Burger King till Järna - 35 nya jobb

den 24 april 2012

I morgon är det dags för Burger King att tända grillen vid E4:an i Järna. Den nya restaurangen är designad i Burger Kings globala koncept som just nu rullas ut världen över och kommer förutom att erbjuda grillade hamburgare även att skapa 35 nya arbetstillfällen i kommunen.


Den nya restaurangen är särskilt efterfrågad av invånarna i områdena kring Järna, Gnesta, Vagnhärad och Trosa och är belägen vid E4:an på Ullängsvägen 4 i Järna. Restaurangen kommer inte bara att erbjuda riktiga, grillade hamburgare utan även 98 sittplatser samt en uteservering i Burger Kings toppmoderna designkoncept. Restaurangen ägs och drivs av norska franchisetagaren King Food som nu totalt driver fyra Burger King restauranger i Sverige och 32 i Norge.

”Jag är jättestolt att kunna tända grillen i Järna och erbjuda Whopper och även nya goda Angus XT”, säger Malin Forstenius restaurangchef. ”Det har varit stor efterfrågan på grillade hamburgare i området och jag är övertygad om att öppningen blir en succé!”.

”Vi är glada över att kunna öppna restaurangen i Järna imorgon tillsammans med King Food. Det nya designkonceptet gör det möjligt för våra gäster att kunna avnjuta de bästa grillade hamburgarna i en toppmodern miljö”, säger Jerry Gamez, chef för Burger King Corporation i Norden och Holland.

”Vi har dessutom 10-15 nyöppningar planerade per år över de närmsta fem åren vilket totalt genererar ca 2700 nya jobb i Sverige”, avslutar Jerry Gamez.

ICA skapar nytt huvudkontor i Arenastaden

den 31 augusti 2015

ICA har tecknat avtal med Fabege om nya lokaler för huvudkontor i Arenastaden i Solna. Detta innebär att ICAs medarbetare som i dag sitter i olika kontor i Solna Business Park, i IT-huset i Sundbyberg samt i Apotek Hjärtats kontor i Solna centrum flyttar ihop i samma hus. Preliminär inflyttning 1 juli 2018.

Regeringen fortsätter att underlätta plan- och byggprocessen

den 28 augusti 2015

Idag gav regeringen Boverket i uppdrag att i samverkan med länsstyrelser och Sveriges kommuner och Landsting att utarbeta en vägledning och anordna komptensinsatser för att snabba på planprocesserna.

Första spadtaget för Mölndal Galleria och den nya innerstaden

den 28 augusti 2015

Igår togs det första spadtaget till nya Mölndal Galleria och ombyggnaden av centrala Mölndal. Spadtaget togs av Mölndals stad tillsammans med de fyra aktörer som investerar i den nya innerstaden: Citycon, NCC, Riksbyggen och MölndalsBostäder.

Concent tecknar avtal om försäljning av hyresrättsfastigheter

den 27 augusti 2015

Concent Holding har avtalat om försäljning av fastigheter omfattande en bostadsyta om cirka 37000 kvadratmeter. Bostäderna är under uppförande och Concent Holding kommer att slutföra utveckling och produktion på uppdrag av köparen.

Hemnet tar steget in på hyresmarknaden

den 27 augusti 2015

Hemnet blir delägare i Qasa, en sajt inriktad på långtidsuthyrningar av enskilda rum och andrahandsuthyrning. Med förvärvet vill Hemnet skapa en plattform för alla boendeformer.

Skanska färdigställer unika radhus i tre våningar

den 27 augusti 2015

Under hösten 2015 färdigställer Skanska ett kvarter med radhus i tre våningar i Järvastaden i Solna stad. Kvarterets arkitektur är inspirerad av böjda radhuslängor i brittiska Crescents med träfasader i harmonisk färgsättning. Radhus i tre våningar är ovanliga i Sverige och efterfrågan på de nya husen har varit stor.

Göteborg har fått sin första gröna takterrass

den 27 augusti 2015

Nu har Göteborg fått sin första grönskande takterrass. Idag invigde Veidekke Bostad Brf Klätterträdet, där de boende får en takterrass på 400 kvadratmeter högst upp på femvåningshuset i nya området Kvillebäcken på Hisingen. I olika ”rum” är det inrett för att grilla, ha utomhusbio, sola och umgås.

Vasakronan förvärvar mark i Hyllie av Malmö stad

den 27 augusti 2015

Avtalet omfattar knappt 13000 kvadratmeter byggrätt och köpeskillingen uppgår till 49,5 miljoner kronor. Vasakronan ska här uppföra Hyllie Connect, ett toppmodernt kontorshus i åtta våningar.

SSU: Bostadssatsningarna i höstbudgeten riskerar att bli symboliska

den 27 augusti 2015

Regeringen presenterade igår några av de satsningar som kommer finnas med i höstbudgeten. Bland annat kommer bostadsbyggandet stimuleras genom en rad åtgärder. SSU välkomnar att regeringen fokuserar på de områden som är viktiga för Sveriges unga, men ifrågasätter nivån på de investeringar som presenteras.

BWG Homes investerar i fabrikerna

den 27 augusti 2015

Huskoncernen BWG Homes – där varumärkena SmålandsVillan och Myresjöhus ingår – har under 2014 ökat sin försäljningsvolym med 25 procent. Med anledning av detta har man nyanställt, både inom produktion och administration.

