Tegeludden 14 sålt

den 26 april 2012

Gamla Livförsäkringsaktiebolaget SEB Trygg Liv har tecknat avtal med Djurgårdsstadens Fastigheter Holding AB, ett dotterbolag till Estancia Fastigheter AB, om försäljning av Tegeludden 14 med adress Tegeluddsvägen 76 på Gärdet i Stockholm. Fastigheten omfattar 8053 kvadratmeter huvudsakligen kontor.


På fastigheten Tegeludden 14 fanns tidigare två byggnader varav den ena avstyckades och såldes till Aros bostad under förra året. Den byggnaden planeras nu konverteras till bostäder. Nu har den andra byggnaden sålts till Djurgårdsstadens Fastigheter som är stor fastighetsägare i området. Tegeludden 14 innehåller totalt 8 053 kvadratmeter lokalarea varav 6 771 kvadratmeter kontor och 1 282 kvadratmeter lager.

”Tyngdpunkten i vår Stockholmsportfölj ligger i CBD. I och med försäljningen koncentrerar vi beståndet ytterligare, vi är mycket nöjda med att nu ha genomfört affären” säger Tomas Krywult, Head of Real Estate på SEB Investment Management.

”För oss är det ett strategiskt förvärv. Vi förvärvade nyligen grannfastigheten och i.o.m. detta förvärv ökar våra möjligheter i kvarteret. Djurgårdsstadens Fastigheter äger nu cirka 80 000 kvadratmeter i området.” säger Jan-Åke Glommen, VD på Djurgårdsstadens Fastigheter.

Savills var rådgivare till Livbolaget i försäljningsprocessen.

Energisnåla hus i Barkabystaden

den 23 september 2014

I veckan påbörjar Strängbetong uppförandet av 260 lägenheter i Barkarbystaden i Stockholm åt Einar Mattsson. Lägenheterna är till upplåtelseformen 125 bostadsrätter och 135 hyresrätter fördelat på elva huskroppar av varierande höjd, där det högsta huset är åtta våningar.

Cramo tecknar nytt avtal med Lemminkäinen

den 23 september 2014

Cramo och Lemminkäinen har förlänga det befintliga ramavtalet för all uthyrningsutrustning i Cramos produktportfölj till utgången av 2016. I samband med detta har Lemminkäinen även valt att ansluta sig till det nya prissystemet Cramo Rätt Pris. Avtalet har ett uppskattat ordervärde på 15 miljoner kronor och omfattar Lemminkäinens hela verksamhet i Sverige.

Fastighetsbolaget Vacse förvärvar två polishus

den 23 september 2014

Vacse AB, ett fastighetsbolag som ägs av pensionsstiftelser knutna till sju svenska storföretag, utökar inom segmentet rättsfastigheter och förvärvar polishusen i Flemingsberg och Visby.

Percy Nilssons dotter ska driva Malmö Arena Hotel

den 23 september 2014

I mars 2015 öppnar Best Western Malmö Arena Hotel med 295 rum. Malmö Arena Hotel, kallas i folkmun Percy Nilssons hotell, ansluts till världens största hotellkedja Best Western Hotels. Hotellet, beläget i Hyllie, blir ett fullservicehotell. Vd för Best Western Malmö Arena Hotel är Percys dotter Nina Ulvinen, som även driver First Hotel Mäster Johan i centrala Malmö.

Kungsleden förvärvar kontor i Malmö

den 22 september 2014

Kungsleden AB startar sin köpoffensiv genom att förvärva fastigheten Julius 1 i centrala Malmö för 65 miljoner kronor. Fastigheten har ett strategiskt bra läge i en viktig tillväxtregion.

Svårare att rekrytera, men stabil konjunktur inom VVS

den 22 september 2014

Under första halvåret 2014 beräknas det samlade värdet av värme & sanitetsinstallationer ha uppgått till ca 17,6 miljarder kronor. Utfallet innebär en i stort sett oförändrad volym jämfört med samma period förra året.

