Burger King till Järna - 35 nya jobb

den 24 april 2012

I morgon är det dags för Burger King att tända grillen vid E4:an i Järna. Den nya restaurangen är designad i Burger Kings globala koncept som just nu rullas ut världen över och kommer förutom att erbjuda grillade hamburgare även att skapa 35 nya arbetstillfällen i kommunen.


Den nya restaurangen är särskilt efterfrågad av invånarna i områdena kring Järna, Gnesta, Vagnhärad och Trosa och är belägen vid E4:an på Ullängsvägen 4 i Järna. Restaurangen kommer inte bara att erbjuda riktiga, grillade hamburgare utan även 98 sittplatser samt en uteservering i Burger Kings toppmoderna designkoncept. Restaurangen ägs och drivs av norska franchisetagaren King Food som nu totalt driver fyra Burger King restauranger i Sverige och 32 i Norge.

”Jag är jättestolt att kunna tända grillen i Järna och erbjuda Whopper och även nya goda Angus XT”, säger Malin Forstenius restaurangchef. ”Det har varit stor efterfrågan på grillade hamburgare i området och jag är övertygad om att öppningen blir en succé!”.

”Vi är glada över att kunna öppna restaurangen i Järna imorgon tillsammans med King Food. Det nya designkonceptet gör det möjligt för våra gäster att kunna avnjuta de bästa grillade hamburgarna i en toppmodern miljö”, säger Jerry Gamez, chef för Burger King Corporation i Norden och Holland.

”Vi har dessutom 10-15 nyöppningar planerade per år över de närmsta fem åren vilket totalt genererar ca 2700 nya jobb i Sverige”, avslutar Jerry Gamez.

Micasa Fastigheter skapar nytt seniorboende i Enskede

den 24 april 2014

I samma fastighet som Enskede nya servicehus har Micasa Fastigheter skapat 21 seniorlägenheter. Boendet rymmer 16 tvårums- och fem enrumslägenheter fördelade på tre våningar. Lägenheterna nås via inglasade loftgångar. I boendet finns en gemensamhetslokal med kök för gemensamma aktiviteter samt en gästlägenhet för övernattande gäster.

Tre av fyra är positiva till allmännyttan

den 24 april 2014

Hela 74 procent av de tillfrågade i en undersökning som SABO låtit SIFO göra är positiva till allmännyttan och många av dom är unga. – Det är ett mycket positivt resultat. Många av våra medlemsföretag är nog inte medvetna om hur positivt laddat branschvarumärket allmännyttan är, säger Nina Rådström-Oldertz, chef för kommunikation och affärsutveckling på SABO.

Första spadtaget för 225 nya lägenheter i ett unikt läge vid Liljeholmen

den 24 april 2014

Fredag den 25 april bjuder SSM Bygg & Fastighets AB in till ett symboliskt första spadtag för de 225 bostadsrätterna tillhörande Brf Rosteriet belägna i Liljeholmen, alldeles intill Liljeholmstorget och sjön Trekanten.

Nya avtal öppnar för byggstart av Haninge City

den 23 april 2014

- Det här är avtal som gör mig glad att skriva på. Nu kan ord bli handling och vi kan snart se de första konturerna av en modern regional stadskärna, det som ska bli Haninge City, säger Martina Mossberg (M), kommunstyrelsens ordförande i ett uttalande i samband med att avtalen skrevs på.

Hyresgästföreningen skickar upp bostadsministern i luften

den 23 april 2014

Bostadsköerna är milslånga inte bara i storstäder och tillväxtregioner utan i hela landet. Hyresgästföreningen vill visa detta för bostadsminister Stefan Attefall (KD) genom att bjuda honom på en luftballongfärd - där han bokstavligen kan överblicka bostadssituationen och de möjligheter som finns från ovan. Men för att han ska komma iväg behövs 10.000 klick från allmänheten på härkanduköa.nu.

