på den inslagna vägen med fokus på uthyrning, miljöarbete och hyresgästkommunikation, säger Jonas Lindegren, kundansvarig på Aberdeen Asset Management.

SEB Trygg Livs fastighetsportfölj har ett värde på cirka 18 miljarder kronor och består i huvudsak av kontorsfastigheter med inslag av detaljhandel i Stockholms innerstad, samt fastigheter i Göteborg, Uppsala, Malmö och Helsingborg. Portföljen omfattar 70 fastigheter på totalt cirka 520 000 kvm.

- Vi är mycket nöjda med vårt samarbete med Aberdeen och portföljens goda utveckling. Aberdeen har kunnig personal och jag ser fram mot fortsatt samarbetet under kommande avtalsperiod, säger Tomas Krywult, Head of Real Estate Investment Management på SEB.

Om Gamla Livförsäkrings AB SEB Trygg Liv:
Gamla Livförsäkrings AB SEB Trygg Liv äger fastigheter i Sverige och London som en del av sin investeringsportfölj. I Sverige äger företaget 70 fastigheter med en total uthyrbar yta på mer än 500000 kvm och ett totalt ungefärligt värde av ca 18 miljarder kronor. Gamla Livförsäkrings AB SEB Trygg Liv har som strategi att långsiktigt äga och utveckla sina fastigheter. Därför prioriteras satsningar för en hållbar utveckling och förnyelse av fastigheterna. Som ett led i det arbetet har Aberdeen Asset Management fått förtroendet att förvalta Gamla Livförsäkrings AB SEB Trygg Livs svenska fastighetsbestånd. Tillsammans möter vi de önskemål våra hyresgäster har och strävar efter goda och långsiktiga relationer. Vår gemensamma målsättning är att skapa goda förutsättningar för våra hyresgästers verksamhet.

Om Aberdeen Asset Management:
Aberdeen Asset Management är en global tillgångsförvaltare som investerar för kunders räkning i aktier, räntebärande papper, fastigheter och alternativa investeringar. På fastighetssidan förvaltar Aberdeen över 200 miljarder kronor  genom fastighetsfonder och förvaltningsmandat. I Sverige förvaltar Aberdeen fastighetstillgångar om cirka 30 miljarder kronor fördelat på cirka 300 fastigheter över hela landet. Verksamheten har ett hundratal medarbetare på kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Linköping.     

Skanskas kontor vid Malmö Live fulltecknat

den 6 maj 2015

Skanska har tecknat ett hyresavtal med Trafikverket om 4 000 kvadratmeter. Det innebär att kontorsytorna i Malmö Live nu är fulltecknade.

Fasticon förstärker med ny rekryteringschef i Stockholm

den 6 maj 2015

Fasticon har anställt Therese Malk i rollen som chef Rekrytering Öst med bas i Stockholm.

Rasmus Brorman ny chef när Bjerking Installation Stockholm ska växa

den 5 maj 2015

Rasmus Brorman är ny chef på avdelning Installation Stockholm på Bjerking. Han har rekryterats internt och kommer närmast från en tjänst som gruppledare på avdelningen.

Profi Fastigheter hyr ut till Marbodal i InfraCity

den 5 maj 2015

InfraCity stärker sin position som norra Stockholms ledande kluster för köksbranschen när Marbodal etablerar sig under kvartal 4, 2015. Marbodal har tecknat hyreskontrakt om 440 kvm för butik och showroom.

Ny styrelse för IQ Samhällsbyggnad

den 5 maj 2015

På tisdagen höll IQ Samhällsbyggnad sin årsstämma i Stockholm. Under årsstämman valdes en styrelse med två nya ledamöter: Anna Bergström, BSK Arkitekter, och Per-Ola Jönsson, Skanska Installation. Mari Broman, tidigare vVD Riksbyggen, omvaldes som styrelseordförande.

Shenzhens nya unika hållbara huvudkontor väljer KONEs energieffektiva People Flow-lösningar

den 5 maj 2015

KONE, en av världens ledande leverantörer av hissar, rulltrappor, portar och automatiska dörrar, har fått i uppdrag att leverera energieffektiva hissar och personflödeslösningar till Shenzhen International Energy Mansion - det statligt ägda företag Shenzhen Energy Groups nya huvudkontor. Installationen kommer att sätta en helt ny standard för hållbara kontorsbyggnader i Kina.

Fastighetsmäklarförbundet lanserar en kunskapssatsning för sina medlemmar

den 5 maj 2015

Att fastighetsmäklare hela tiden håller en hög kunskapsnivå är av stor vikt för att mäklartjänsten skall bli så bra som möjligt och för att konsumenten skall känna så stor trygghet som möjligt.

Järfälla kommun tar initiativ till fler hyresrätter

den 5 maj 2015

Järfällas allmännyttiga bostadsbolag Järfällahus ska bygga minst 300 bostäder om året och renovera 100 lägenheter årligen. Det är några av punkterna i ett nytt ägardirektiv för Järfällahus med syfte att öka produktionen av hyresrätter i kommunen.

Starka deltar med flera nomineringar i årets Betonggala

den 4 maj 2015

Nu är det dags att rösta på vinnarna till Betonggalan i Malmö. Årets Miljöpris, Årets Betongarkitekt, Årets Betongkonstruktör och Årets Betongentreprenör ska utses. Dessutom ska vinnare till priset Ung & Tung utses. Röstningen pågår fram till den 10 maj.

Parkering Malmö hittar hem i Hyllie

den 4 maj 2015

När Hyllie växer så det knakar, med allt fler människor som bor och jobbar här, behövs fler parkeringsplatser. Parkering Malmö satsar på en modern parkeringsbyggnad med grön och öppen känsla. – Vårt nya parkeringshus får 345 platser och är klart nästa sommar. Dessutom är vi själva på gång att flytta dit, säger vd Tomas Strandberg.

