Huddinge köper det omtalade Bandidoshuset i Snättringe

den 24 april 2012

Huset på Häradsvägen har nu fått nya ägare – Huddinge kommun. Sedan januari har huset fungerat som Bandidos MC Stockholms klubblokal, något som skapat en hel del oro i området. När kommunen fick möjlighet att köpa fastigheten, som idag såldes på exekutiv auktion hos kronofogden, tvekade man inte från kommunens sida.


– Husköpet är ett led i vår ambition att förhindra att kriminella grupperingar etablerar sig i Huddinge, säger kommunstyrelsens ordförande Daniel Dronjak Nordqvist (M).

Fastigheten ägdes av en privatperson som i sin tur hyrt ut huset till Bandidos MC Stockholm som använt huset som klubblokal. Eftersom ägaren hade stora skulder såldes fastigheten idag på exekutiv aktion på Kronofogdens fastighetsförsäljning i Sundbyberg.

– Vi har gjort ett tydligt ställningstagande från alla politiska partier i frågan mot kriminella grupperingar och det är prioriterat för oss att Huddinge ska förbli en trygg kommun, säger kommunstyrelsens ordförande Daniel Dronjak Nordqvist (M).

Det främsta syftet till att kommunen köper fastigheten är att förhindra att organiserade, kriminella nätverk etablerar sig i Huddinge. Men man ser även andra möjligheter med husköpet.

– Det är också ett utmärkt tillfälle att förvärva en fastighet i ett centralt och attraktivt läge. Huddinge är en expansiv kommun som växer kraftigt och det finns flera olika typer av kommunala verksamheter som kan komma att passa i framtiden, säger kommunstyrelsens ordförande Daniel Dronjak Nordqvist (M).

1500 lägenheter i miljonprogrammet i Stockholm är färdigrenoverade

den 27 augusti 2014

Svenska Bostäder är nu klara med renoveringen av 1500 lägenheter av totalt 5200 lägenheter i miljonprogrammet. Det firas med en taklagsfest i Akalla idag den 27 augusti.

Gavlegårdarna ger nytt liv i Ericssons gamla Hemstafabrik

den 27 augusti 2014

Gavlegårdarna har nu slutit ett hyreskontrakt med FastPartner och flyttar under våren 2015 sitt huvudkontor till Ericssons gamla lokaler på Utanvindsvägen i Gävle.

Prognosen för påbörjade småhus ligger kvar på 7000

den 27 augusti 2014

TMF:s prognos för antalet påbörjade småhus förblir 7000 för 2014. Den svagt positiva trenden kvarstår men andelen påbörjade småhus ligger på en historiskt låg nivå.

Vem blir Årets kvinna i fastighetsbranschen 2014?

den 27 augusti 2014

Välkommen till ett seminarium där vi delar ut utmärkelsen Årets kvinna i fastighetsbranschen 2014. Vi får också höra om det arbete Accenture påbörjat för att bli en mer jämställd och därmed attraktivare arbetsplats. Dessutom blir det en paneldebatt med bland andra Biljana Pehrsson, vd för Kungsleden.

Vasakronan säljer i Stockholms ytterstad

den 27 augusti 2014

Det är fastigheterna Tingshuset 1 i Huddinge och Estländaren 10 i Sollentuna som säljs. Affären görs i bolagsform för ett underliggande fastighetsvärde om totalt 113 miljoner kronor och köpare är ATM Gruppen.

BillerudKorsnäs investerar för tillväxt

den 26 augusti 2014

En ny investering gör kartongmaskinen i Frövi till världens största i sitt slag. Investeringen är ett konkret steg i BillerudKorsnäs ambitiösa plan för tillväxt.

44 procent av stockholmarna vill bygga bostäder på Bromma flygplats

den 26 augusti 2014

Enligt en ny undersökning från Demoskop vill 44 procent av stockholmarna avveckla Bromma flygplats till förmån för att bygga fler bostäder. Antalet stockholmare som vill behålla Bromma flygplats är 43 procent.

