Trelleborg slutför försäljning av fastighet i Stockholm

den 02 maj 2012

Trelleborg ingick i början av 2007 ett avtal med Skanska om försäljning av mark i Södra Hammarbyhamnen i Stockholm, Sverige. Tillträdeslikviden om drygt 100 miljoner kronor redovisades under första kvartalet 2007.


Baserat på att detaljplan nu vunnit laga kraft har en tilläggsköpeskilling om drygt 200 miljoner kronor fastställts. Tilläggslikviden ger en positiv kassapåverkan och realisationsvinst på drygt 200 miljoner för Trelleborg. Denna kommer att redovisas under det andra kvartalet 2012.

Magnolia Bostad ingår avsiktsförklaring om försäljning av drygt 2000 hyresrätter

den 8 oktober 2015

Avsiktsförklaringen omfattar drygt 2000 hyresrättslägenheter fördelat på sex projekt. Avsikten är att ingå bindande avtal för respektive projekt innan byggstart som förväntas infalla jämt fördelat under de kommande två åren.

Gällivares nya is- och evenemangsarena

den 7 oktober 2015

Planerna för en ny is- och evenemangsarena i anslutning till den befintliga gymnastikhallen i Sjöparken i Gällivare går vidare. Arenan får en flexibel utformning för att kunna användas till fler ändamål än isaktiviteter. Målet är att på bästa möjliga sätt anpassa byggnaden till parkområdet, som även det ska rustas upp och utvecklas.

Novo Nordisk hyr de sista kontorsytorna i Glasvasen

den 6 oktober 2015

Glasvasen är det första kontorshuset i Jernhusens utveckling av den nya stadsdelen Södra Nyhamnen i Malmö. Glasvasens kontorsytor är nu fullt uthyrda när Jernhusen tecknat avtal med Novo Nordisk Scandinavia AB om cirka 800 kvadratmeter.

Nivån för högsta tillåtna hyra måste höjas

den 6 oktober 2015

Riksbyggen ser positivt på initiativet att införa ett investeringsstöd för hyresbostäder och bostäder för studerande. Bostaden är lösningen på många av våra aktuella samhällsfrågor. Men investeringsstödet riskerar att bli ett slag i luften i storstadsregionerna om inte nivån för högsta tillåtna hyra höjs.

Tveksamt om stöd ger fler studentbostäder

den 6 oktober 2015

Ett investeringsstöd för fler studentbostäder är ett tecken på god vilja från regeringen att åtgärda en marknad i kris, men i både sin funktion och utformning är det högst tveksamt om det leder till fler studentbostäder.

Tyréns får stor roll när NetPort Science Park expanderar

den 6 oktober 2015

NetPort Science Park utökar med nybyggnation på Karlshamns pir. Tyréns har flera uppdrag inom projektet som samlar forskning, företag och organisationer inom digitala medier, energi och intelligenta transportsystem.

Använd investeringsstödet till infrastruktursatsningar för fler bostäder

den 6 oktober 2015

Regeringen presenterade i går en satsning på 2 miljarder kronor inom ramen för de så kallade stadsmiljöavtalen. Satsningen ska gå till kollektivtrafiklösningar i städer för att skapa förutsättningar för ökat bostadsbyggande. En välkommen satsning anser Fastighetsägarna.

Sverige kan vara på väg mot bobubbla

den 6 oktober 2015

På tio år har bostadspriserna i Sverige fördubblats – nu varnar Konjunkturinstitutet för första gången för att Sverige kan vara på väg in i en bostadsbubbla. – Det finns en betydande risk att priserna är på en ohållbar nivå, säger Konjunkturinstitutets generaldirektör Mats Dillén till svt.se.

Rekordstort intresse för nya bostäder i Järla Sjö

den 6 oktober 2015

Nu går arbetet med att förnya Centralkvarteret i Järla Sjö in i nästa fas. Intresset för att bo i de nyproducerade bostadsrätterna som nu lanseras under namnet Turbinhallen är rekordstort. Inför försäljningsstarten den 11 oktober har fler än 5000 personer anmält sitt intresse till de drygt 200 bostäderna.

Castellum köper Kungsporten mellan Göteborg och Kungsbacka

den 6 oktober 2015

Castellum AB har, via det helägda dotterbolaget Harry Sjögren AB, förvärvat fastigheten Bolsheden 1:4 vid Säröleden i Kungsbacka, med en total yta om cirka 17800 kvm. Investeringen uppgick till 154 miljoner kronor och tillträde skedde den 5 oktober 2015.

Miljöklassat äldreboende i Lerum nu klart

den 6 oktober 2015

Serneke har färdigställt Sävegården i Lerums kommun. Projektet innebar nybyggnation av 5000 kvadratmeter miljöklassat äldreboende, ett projekt värt närmare 90 miljoner kronor.

Diös Fastigheter fördubblar fastighetsbeståndet i Skellefteå

den 5 oktober 2015

Diös Fastigheter förvärvar fem fastigheter om cirka 51000 kvm i centrala Skellefteå. Säljare är Skellefteå kommun, Fastighets AB Polaris och Skellefteå Kraft.