Särskilda byggregler kan lösa studentbostadskrisen

den 4 maj 2015

Utan studenter kan inte våra kunskapsstäder växa sig starka, och utan studentbostäder inga nya studenter. Med egna regler för studentbostäder och en större mångfald i hur boendena får se ut kan den akuta bostadsbristen lösas, skriver studentorganisationer och studentbostadsföretag på DN Debatt idag.

Svensken kritisk till ett avskaffande av ränteavdraget

den 4 maj 2015

Nyligen öppnade finansmarknadsministern för att se över en förändring av ränteavdraget. En undersökning visar att stödet för ett avskaffande av ränteavdrag är svagt bland svenska folket - där varannan är emot. Dessutom kommer 19 procent av villaägarna och 14 procent av bostadsrättsägarna att bli tvungna att se över sin boendesituation om avdraget avskaffas. Det visar en ny Sifo-undersökning.

Ingrid Christensson lämnar Jernhusen

den 4 maj 2015

Ingrid Christensson anställdes som Chef Kommunikation på Jernhusen den 1 januari 2014. Ingrid lämnar nu Jernhusen efter att hon och vd Kerstin Gillsbro kommit fram till att deras syn på hur kommunikationsarbetet ska utvecklas, inte överensstämmer.

Järntorget Bygg tecknar samverkansavtal med Wåhlin Fastigheter

den 4 maj 2015

Järntorget Bygg har tecknat ett samverkansavtal med Wåhlin Fastigheter om att projektera och bygga ett hyresrättsprojekt med 85 lägenheter och ett antal lokaler. Uppdraget gäller projektet Åkeriet 4 på Landsvägen i centrala Sundbyberg.

Bostadsministern besöker Älvstrandsprojektet

den 4 maj 2015

Bostads- och stadsutvecklingsminister Mehmet Kaplan (MP) deltar på Hyresgästföreningens seminarium samt gör ett studiebesök på Älvstrandsprojektet i Göteborg idag den 4 maj.

Stockholmshem köper fastighet med studentbostäder

den 3 maj 2015

Stockholmshem förvärvar fastighet under ombyggnad i Älvsjö och kommer att ha 279 studentlägenheter inflyttningsklara i slutet av 2016.

Infrastrukturministern på byggmässan i Malmö

den 2 maj 2015

Årets upplaga av Byggmässan i Malmö den 22-23 april slog utställarrekord! Aldrig förr har mässan varit så fylld av utställare, produktnyheter, innovationer och inspiration som i år.

Midroc och Väsbyhem bygger bostäder i Eds Allé, Upplands Väsby

Ecoforum 2015: Skarpa analyser och innovativa lösningar

den 1 maj 2015

– Inom hållbar stadsutveckling är utmaningarna många, men möjligheterna oändliga. Med de orden inledde Erik Hellqvist, VD på Svensk Byggtjänst, Ecoforum 2015 på Stockholmsmässan.

Bostadsbristen ska byggas bort i Linköping

den 15 april 2015

Många kommuner i Sverige har växtvärk och lider av bostadsbrist. Linköpings kommun har en tydlig väg för att komma till rätta med detta. Bostadsbristen ska byggas bort och ambitionerna är höga. Detta är något som också är uppenbart efter ett tvådagarsbesök i den expansiva och attraktiva Östgötametropolen.

Ny tidning ute!

den 13 april 2015

Nu är årets andra nummer av Fastighet & Bostadsrätt ute. Klicka vidare för att komma till webb-tidningen.

Inspirerande Fastighetsmässa i Kista

den 11 april 2015

Trångt, trendigt och trivsamt är några beskrivningar om Fastighetsmässan 2015 i Stockholm, som arrangerades i mitten av mars på Kistamässan.

IG Passivhus har ordet nr 3 ute nu!

den 6 april 2015

Det tredje numret av IG Passivhus har ordet är ute. Klicka vidare för att komma till webbtidningen.

LinköpingsBo2017 - där idéer blir verklighet

den 11 mars 2015

”De säger att Sverige är vackert på vintern. Hur vet dom det? Då är ju Sverige täckt av snö!” Det här skrev salige Tage Danielsson som föddes 1928 och växte upp i Linköping. Under stora delar av sin barndom hjälpte han till i Folkets park där mamma Elsa stod i kiosken. Pappa Ivar körde buss i staden och busslinjen gick till Folkets park.

Stångåstaden satsar 4,5 miljarder – 2200 nya lägenheter byggs

den 8 mars 2015

Ambitionerna är höga hos AB Stångåstaden, Linköpings allmännyttiga bostadsföretag, som också var värd för SABO:s Fastighetsdagar den 3-4 mars. Stångåstaden äger och förvaltar 18500 lägenheter och 33000 bostadskunder, vilket innebär 26 procent av alla bostäder i expansiva Linköping.

Hög puls hos HSB Östergötland

den 8 mars 2015

Många byggherrar spänner bågen högt i det expanderande Linköping. Det gäller även hos HSB Östergötland, som är en aktiv bostadsutvecklare med cirka 15000 medlemmar.

NCC Boende bakom 1800 nya bostäder i Linköping

den 2 mars 2015

NCC Boende AB bygger nya bostäder i Södra Ekkällan och Vimanshäll i Linköping. NCC Boende ska genomföra cirka 10-15 nya byggprojekt i Ekkällan de närmaste åren.

Fuktsäkert 2015 ute!

den 19 februari 2015

Nu är Fuktsäkert 2015 ute. Klicka vidare för att komma till webb-tidningen.