Sveriges nordligaste passivhus i Kiruna blir det första i arktiskt klimat

den 26 augusti 2014

I förra veckan presenterades Kirunas nya klimatsmarta energisystem som kommer ge minskad miljöpåverkan och Kirunaborna Sveriges lägsta fjärrvärmetaxa. En ytterligare viktig pusselbit till att göra Kiruna till en av de mest hållbara städerna i världen är produktionen av moderna energisnåla hus. Inom kort färdigställs ett nytt klimatsmart passivhus i Kiruna.

Familjebostäder ska bygga 880 nya hyresrätter

den 26 augusti 2014

Idag beslutar Familjebostäders styrelse att bygga 880 bostäder – 629 hyreslägenheter och 251 studentlägenheter i Stockholm.

41 procent av ÖBO:s boendebyggare har fått jobb

den 26 augusti 2014

Det är ganska precis ett år sedan satsningen på projektet boendebyggarna drog igång i Vivalla. När ÖBO skulle börja sitt förnyelsearbete i en del av stadsdelen Vivalla ställdes krav i byggupphandlingen att totalentreprenören under en fyraårsperiod skulle erbjuda mellan 50-80 Vivallabor, som stod långt från arbetsmarknaden, chans till praktik, utbildning eller jobb.

Sveriges bowlinghallar säkrade från brister

den 26 augusti 2014

I en inspektion av Sveriges alla bowlinghallar har så gott som alla hallägare – 96 procent – åtgärdat sina säkerhetsbrister. Det visar resultaten från en insats som Arbetsmiljöverket genomförde mellan juni, 2011 till hösten, 2014.

Ikano Bostad etablerar sig i Uppsala och Danderyd

den 26 augusti 2014

Genom en bytesaffär med bostadsbolaget Rikshem expanderar Ikano Bostad och etablerar sig på två nya marknader; Uppsala och Danderyd i Stockholm. I bytesaffären ingår både byggrätter och förvaltningsfastigheter. Ikano Bostad satsar fortsatt på Stockholm, Mälardalen och Öresundsregionen.

Byggstart av Glömstaskolan

den 25 augusti 2014

Med en första symbolisk sprängning inviger Huge Fastigheter bygget av en ny miljömärkt grundskola i Huddinge. Glömstaskolan blir en modern skolbyggnad med plats för 720 elever i skolåren F-9.

Rekordstor studentbostadsbrist trots ökad nyproduktion

den 25 augusti 2014

Antalet orter med brist på studentbostäder fortsätter ligga på samma höga nivå som under 2013. Det visar årets Studboguide, en sammanställning av studentbostadssituationen på landets studieorter. 12 av 30 orter anger att det råder ett underskott av studentbostäder sett över hela året, detta trots en ökad nyproduktionstakt de senaste åren.

Dags för politisk handling!

den 25 augusti 2014

Bostadsfrågan står i dag i centrum av den politiska debatten. Det är verkligheten som placerat den där. Sveriges har Europas kraftigaste urbanisering. Den 5 september är det dags för Byggbranschens Valseminarium. Plats: Industrisalen, Näringslivets hus, Storgatan 19, Stockholm.

Jula och Willys till Stallsiken i Skövde

den 25 augusti 2014

Julakoncernens fastighetsbolag G & K Blanks Fastigheter AB startar bygget av den första etappen på handelsområdet Stallsiken i Skövde. Det är nu klart att lågpriskedjan Willys blir en av hyresgästerna tillsammans med Jula.

M3 Bygg utför stambyte och renovering åt Ikano Bostad

den 25 augusti 2014

M3 Bygg har erhållit projektet Kv. Långskylen 4 med en kontraktsumma på cirka 39 miljoner kronor från Ikano Bostad. Fastigheten Kv. Långskylen 4 ligger i Hagsätra. Byggnaden uppfördes år 1960 och är kulturmärkt, klassad grön. De totalt 123 lägenheterna är fördelade över 8 plan och 5 trapphus.