Nu öppnar Kungens Kurva Shoppingcenter

den 23 april 2014

Imorgon inviger Ikano Retail Centres sitt nya köpcentrum i Kungens Kurva. Det nya centret har 22 butiker på 25000 kvm och ligger mitt emot världens största IKEA-varuhus.

Bostadsutvecklingsbolaget Patriam tar mark

den 23 april 2014

Ett nytt bostadsutvecklingsbolag växer fram i Stockholms innerstad. Patriam, som är en del av Ebabkoncernen, kommer att tillföra marknaden ett nytt segment av exklusiva och hållbara boenden i Stockholm. Från år 2020 är målet att producera minst 300 egeninitierade lägenheter per år, vilket innebär ett årligt färdigutvecklat värde på närmare 1,5 miljarder svenska kronor.

Arenastaden lockar TeliaSonera till Solna

den 23 april 2014

Fabege har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med TeliaSonera om att hyra hela Scandinavian Office Building i Arenastaden, Solna. Flytten beräknas till våren 2016 och berör alla TeliaSoneras medarbetare i Farsta och city. Hyresvärdet är drygt 98 miljoner kronor per år exklusive tillägg och garage.

Stort intresse vid säljstarten av Väsbyhems första bostadsrätter

den 23 april 2014

Intresset var stort när Väsbyhem tillsammans med HusmanHagberg hade säljstart för Brf Solvändan på tisdagen den 22 april kl 9.00. Väsbyhem har under lång tid verkat för en ökad bostadsförsörjning i Upplands Väsby och har under senare tid producerat många nya hyresrätter i kommunen. För första gången i bolagets historia bygger Väsbyhem nu även bostäder i bostadsrättsform.

NCC och TeliaSonera avbryter samarbete om nytt huvudkontor

den 23 april 2014

NCC och TeliaSonera avbryter samarbetet om nytt huvudkontor för TeliaSonera i Kristineberg på västra Kungsholmen då erforderliga myndighetsbeslut inte har kunnat erhållas i tid.

Peter Forsséll slutar som VD för SSC Skellefteå AB

den 22 april 2014

Efter tio år i chefsposition på SSC har VD Peter Forsséll valt att avsluta sin anställning för att anta nya utmaningar. Ny tillförordnad VD blir styrelseordföranden Dan Magnusson samtidigt som Forsséll står till SSC:s förfogande under uppsägningstiden.

Bostadsbyggandet fortsätter öka

den 22 april 2014

Bostadsbyggandet tog rejäl fart mot slutet av 2013, visar Boverkets senaste indikatorer. Preliminärt påbörjades 34500 bostäder under året, inräknat nettotillskott genom ombyggnader. Det är nästan 50 procent fler än 2012.

Tyréns expanderar i Mälardalen

den 22 april 2014

I ett spännande geografiskt område med hög tillväxt och många intressanta projekt kommande år etableras ett nytt kontor i Örebro och med sikte på ytterligare etableringar i Mälardalen inom kort. Målet är att rekrytera cirka 80 medarbetare. Chef för satsningen är Magnus Holmberg, tidigare VD på Svenska Mätcenter.

Ett land fullt av bostadsköer

den 22 april 2014

Står du i kö för en bostad får du vänta alldeles för länge. Vill du hyra en etta får du i genomsnitt vänta i över två och ett halvt år och om du behöver en lägenhet med fyra rum är kötiden i genomsnitt tre och ett halvt år. Det visar den rapport ”Ett land fullt av bostadsköer” som Hyresgästföreningen nu publicerar.

850 nya bostäder vid Brommaplan

den 22 april 2014

På torsdag väntas stadsbyggnadsnämnden i Stockholms stad besluta att ställa ut detaljplanen Grammet 1 på granskning. Förslaget innebär 850 nya bostäder i kollektivtrafiknära läge precis vid Brommaplan. Förutom nya bostäder föreslås också handel och service i bottenvåningarna, kontor, en ny mindre galleria och överdäckning av bussterminalen.

