Balder förvärvar fastighet i centrala Stockholm

den 03 maj 2012

Balder har den 3 maj, via bolagsaffär, förvärvat kontorsfastigheten Granen 21 på Östermalm i Stockholm. Fastigheten är belägen i absolut bästa läge i centrala Stockholm. Säljare är Länsförsäkringar Liv.


Uthyrningsbar yta i Granen uppgår till 4300 kvm. Fastigheten har i affären åsatts ett värde om 215 miljoner kronor och tillträde sker i maj månad.

Förvärvet är i linje med Balders strategi att utöka det kommersiella beståndet i attraktiva lägen i Stockholm, Göteborg och Öresundsregionen.

”Det känns bra att ytterligare komplettera vårt bestånd med en fin fastighet i centrala Stockholm med en god värdepotential på sikt”, säger Balders VD Erik Selin.

Vasakronan säljer i Stockholms ytterstad

den 27 augusti 2014

Det är fastigheterna Tingshuset 1 i Huddinge och Estländaren 10 i Sollentuna som säljs. Affären görs i bolagsform för ett underliggande fastighetsvärde om totalt 113 miljoner kronor och köpare är ATM Gruppen.

BillerudKorsnäs investerar för tillväxt

den 26 augusti 2014

En ny investering gör kartongmaskinen i Frövi till världens största i sitt slag. Investeringen är ett konkret steg i BillerudKorsnäs ambitiösa plan för tillväxt.

44 procent av stockholmarna vill bygga bostäder på Bromma flygplats

den 26 augusti 2014

Enligt en ny undersökning från Demoskop vill 44 procent av stockholmarna avveckla Bromma flygplats till förmån för att bygga fler bostäder. Antalet stockholmare som vill behålla Bromma flygplats är 43 procent.

Sveriges nordligaste passivhus i Kiruna blir det första i arktiskt klimat

den 26 augusti 2014

I förra veckan presenterades Kirunas nya klimatsmarta energisystem som kommer ge minskad miljöpåverkan och Kirunaborna Sveriges lägsta fjärrvärmetaxa. En ytterligare viktig pusselbit till att göra Kiruna till en av de mest hållbara städerna i världen är produktionen av moderna energisnåla hus. Inom kort färdigställs ett nytt klimatsmart passivhus i Kiruna.

Familjebostäder ska bygga 880 nya hyresrätter

den 26 augusti 2014

Idag beslutar Familjebostäders styrelse att bygga 880 bostäder – 629 hyreslägenheter och 251 studentlägenheter i Stockholm.

41 procent av ÖBO:s boendebyggare har fått jobb

den 26 augusti 2014

Det är ganska precis ett år sedan satsningen på projektet boendebyggarna drog igång i Vivalla. När ÖBO skulle börja sitt förnyelsearbete i en del av stadsdelen Vivalla ställdes krav i byggupphandlingen att totalentreprenören under en fyraårsperiod skulle erbjuda mellan 50-80 Vivallabor, som stod långt från arbetsmarknaden, chans till praktik, utbildning eller jobb.

Sveriges bowlinghallar säkrade från brister

den 26 augusti 2014

I en inspektion av Sveriges alla bowlinghallar har så gott som alla hallägare – 96 procent – åtgärdat sina säkerhetsbrister. Det visar resultaten från en insats som Arbetsmiljöverket genomförde mellan juni, 2011 till hösten, 2014.

Ikano Bostad etablerar sig i Uppsala och Danderyd

den 26 augusti 2014

Genom en bytesaffär med bostadsbolaget Rikshem expanderar Ikano Bostad och etablerar sig på två nya marknader; Uppsala och Danderyd i Stockholm. I bytesaffären ingår både byggrätter och förvaltningsfastigheter. Ikano Bostad satsar fortsatt på Stockholm, Mälardalen och Öresundsregionen.

Byggstart av Glömstaskolan

den 25 augusti 2014

Med en första symbolisk sprängning inviger Huge Fastigheter bygget av en ny miljömärkt grundskola i Huddinge. Glömstaskolan blir en modern skolbyggnad med plats för 720 elever i skolåren F-9.

Rekordstor studentbostadsbrist trots ökad nyproduktion

den 25 augusti 2014

Antalet orter med brist på studentbostäder fortsätter ligga på samma höga nivå som under 2013. Det visar årets Studboguide, en sammanställning av studentbostadssituationen på landets studieorter. 12 av 30 orter anger att det råder ett underskott av studentbostäder sett över hela året, detta trots en ökad nyproduktionstakt de senaste åren.

Dags för politisk handling!

den 25 augusti 2014

Bostadsfrågan står i dag i centrum av den politiska debatten. Det är verkligheten som placerat den där. Sveriges har Europas kraftigaste urbanisering. Den 5 september är det dags för Byggbranschens Valseminarium. Plats: Industrisalen, Näringslivets hus, Storgatan 19, Stockholm.

Jula och Willys till Stallsiken i Skövde

den 25 augusti 2014

Julakoncernens fastighetsbolag G & K Blanks Fastigheter AB startar bygget av den första etappen på handelsområdet Stallsiken i Skövde. Det är nu klart att lågpriskedjan Willys blir en av hyresgästerna tillsammans med Jula.

