Burger King till Järna - 35 nya jobb

den 24 april 2012

I morgon är det dags för Burger King att tända grillen vid E4:an i Järna. Den nya restaurangen är designad i Burger Kings globala koncept som just nu rullas ut världen över och kommer förutom att erbjuda grillade hamburgare även att skapa 35 nya arbetstillfällen i kommunen.


Den nya restaurangen är särskilt efterfrågad av invånarna i områdena kring Järna, Gnesta, Vagnhärad och Trosa och är belägen vid E4:an på Ullängsvägen 4 i Järna. Restaurangen kommer inte bara att erbjuda riktiga, grillade hamburgare utan även 98 sittplatser samt en uteservering i Burger Kings toppmoderna designkoncept. Restaurangen ägs och drivs av norska franchisetagaren King Food som nu totalt driver fyra Burger King restauranger i Sverige och 32 i Norge.

”Jag är jättestolt att kunna tända grillen i Järna och erbjuda Whopper och även nya goda Angus XT”, säger Malin Forstenius restaurangchef. ”Det har varit stor efterfrågan på grillade hamburgare i området och jag är övertygad om att öppningen blir en succé!”.

”Vi är glada över att kunna öppna restaurangen i Järna imorgon tillsammans med King Food. Det nya designkonceptet gör det möjligt för våra gäster att kunna avnjuta de bästa grillade hamburgarna i en toppmodern miljö”, säger Jerry Gamez, chef för Burger King Corporation i Norden och Holland.

”Vi har dessutom 10-15 nyöppningar planerade per år över de närmsta fem åren vilket totalt genererar ca 2700 nya jobb i Sverige”, avslutar Jerry Gamez.

Tyréns får stor roll när NetPort Science Park expanderar

den 6 oktober 2015

NetPort Science Park utökar med nybyggnation på Karlshamns pir. Tyréns har flera uppdrag inom projektet som samlar forskning, företag och organisationer inom digitala medier, energi och intelligenta transportsystem.

Använd investeringsstödet till infrastruktursatsningar för fler bostäder

den 6 oktober 2015

Regeringen presenterade i går en satsning på 2 miljarder kronor inom ramen för de så kallade stadsmiljöavtalen. Satsningen ska gå till kollektivtrafiklösningar i städer för att skapa förutsättningar för ökat bostadsbyggande. En välkommen satsning anser Fastighetsägarna.

Sverige kan vara på väg mot bobubbla

den 6 oktober 2015

På tio år har bostadspriserna i Sverige fördubblats – nu varnar Konjunkturinstitutet för första gången för att Sverige kan vara på väg in i en bostadsbubbla. – Det finns en betydande risk att priserna är på en ohållbar nivå, säger Konjunkturinstitutets generaldirektör Mats Dillén till svt.se.

Rekordstort intresse för nya bostäder i Järla Sjö

den 6 oktober 2015

Nu går arbetet med att förnya Centralkvarteret i Järla Sjö in i nästa fas. Intresset för att bo i de nyproducerade bostadsrätterna som nu lanseras under namnet Turbinhallen är rekordstort. Inför försäljningsstarten den 11 oktober har fler än 5000 personer anmält sitt intresse till de drygt 200 bostäderna.

Castellum köper Kungsporten mellan Göteborg och Kungsbacka

den 6 oktober 2015

Castellum AB har, via det helägda dotterbolaget Harry Sjögren AB, förvärvat fastigheten Bolsheden 1:4 vid Säröleden i Kungsbacka, med en total yta om cirka 17800 kvm. Investeringen uppgick till 154 miljoner kronor och tillträde skedde den 5 oktober 2015.

Miljöklassat äldreboende i Lerum nu klart

den 6 oktober 2015

Serneke har färdigställt Sävegården i Lerums kommun. Projektet innebar nybyggnation av 5000 kvadratmeter miljöklassat äldreboende, ett projekt värt närmare 90 miljoner kronor.

Diös Fastigheter fördubblar fastighetsbeståndet i Skellefteå

den 5 oktober 2015

Diös Fastigheter förvärvar fem fastigheter om cirka 51000 kvm i centrala Skellefteå. Säljare är Skellefteå kommun, Fastighets AB Polaris och Skellefteå Kraft.