Trivselhus tecknar avtal

den 22 september 2014

Hustillverkaren Trivselhus har tecknat avtal omfattande byggnation av 61 stycken lägenheter i Söderby Park, Salem.

EM i handboll till Tele2 Arena

den 20 september 2014

Europeiska Handbollförbundet bestämde på lördagen vid sin kongress på Irland att hela finalspelet (semifinaler, placeringsmatcher, bronsmatch och final) i herrarnas Europamästerskap 10-26 januari år 2020, det största någonsin, ska spelas i Stockholm och på Tele2 Arena.

BIM-teknik möjliggör lekfull biljettkiosk åt Waxholmsbolaget

den 19 september 2014

På Tekla Sverige har man den senaste tiden märkt en tendens av att BIM-tekniken i allt större utsträckning används vid små men komplicerade konstruktioner av alla slag. Det senaste i raden av dessa mindre konstruktioner är Structor Västerås samarbetsprojekt med Smederna AB för Waxholmsbolaget- en ny och minst sagt spännande biljettkiosk utformad som en båt.

Julspalmen 4 och Blomsterfonden vann ROT-priset 2014

den 19 september 2014

Anna-Greta Leijon, ordförande i juryn, delade på fredagsmorgonen ut Stockholms Byggmästareförenings ROT-pris 2014 till seniorbostäderna vid Kv Julpsalmen 4 i Älvsjö. Beställaren Föreningen Blomsterfondens VD Ulf Thörnvik och styrelseordförande Carl-Gustav Ståhlberg var på plats och tog emot priset.

Nya avskrivningsregler medför inte höjda avgifter i bostadsrättsföreningar

den 19 september 2014

Förbudet mot progressiv avskrivning i bostadsrättsföreningar innebär inte i sig att föreningarna måste höja avgifterna för medlemmarna. Den slutsatsen drar professorerna Daniel Stattin och Carl Svernlöv i en utredning av de nya avskrivningsreglerna som i dag presenteras i en debattartikel i Dagens Industri.

Peabs bostadsbyggardag i Luleå

den 18 september 2014

Torsdag den 25 september genomför Peab, i samarbete med Swedbank, bostadsbyggardagen i Luleå. Under dagen kommer man att särskilt ta upp bostadsproblemen i Norrland.

AB Skövdebostäder tilldelas SABOs bopris 2014

den 18 september 2014

Skövdebostäders satsning på både hus och hyresgäster ger det kommunala bostadsbolaget SABOs bopris 2014. - Skövdebostäder har i samband med renoveringar tänkt längre än många andra när det gäller hållbarhet och människors hälsa. Bolagets arbete är en sporre för andra som vill utveckla sin förvaltning, säger Susanna Haby, juryns ordförande och ledamot i SABOs styrelse.

58 procent tror på ökat bostadsbyggande med den nya regeringen

den 18 september 2014

58 procent av 153 tillfrågade på Business Arena tror på bättre fart i bostadsbyggandet med den nya regeringen. Det visar Svensk Byggtjänsts enkätundersökning som genomfördes under första dagen av konferensen. Enkäten visar också att de flesta inte tror på enklare byggregler med den nya regeringen. Däremot förväntar sig en stor majoritet ökade ekonomiska stöd till bostadsbyggandet.

Nu byggs det i Kungälvs kommun

den 18 september 2014

I hörsal ett på Mimers hus under Kungälvs marknadsdag, fullsatt med byggherrar och investerare, presenterade mark- och exploateringschef Henrik Haglund och hans medarbetare, vad Kungälvs kommun kommer att hålla på med framöver.

Graflunds får utökat förvaltningsuppdrag

den 18 september 2014

Bostadsföretaget Graflunds, som numera ingår i D. Carnegie & Co AB, övertar förvaltningen av ytterligare 3900 bostadslägenheter i Stockholm.