Fler stora varumärken klara för Mall of Scandinavia

Utbildning för ökad trygghet och säkerhet

den 7 juli 2014

Media rapporterar dagligen om inbrott, brand och en ökning av sociala problem. Många känner sig otrygga i källaren, på gården och andra platser samtidigt som få vill flytta till bostadsområden som uppfattas som otrygga. Vad kan bostadsföretagen göra för att motverka detta och öka både tryggheten och den upplevda säkerheten?

Byggsystem med biomassa leder industriell byggutveckling

den 7 juli 2014

– Industriellt modernt träbyggande innebär hållbart byggande i ordets allra bästa mening, med resursbesparingar och förbättringar hela vägen längs den nya byggprocessen. Att bygga industriellt innebär att beställaren slipper negativa överraskningar och – inte minst - att kostnaden som regel blir det som var sagt från början, säger Susanne Rudenstam, chef för Sveriges Träbyggnadskansli.

Fristad är centrum för kunskap om byggande i korslimmat trä

den 7 juli 2014

– Att bygga i trä är det moderna sättet att bygga och det enda rätta ur ett hållbarhetsperspektiv. Vi ärver inte jorden av våra fäder, vi lånar den av våra barn, säger Peter Serrander, VD för Fristad Bygg som just nu är i full färd med att resa fem våningars massivträhus i Fristad.

Nya Trästadsprojektet ska stärka beställarrollen för industriellt byggande

den 7 juli 2014

– Det grundläggande behovet handlar egentligen om att utveckla nya sätt att bygga, och vi som har hållit på några år med moderna, träbaserade byggmetoder vet att vi sitter på några av de bästa svaren, säger Anders Jonsson, en av förgrundsfigurerna inom svenskt träbyggande.

Nytt industriellt modulbyggande bakom Campus Björksätra i Bredäng

den 7 juli 2014

Stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M) invigde en solig majförmiddag den första etappen av nya Campus Björksätra i Bredäng med 36 nya studentlägenheter. Studentlägenheterna är byggda av prefabricerade, nyutvecklade kerambetongmoduler från Soleed AB i Eksjö och stor vikt har lagts vid design och arkitektur.

Nytt nummer av Fastighet & Bostadsrätt ute!

den 6 juli 2014

Nu är ett nytt nummer av Fastighet & Bostadsrätt tryckt. Klicka vidare för att läsa webbtidningen.

Svenska Kyrkor 2014 ute nu!

den 22 juni 2014

Nu är Svenska Kyrkor 2014 tryckt! Klicka här för att komma till webb-tidningen.

100 byggaktörer inne på Stockholmsmarknaden

den 24 april 2014

– Stockholms stad har satsat på konkurrens och har inte minst släppt fram de som bygger industriellt. Det säger finansborgarrådet Sten Nordin (M) och slår fast att ungefär 100 byggaktörer finns inne på byggmarknaden i Stockholm, vilket är fem gånger så många som i Göteborg. 140 000 nya bostäder ska byggas fram till år 2030.

Målet är 1000 nya bostäder för unga

den 24 april 2014

Snabba Hus kallas projektet för nya fräscha bostäder för unga i bostadskrisens Stockholm, med målsättningen att inom kort nå byggstart. Snabba Hus är ett samarbete mellan Svenska Bostäder och nätverket jagvillhabostad.nu.

Renoveringsmarknadens status måste höjas

den 24 april 2014

– Det allra viktigaste är måhända att få upp statusen för renoveringsmarknaden. Det ska vara minst lika fint att bygga om som att bygga nytt, säger ordföranden Andres Muld för Renoveringscentrum i inledningen av den första Renoveringsdagen som anordnats.