Trelleborg slutför försäljning av fastighet i Stockholm

den 02 maj 2012

Trelleborg ingick i början av 2007 ett avtal med Skanska om försäljning av mark i Södra Hammarbyhamnen i Stockholm, Sverige. Tillträdeslikviden om drygt 100 miljoner kronor redovisades under första kvartalet 2007.


Baserat på att detaljplan nu vunnit laga kraft har en tilläggsköpeskilling om drygt 200 miljoner kronor fastställts. Tilläggslikviden ger en positiv kassapåverkan och realisationsvinst på drygt 200 miljoner för Trelleborg. Denna kommer att redovisas under det andra kvartalet 2012.

Göteborg har fått sin första gröna takterrass

den 27 augusti 2015

Nu har Göteborg fått sin första grönskande takterrass. Idag invigde Veidekke Bostad Brf Klätterträdet, där de boende får en takterrass på 400 kvadratmeter högst upp på femvåningshuset i nya området Kvillebäcken på Hisingen. I olika ”rum” är det inrett för att grilla, ha utomhusbio, sola och umgås.

Vasakronan förvärvar mark i Hyllie av Malmö stad

den 27 augusti 2015

Avtalet omfattar knappt 13000 kvadratmeter byggrätt och köpeskillingen uppgår till 49,5 miljoner kronor. Vasakronan ska här uppföra Hyllie Connect, ett toppmodernt kontorshus i åtta våningar.

SSU: Bostadssatsningarna i höstbudgeten riskerar att bli symboliska

den 27 augusti 2015

Regeringen presenterade igår några av de satsningar som kommer finnas med i höstbudgeten. Bland annat kommer bostadsbyggandet stimuleras genom en rad åtgärder. SSU välkomnar att regeringen fokuserar på de områden som är viktiga för Sveriges unga, men ifrågasätter nivån på de investeringar som presenteras.

BWG Homes investerar i fabrikerna

den 27 augusti 2015

Huskoncernen BWG Homes – där varumärkena SmålandsVillan och Myresjöhus ingår – har under 2014 ökat sin försäljningsvolym med 25 procent. Med anledning av detta har man nyanställt, både inom produktion och administration.

COWI rekryterar avdelningschef

den 27 augusti 2015

COWI har rekryterat Stefan Bylin som avdelningschef för Miljö/Väst. Han arbetar idag som affärschef inom affärsområde Fastighet & Byggnad på Tyréns.

Benders redo att expandera nyförvärvat bolag

den 27 augusti 2015

Inför övertagandet av Skanska Stomsystem AB i oktober etablerar Benders ett Stockholmskontor och nyrekryterar personal. Sedan avtalet om övertagande träffades i juni har Benders jobbat för högtryck med att integrera det nya affärsområdet i koncernens övriga verksamheter.

Viktigt lägga pengarna rätt för bästa effekt

den 27 augusti 2015

- Allmännyttan har ökat renoveringstakten och energieffektiviserar framgångsrikt. Naturligtvis finns det mer att göra och det är därför viktigt att regeringen säkerställer att stödet går till rätt åtgärder, till sådant som idag inte är företagsekonomiskt försvarbart, samt att kriterierna utformas på ett klokt sätt, säger Kurt Eliasson, vd för SABO.

Nya bostäder för cirka 150 studenter i Växjö står klara 2016

den 27 augusti 2015

Nu påbörjas arbetet med 71 nya bostäder för studenter vid Videum på Campus i Växjö. En del av lägenheterna kommer att utformas så att flera studenter har varsitt eget rum, men man delar på lägenhetens kök, vardagsrum och badrum. Därför blir det 110 olika lägenhetskontrakt och totalt kan cirka 150 studenter bo i lägenheterna.

HSB: Regeringens bostadssatsning inte tillräcklig

den 26 augusti 2015

I dag presenterade regeringen ett jobbpaket som en del i den kommande höstbudgeten för 2015. Paketet är på 10 miljarder kronor, där en del är satsningar på bostäder.

Regeringen kan inte köpa sig till en fungerande bostadsmarknad

den 26 augusti 2015

När regeringen i dag presenterade sin satsning inom bostadsområdet beskrevs den av statsminister Stefan Löfven som den största sedan 1990-talet. Fokus ligger på höjda utgifter för byggsubventioner och subventioner för renovering av miljonprogramsbostäder. Fastighetsägarna är skeptiska.

Regeringens bostadssatsning ett viktigt steg framåt

den 26 augusti 2015

I dag konkretiserade regeringen den satsning på fler bostäder som tidigare har utlovats. Även om satsningarna till stora delar har varit kända så är det välkommet att satsningen kopplas till både jobb och infrastruktur, anser Hyresgästföreningen.

Andra åtgärder krävs för att bostadsbyggandet ska öka

den 26 augusti 2015

Sveriges Byggindustrier välkomnar att regeringen inser vikten av investeringar i bostäder och infrastruktur. Däremot ställer sig Sveriges Byggindustrier tveksamma till att de förslag som regeringen presenterade idag verkligen kommer att leda till att fler bostäder byggs.