Nu bygger ÖBO i Vintrosa

den 17 september 2014

Styrelsen för ÖrebroBostäder AB (ÖBO) har beslutat om att bygga kooperativa hyresrätter i Vintrosa. Sedan tidigare är ett engagemangsbeslut taget, men nu sätts spaden i jorden. Det blir ett hus med 12 lägenheter bestående av tvåor och treor och inflyttning beräknas till hösten 2015.

Nu bygger ÖBO i Vintrosa

Utbildning för ökad trygghet och säkerhet

den 7 juli 2014

Media rapporterar dagligen om inbrott, brand och en ökning av sociala problem. Många känner sig otrygga i källaren, på gården och andra platser samtidigt som få vill flytta till bostadsområden som uppfattas som otrygga. Vad kan bostadsföretagen göra för att motverka detta och öka både tryggheten och den upplevda säkerheten?

Byggsystem med biomassa leder industriell byggutveckling

den 7 juli 2014

– Industriellt modernt träbyggande innebär hållbart byggande i ordets allra bästa mening, med resursbesparingar och förbättringar hela vägen längs den nya byggprocessen. Att bygga industriellt innebär att beställaren slipper negativa överraskningar och – inte minst - att kostnaden som regel blir det som var sagt från början, säger Susanne Rudenstam, chef för Sveriges Träbyggnadskansli.

Fristad är centrum för kunskap om byggande i korslimmat trä

den 7 juli 2014

– Att bygga i trä är det moderna sättet att bygga och det enda rätta ur ett hållbarhetsperspektiv. Vi ärver inte jorden av våra fäder, vi lånar den av våra barn, säger Peter Serrander, VD för Fristad Bygg som just nu är i full färd med att resa fem våningars massivträhus i Fristad.

Nya Trästadsprojektet ska stärka beställarrollen för industriellt byggande

den 7 juli 2014

– Det grundläggande behovet handlar egentligen om att utveckla nya sätt att bygga, och vi som har hållit på några år med moderna, träbaserade byggmetoder vet att vi sitter på några av de bästa svaren, säger Anders Jonsson, en av förgrundsfigurerna inom svenskt träbyggande.

Nytt industriellt modulbyggande bakom Campus Björksätra i Bredäng

den 7 juli 2014

Stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M) invigde en solig majförmiddag den första etappen av nya Campus Björksätra i Bredäng med 36 nya studentlägenheter. Studentlägenheterna är byggda av prefabricerade, nyutvecklade kerambetongmoduler från Soleed AB i Eksjö och stor vikt har lagts vid design och arkitektur.

Nytt nummer av Fastighet & Bostadsrätt ute!

den 6 juli 2014

Nu är ett nytt nummer av Fastighet & Bostadsrätt tryckt. Klicka vidare för att läsa webbtidningen.

Svenska Kyrkor 2014 ute nu!

den 22 juni 2014

Nu är Svenska Kyrkor 2014 tryckt! Klicka här för att komma till webb-tidningen.

100 byggaktörer inne på Stockholmsmarknaden

den 24 april 2014

– Stockholms stad har satsat på konkurrens och har inte minst släppt fram de som bygger industriellt. Det säger finansborgarrådet Sten Nordin (M) och slår fast att ungefär 100 byggaktörer finns inne på byggmarknaden i Stockholm, vilket är fem gånger så många som i Göteborg. 140 000 nya bostäder ska byggas fram till år 2030.

Målet är 1000 nya bostäder för unga

den 24 april 2014

Snabba Hus kallas projektet för nya fräscha bostäder för unga i bostadskrisens Stockholm, med målsättningen att inom kort nå byggstart. Snabba Hus är ett samarbete mellan Svenska Bostäder och nätverket jagvillhabostad.nu.

Renoveringsmarknadens status måste höjas

den 24 april 2014

– Det allra viktigaste är måhända att få upp statusen för renoveringsmarknaden. Det ska vara minst lika fint att bygga om som att bygga nytt, säger ordföranden Andres Muld för Renoveringscentrum i inledningen av den första Renoveringsdagen som anordnats.