WSP utvecklar Rosendal i Uppsala

den 22 april 2014

Konsultbolaget WSP har vunnit uppdraget som generalkonsult för utvecklingen av stadsdelen Rosendal i Uppsala. Här ska byggas cirka 3000 lägenheter, ett stort campusområde och ett antal skolor. WSP får ett helhetsansvar från tidigt skede och fram till byggnation. Uppdragsgivare är Uppsala kommun.

Idag får Malmö ett eget drömplank

den 22 april 2014

En plats där alla som vill kan få fundera, fantisera och drömma. Det är vad Malmö får idag 22 april vid första spadtaget av Skånes allra första Svanenmärkta flerbostadshus. Bostadsprojektet heter Brf Barcelona och utvecklas av Veidekke Bostad.

Uthyrningsstart av studentbostäder i Blåsenhus

Ständig kamp mot energitjuvar för Botkyrkabyggen

den 15 april 2014

AB Botkyrkabyggen är med sina 10600 lägenheter ett av de mest miljonprogramtunga bostadsbolagen inom SABO. Detta är en av anledningarna till att Botkyrkabyggen alltid arbetar med en plan och en tanke inför varje beslut om energisparåtgärder. Varje dag innehåller en ständig kamp mot energitjuvar och ett intensivt arbete för att minska energianvändningen.

Flera satsningar på solenergi

den 15 april 2014

I mitten av februari arrangerade SABO Solenergidagen i Uppsala. Två av föreläsarna var Ulf Klint från Karlskronahem och Lena Ahlgren från Umeå Energi. Båda Umeå och Karlskrona ligger långt framme när det gäller satsningar på solenergi.

Kopparstaden – självförsörjande på el

den 15 april 2014

Kopparstaden AB – det kommunala bostadsföretaget i Falun – arbetar mycket aktivt sedan många år för att minska sin energiförbrukning och att bidra till en hållbar utveckling av våra gemensamma resurser. Stort fokus ligger på en minskad elanvändning och att uppnå balans mellan egenproducerad el och elanvändning för drift av fastigheterna.

Många mjuka frågor under SABO:s Fastighetsdagar

den 14 april 2014

Bostadsföretagen måste arbeta målmedvetet också med de mjuka frågorna. En stadsdel blir attraktiv genom utbud av service, fysiska mötesplatser, kvaliteten på grundskolan och tack vare vackra omgivningar. Temat för SABO:s konferens var stadsdelsförnyelse.

Ny tidning ute!

den 14 april 2014

Nu är det senaste numret av Fastighet & Bostadsrätt tryckt och på väg ut till läsarna! Klicka vidare för att komma till webbtidningen.

Ny påbyggnad på Plogen

den 5 mars 2014

– Umeå har förmodligen kommit längst när det gäller påbyggnader bland jämförbara städer i Sverige, säger Melker Tjärnström, Peab i Umeå och ansvarig för ombyggnaden av kvarteret Plogen invid Umeälven.

Ting1 sticker upp i Örnsköldsvik

den 4 mars 2014

Ting1, det nya bostadsrättshuset i Örnsköldsvik, har med sin historia, form och arkitektur blivit ett nytt blickfång centralt i staden.

Energin i fokus hos LKF

den 4 mars 2014

LKF, Lunds Kommuns Fastighetsbolag AB, är med i både Skåneinitiativet och Allmännyttans Energisparkampanj. Energifrågan har stort fokus för LKF. Det händer mycket inom företaget och en rad spännande nybyggnads- och ombyggnadsprojekt pågår.

Fastighetsägarna i Västra Götaland antar Energiutmaningen

den 4 mars 2014

Länsstyrelsen i Västra Götalands län har tillsammans med Fastighetsägarna GFR antagit Energiutmaningen. Projektet pågår under tre år - från 2013 till 2015 - och drivs från Fastighetsägarnas kontor i Göteborg, Uddevalla och Borås.

Övikshem i stort energisparprojekt

den 4 mars 2014

För att minska energianvändningen genomför Övikshem ett stort energisparprojekt. Projektet innebär en långsiktig satsning med positiva effekter på såväl inomhus- som utomhusmiljön.