Lönetvisten mellan NCC och Byggnads Väst löst

den 26 augusti 2015

Efter drygt ett år av förhandlingar har NCC och Byggnads Väst nu nått en lösning på tvisten om hur löneformen ska se ut på NCC:s arbetsplatser i Västsverige. Uppgörelsen är prestationslönebaserad och utgår från Byggavtalet, vilket varit Byggnads grundkrav under hela processen.

Investeringar för fler jobb och bostäder

den 26 augusti 2015

I dag presenterar regeringen investeringar för fler jobb. Sverige behöver fler jobb och fler som jobbar. Med Sveriges nya jobbagenda tas steg för steg mot EU:s lägsta arbetslöshet. Regeringen avser bland annat att föreslå investeringar på 5,5 miljarder kronor på fler bostäder, snabbare byggande och bättre boende.

Fastighetsmässan närmar sig - här är höjdpunkterna

den 26 augusti 2015

Fastighetsmässan 2015 i Göteborg den 2 och 3 september närmar sig och om ungefär en vecka står vi mitt i händelsernas centrum på Svenska Mässan, bland över 200 utställare och 3 scener.

Höstens viktigaste mötesplats närmar sig

den 26 augusti 2015

Den 2 och 3 september närmar sig med stormsteg - då är det äntligen dags att samla branschen på Fastighetsmässan 2015 i Göteborg. Vill du ligga i framkant och vässa dina färdigheter inom fastighetsbranschen är detta en mässa du inte kan missa.

Tolv studentstäder rödlistas i SFS bostadsrapport

den 26 augusti 2015

I tolv städer kan nya studenter inte räkna med att få en bostad inom ett halvår. På Sveriges förenade studentkårers (SFS) röda lista hittas stora studentstäder som Uppsala och Lund men även mindre orter som Karlskrona och Växjö. Nykomlingar på den röda listan är Karlstad, Skövde och Örebro.

Från att hyra till att äga

Svenska Kyrkor 2015 ute nu!

den 28 juni 2015

Nu är Svenska Kyrkor 2015 ute. Klicka vidare för att komma till webb-tidningen.

Concent bygger det goda samhället

den 25 juni 2015

Concent arbetar först och främst med fastighetsutveckling av små och smarta hyresrätter i kollektivtrafiknära lägen i stor- och universitetsstäder. Det är något som ligger helt rätt i tiden. Concent var också en av föreläsarna på den lyckade konferensen Bostadsforum 2015 och även huvudsponsor till arrangemanget.

Kunglig glans på träbyggnadsdagar

den 25 juni 2015

Seminariet ”Nytt träbyggande för klimatet” i början av juni med en väl organiserad studieresa dagen efter runt om i ”Trä-Stockholm” blev ett mycket lyckat arrangemang med cirka 50 deltagare. Många tydliga ståndpunkter framfördes om de uppenbara fördelarna med att bygga också flerfamiljshus med trästommar. Deltagarna fick med sig många aha-upplevelser hem.

Att vara eller inte vara för Kiruna

den 24 juni 2015

Grundläggande principer för stadsomvandlingen och stadsflytten dryftades under ett av IVA arrangerat, välbesökt och högintressant seminarium på Folkets Hus i Kiruna under två dagar i slutet av maj.

IG Passivhus har ordet nr 4 ute nu!

den 15 juni 2015

Det fjärde numret av IG Passivhus har ordet är ute. Klicka vidare för att komma till webbtidningen.

Bostadsforum på hög nivå

den 9 juni 2015

Bostadsforum 2015 hölls på Courtyard by Marriott Stockholm Hotel den 7 och 8 maj. Det blev en viktig manifestation för hur vi ska göra för att lyckas med att bygga alla de bostäder som nu behövs.

Underhåll på hög höjd

den 1 juni 2015

Knepiga lägen kräver kreativa lösningar. Huge Fastigheter AB anlitar yrkesklättrare som ett kostnadseffektivt alternativ på svårtillgängliga platser.

Nya Kiruna – staden som återuppstår

den 21 maj 2015

Om vi skulle ställas inför faktum att hela vår stad ska rivas, våra hem flyttas och allt ska byggas upp på en ny plats. Hur skulle vi då reagera som människor? Ja, den frågan har invånarna i Kiruna ställt sig.

Infrastrukturministern på byggmässan i Malmö

den 2 maj 2015

Årets upplaga av Byggmässan i Malmö den 22-23 april slog utställarrekord! Aldrig förr har mässan varit så fylld av utställare, produktnyheter, innovationer och inspiration som i år.

Ecoforum 2015: Skarpa analyser och innovativa lösningar

den 1 maj 2015

– Inom hållbar stadsutveckling är utmaningarna många, men möjligheterna oändliga. Med de orden inledde Erik Hellqvist, VD på Svensk Byggtjänst, Ecoforum 2015 på Stockholmsmässan.