COWI rekryterar avdelningschef

den 27 augusti 2015

COWI har rekryterat Stefan Bylin som avdelningschef för Miljö/Väst. Han arbetar idag som affärschef inom affärsområde Fastighet & Byggnad på Tyréns.

Benders redo att expandera nyförvärvat bolag

den 27 augusti 2015

Inför övertagandet av Skanska Stomsystem AB i oktober etablerar Benders ett Stockholmskontor och nyrekryterar personal. Sedan avtalet om övertagande träffades i juni har Benders jobbat för högtryck med att integrera det nya affärsområdet i koncernens övriga verksamheter.

Viktigt lägga pengarna rätt för bästa effekt

den 27 augusti 2015

- Allmännyttan har ökat renoveringstakten och energieffektiviserar framgångsrikt. Naturligtvis finns det mer att göra och det är därför viktigt att regeringen säkerställer att stödet går till rätt åtgärder, till sådant som idag inte är företagsekonomiskt försvarbart, samt att kriterierna utformas på ett klokt sätt, säger Kurt Eliasson, vd för SABO.

Nya bostäder för cirka 150 studenter i Växjö står klara 2016

den 27 augusti 2015

Nu påbörjas arbetet med 71 nya bostäder för studenter vid Videum på Campus i Växjö. En del av lägenheterna kommer att utformas så att flera studenter har varsitt eget rum, men man delar på lägenhetens kök, vardagsrum och badrum. Därför blir det 110 olika lägenhetskontrakt och totalt kan cirka 150 studenter bo i lägenheterna.

HSB: Regeringens bostadssatsning inte tillräcklig

den 26 augusti 2015

I dag presenterade regeringen ett jobbpaket som en del i den kommande höstbudgeten för 2015. Paketet är på 10 miljarder kronor, där en del är satsningar på bostäder.

Regeringen kan inte köpa sig till en fungerande bostadsmarknad

den 26 augusti 2015

När regeringen i dag presenterade sin satsning inom bostadsområdet beskrevs den av statsminister Stefan Löfven som den största sedan 1990-talet. Fokus ligger på höjda utgifter för byggsubventioner och subventioner för renovering av miljonprogramsbostäder. Fastighetsägarna är skeptiska.

Regeringens bostadssatsning ett viktigt steg framåt

den 26 augusti 2015

I dag konkretiserade regeringen den satsning på fler bostäder som tidigare har utlovats. Även om satsningarna till stora delar har varit kända så är det välkommet att satsningen kopplas till både jobb och infrastruktur, anser Hyresgästföreningen.

Från att hyra till att äga

Svenska Kyrkor 2015 ute nu!

den 28 juni 2015

Nu är Svenska Kyrkor 2015 ute. Klicka vidare för att komma till webb-tidningen.

Concent bygger det goda samhället

den 25 juni 2015

Concent arbetar först och främst med fastighetsutveckling av små och smarta hyresrätter i kollektivtrafiknära lägen i stor- och universitetsstäder. Det är något som ligger helt rätt i tiden. Concent var också en av föreläsarna på den lyckade konferensen Bostadsforum 2015 och även huvudsponsor till arrangemanget.

Kunglig glans på träbyggnadsdagar

den 25 juni 2015

Seminariet ”Nytt träbyggande för klimatet” i början av juni med en väl organiserad studieresa dagen efter runt om i ”Trä-Stockholm” blev ett mycket lyckat arrangemang med cirka 50 deltagare. Många tydliga ståndpunkter framfördes om de uppenbara fördelarna med att bygga också flerfamiljshus med trästommar. Deltagarna fick med sig många aha-upplevelser hem.

Att vara eller inte vara för Kiruna

den 24 juni 2015

Grundläggande principer för stadsomvandlingen och stadsflytten dryftades under ett av IVA arrangerat, välbesökt och högintressant seminarium på Folkets Hus i Kiruna under två dagar i slutet av maj.

IG Passivhus har ordet nr 4 ute nu!

den 15 juni 2015

Det fjärde numret av IG Passivhus har ordet är ute. Klicka vidare för att komma till webbtidningen.

Bostadsforum på hög nivå

den 9 juni 2015

Bostadsforum 2015 hölls på Courtyard by Marriott Stockholm Hotel den 7 och 8 maj. Det blev en viktig manifestation för hur vi ska göra för att lyckas med att bygga alla de bostäder som nu behövs.

Underhåll på hög höjd

den 1 juni 2015

Knepiga lägen kräver kreativa lösningar. Huge Fastigheter AB anlitar yrkesklättrare som ett kostnadseffektivt alternativ på svårtillgängliga platser.

Nya Kiruna – staden som återuppstår

den 21 maj 2015

Om vi skulle ställas inför faktum att hela vår stad ska rivas, våra hem flyttas och allt ska byggas upp på en ny plats. Hur skulle vi då reagera som människor? Ja, den frågan har invånarna i Kiruna ställt sig.

Infrastrukturministern på byggmässan i Malmö

den 2 maj 2015

Årets upplaga av Byggmässan i Malmö den 22-23 april slog utställarrekord! Aldrig förr har mässan varit så fylld av utställare, produktnyheter, innovationer och inspiration som i år.

Ecoforum 2015: Skarpa analyser och innovativa lösningar

den 1 maj 2015

– Inom hållbar stadsutveckling är utmaningarna många, men möjligheterna oändliga. Med de orden inledde Erik Hellqvist, VD på Svensk Byggtjänst, Ecoforum 2015 på Stockholmsmässan.