M3 Bygg utför stambyte och renovering åt Ikano Bostad

den 25 augusti 2014

M3 Bygg har erhållit projektet Kv. Långskylen 4 med en kontraktsumma på cirka 39 miljoner kronor från Ikano Bostad. Fastigheten Kv. Långskylen 4 ligger i Hagsätra. Byggnaden uppfördes år 1960 och är kulturmärkt, klassad grön. De totalt 123 lägenheterna är fördelade över 8 plan och 5 trapphus.

Moderaterna vill bygga nytt på sjukhusområdet i Lund

den 22 augusti 2014

På en pressträff i Lund i dag presenterade Moderaterna i Skåne sina utvecklingsplaner för sjukhusområdet i Lund. Den ungefärliga investeringskostnaden bedöms vara 10 miljarder kronor.

Första spadtaget i Kongahälla

den 22 augusti 2014

I samband med Marknadsdag 2014 den 3 september i Kungälv tas första spadtaget för den nya stadsdelen Kongahälla.

Sten Nordin (M): Miljöpartiet bluffar om Bromma flygplats

den 22 augusti 2014

I dag tydliggör Miljöpartiet i Stockholm att de har som avsikt att lägga ned Bromma flygplats senast 2017 och Vänsterpartiet tänker också lägga ned Bromma. I SvD säger oppositionsborgarrådet Roger Mogert (S) att det är en tidsfråga innan Bromma stängs. Det är nu helt klart att Bromma Flygplats framtid blir en valfråga.

Bostäder på Bromma flygplats skulle skapa 200000 jobb

den 22 augusti 2014

Enligt en rapport från Riksdagens utredningstjänst skulle Miljöpartiet i Stockholms stads förslag om att bygga 50000 bostäder på Bromma flygplats leda till 200000 nya arbetstillfällen i hela Sverige.

Fler stora varumärken klara för Mall of Scandinavia

Utbildning för ökad trygghet och säkerhet

den 7 juli 2014

Media rapporterar dagligen om inbrott, brand och en ökning av sociala problem. Många känner sig otrygga i källaren, på gården och andra platser samtidigt som få vill flytta till bostadsområden som uppfattas som otrygga. Vad kan bostadsföretagen göra för att motverka detta och öka både tryggheten och den upplevda säkerheten?

Byggsystem med biomassa leder industriell byggutveckling

den 7 juli 2014

– Industriellt modernt träbyggande innebär hållbart byggande i ordets allra bästa mening, med resursbesparingar och förbättringar hela vägen längs den nya byggprocessen. Att bygga industriellt innebär att beställaren slipper negativa överraskningar och – inte minst - att kostnaden som regel blir det som var sagt från början, säger Susanne Rudenstam, chef för Sveriges Träbyggnadskansli.

Fristad är centrum för kunskap om byggande i korslimmat trä

den 7 juli 2014

– Att bygga i trä är det moderna sättet att bygga och det enda rätta ur ett hållbarhetsperspektiv. Vi ärver inte jorden av våra fäder, vi lånar den av våra barn, säger Peter Serrander, VD för Fristad Bygg som just nu är i full färd med att resa fem våningars massivträhus i Fristad.

Nya Trästadsprojektet ska stärka beställarrollen för industriellt byggande

den 7 juli 2014

– Det grundläggande behovet handlar egentligen om att utveckla nya sätt att bygga, och vi som har hållit på några år med moderna, träbaserade byggmetoder vet att vi sitter på några av de bästa svaren, säger Anders Jonsson, en av förgrundsfigurerna inom svenskt träbyggande.

Nytt industriellt modulbyggande bakom Campus Björksätra i Bredäng

den 7 juli 2014

Stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M) invigde en solig majförmiddag den första etappen av nya Campus Björksätra i Bredäng med 36 nya studentlägenheter. Studentlägenheterna är byggda av prefabricerade, nyutvecklade kerambetongmoduler från Soleed AB i Eksjö och stor vikt har lagts vid design och arkitektur.

Nytt nummer av Fastighet & Bostadsrätt ute!

den 6 juli 2014

Nu är ett nytt nummer av Fastighet & Bostadsrätt tryckt. Klicka vidare för att läsa webbtidningen.

Svenska Kyrkor 2014 ute nu!

den 22 juni 2014

Nu är Svenska Kyrkor 2014 tryckt! Klicka här för att komma till webb-tidningen.

100 byggaktörer inne på Stockholmsmarknaden

den 24 april 2014

– Stockholms stad har satsat på konkurrens och har inte minst släppt fram de som bygger industriellt. Det säger finansborgarrådet Sten Nordin (M) och slår fast att ungefär 100 byggaktörer finns inne på byggmarknaden i Stockholm, vilket är fem gånger så många som i Göteborg. 140 000 nya bostäder ska byggas fram till år 2030.

Målet är 1000 nya bostäder för unga

den 24 april 2014

Snabba Hus kallas projektet för nya fräscha bostäder för unga i bostadskrisens Stockholm, med målsättningen att inom kort nå byggstart. Snabba Hus är ett samarbete mellan Svenska Bostäder och nätverket jagvillhabostad.nu.

Renoveringsmarknadens status måste höjas

den 24 april 2014

– Det allra viktigaste är måhända att få upp statusen för renoveringsmarknaden. Det ska vara minst lika fint att bygga om som att bygga nytt, säger ordföranden Andres Muld för Renoveringscentrum i inledningen av den första Renoveringsdagen som anordnats.