Svartjobben kommer tillbaka med minskat ROT-avdrag

den 5 oktober 2015

Nästan 100 procent av de små byggföretagarna anser att ROT-avdraget minskat svartjobben i byggbranschen. Nästan lika många tror också att svartjobben kommer tillbaka om regeringens förslag om att sänkta avdraget från 50 till 30 procent blir verklighet. Det visar siffror från Företagarna och Sveriges Byggindustrier, som genomfört den största Rotundersökningen någonsin.

Riksbyggen välkomnar regeringens bostadsrättsutredning

den 2 oktober 2015

Riksbyggen har tillsammans med flera andra företag och organisationer i branschen efterlyst en utredning av bostadsrättslagstiftningen för att stärka konsumentskyddet. Mot den bakgrunden välkomnar nu Riksbyggen regeringens beslut om att tillsätta en bostadsrättsutredning.

Frösö Park planerar för nya hotellrum

den 2 oktober 2015

Frösö Park Fastighets AB har lämnat in ansökan om planändring för att möjliggöra en utbyggnad av det nyöppnade Quality Hotel Frösö Park med ytterligare totalt cirka 200 rum i två etapper. I första etappen planeras cirka 105 tillgänglighetsanpassade rum.

Detaljplanen klar för Danderyds nya studentbostäder

den 2 oktober 2015

Under närmare två år har Studentbacken AB arbetat med att utveckla en ny detaljplan för studentbostäder på fastigheten Suttung 5 i Danderyds kommun. I veckan vann slutligen detaljplanen, efter överklaganden, laga kraft.

HSB fortsätter satsa i Skellefteå

den 2 oktober 2015

HSB Projektpartner och HSB Norr har gemensamt förvärvat Strandpromenaden Grunnan 1 AB, innehållande fastigheten Grunnan 1 med planerad byggrätt för två flerfamiljshus.

Balticgruppen bygger 37 arkitektritade bostäder på Umedalen

Svenska Kyrkor 2015 ute nu!

den 28 juni 2015

Nu är Svenska Kyrkor 2015 ute. Klicka vidare för att komma till webb-tidningen.

Concent bygger det goda samhället

den 25 juni 2015

Concent arbetar först och främst med fastighetsutveckling av små och smarta hyresrätter i kollektivtrafiknära lägen i stor- och universitetsstäder. Det är något som ligger helt rätt i tiden. Concent var också en av föreläsarna på den lyckade konferensen Bostadsforum 2015 och även huvudsponsor till arrangemanget.

Kunglig glans på träbyggnadsdagar

den 25 juni 2015

Seminariet ”Nytt träbyggande för klimatet” i början av juni med en väl organiserad studieresa dagen efter runt om i ”Trä-Stockholm” blev ett mycket lyckat arrangemang med cirka 50 deltagare. Många tydliga ståndpunkter framfördes om de uppenbara fördelarna med att bygga också flerfamiljshus med trästommar. Deltagarna fick med sig många aha-upplevelser hem.

Att vara eller inte vara för Kiruna

den 24 juni 2015

Grundläggande principer för stadsomvandlingen och stadsflytten dryftades under ett av IVA arrangerat, välbesökt och högintressant seminarium på Folkets Hus i Kiruna under två dagar i slutet av maj.

IG Passivhus har ordet nr 4 ute nu!

den 15 juni 2015

Det fjärde numret av IG Passivhus har ordet är ute. Klicka vidare för att komma till webbtidningen.

Bostadsforum på hög nivå

den 9 juni 2015

Bostadsforum 2015 hölls på Courtyard by Marriott Stockholm Hotel den 7 och 8 maj. Det blev en viktig manifestation för hur vi ska göra för att lyckas med att bygga alla de bostäder som nu behövs.

Underhåll på hög höjd

den 1 juni 2015

Knepiga lägen kräver kreativa lösningar. Huge Fastigheter AB anlitar yrkesklättrare som ett kostnadseffektivt alternativ på svårtillgängliga platser.

Nya Kiruna – staden som återuppstår

den 21 maj 2015

Om vi skulle ställas inför faktum att hela vår stad ska rivas, våra hem flyttas och allt ska byggas upp på en ny plats. Hur skulle vi då reagera som människor? Ja, den frågan har invånarna i Kiruna ställt sig.

Infrastrukturministern på byggmässan i Malmö

den 2 maj 2015

Årets upplaga av Byggmässan i Malmö den 22-23 april slog utställarrekord! Aldrig förr har mässan varit så fylld av utställare, produktnyheter, innovationer och inspiration som i år.

Ecoforum 2015: Skarpa analyser och innovativa lösningar

den 1 maj 2015

– Inom hållbar stadsutveckling är utmaningarna många, men möjligheterna oändliga. Med de orden inledde Erik Hellqvist, VD på Svensk Byggtjänst, Ecoforum 2015 på Stockholmsmässan.