Svartjobben kommer tillbaka med minskat ROT-avdrag

den 5 oktober 2015

Nästan 100 procent av de små byggföretagarna anser att ROT-avdraget minskat svartjobben i byggbranschen. Nästan lika många tror också att svartjobben kommer tillbaka om regeringens förslag om att sänkta avdraget från 50 till 30 procent blir verklighet. Det visar siffror från Företagarna och Sveriges Byggindustrier, som genomfört den största Rotundersökningen någonsin.

Riksbyggen välkomnar regeringens bostadsrättsutredning

den 2 oktober 2015

Riksbyggen har tillsammans med flera andra företag och organisationer i branschen efterlyst en utredning av bostadsrättslagstiftningen för att stärka konsumentskyddet. Mot den bakgrunden välkomnar nu Riksbyggen regeringens beslut om att tillsätta en bostadsrättsutredning.

Frösö Park planerar för nya hotellrum

den 2 oktober 2015

Frösö Park Fastighets AB har lämnat in ansökan om planändring för att möjliggöra en utbyggnad av det nyöppnade Quality Hotel Frösö Park med ytterligare totalt cirka 200 rum i två etapper. I första etappen planeras cirka 105 tillgänglighetsanpassade rum.

Detaljplanen klar för Danderyds nya studentbostäder

den 2 oktober 2015

Under närmare två år har Studentbacken AB arbetat med att utveckla en ny detaljplan för studentbostäder på fastigheten Suttung 5 i Danderyds kommun. I veckan vann slutligen detaljplanen, efter överklaganden, laga kraft.

HSB fortsätter satsa i Skellefteå

den 2 oktober 2015

HSB Projektpartner och HSB Norr har gemensamt förvärvat Strandpromenaden Grunnan 1 AB, innehållande fastigheten Grunnan 1 med planerad byggrätt för två flerfamiljshus.

Transaktionsmarknaden på väg mot nya rekordnivåer

den 2 oktober 2015

Inledningen på transaktionsåret 2015 var stillsam, men under tredje kvartalet har volymerna ökat stadigt och fastigheter för cirka 36 miljarder kronor har omsatts. Det motsvarar en ökning med hela 43 procent jämfört med motsvarande kvartal föregående år.

Vasakronan säljer för 144 miljoner i Lund

den 2 oktober 2015

Vasakronan har tecknat avtal med Tetra Pak om direktförsäljning av fastigheterna Päronet 14, 17 och 18 i Lund. Tetra Pak tillträdde i samband med avtalsskrivning.

Nytt lagförslag kan göra det upp till fyra månader snabbare att bygga bostäder

den 1 oktober 2015

Regeringen föreslår i en lagrådsremiss att ta bort länsstyrelserna som instansnivå när det gäller överklagande av detaljplaner. Därmed kan byggstart för ett planerat bostadsprojekt påbörjas tre till fyra månader tidigare än vad som nu är fallet.

God arbetsmarknad för repcertifierade målare

den 1 oktober 2015

Behovet av härdplastutbildade målare med repcertifikat är stort på arbetsmarknaden just nu. Klätterservice är ett av företagen som befinner sig i en rekryteringsfas av specialistkompetensen.

Sveriges fulaste byggnad är utsedd

den 1 oktober 2015

Enligt svenskarna är Arkitekturskolan KTH i Stockholm, Turning Torso i Malmö och Globen i Stockholm Sveriges tre fulaste byggnader. Detta enligt en undersökning som Sveff genomfört i samarbete med YouGov. Generellt sett kom även kommunbyggnader och polishus högt upp på listan.

Balticgruppen bygger 37 arkitektritade bostäder på Umedalen

Svenska Kyrkor 2015 ute nu!

den 28 juni 2015

Nu är Svenska Kyrkor 2015 ute. Klicka vidare för att komma till webb-tidningen.

Concent bygger det goda samhället

den 25 juni 2015

Concent arbetar först och främst med fastighetsutveckling av små och smarta hyresrätter i kollektivtrafiknära lägen i stor- och universitetsstäder. Det är något som ligger helt rätt i tiden. Concent var också en av föreläsarna på den lyckade konferensen Bostadsforum 2015 och även huvudsponsor till arrangemanget.

Kunglig glans på träbyggnadsdagar

den 25 juni 2015

Seminariet ”Nytt träbyggande för klimatet” i början av juni med en väl organiserad studieresa dagen efter runt om i ”Trä-Stockholm” blev ett mycket lyckat arrangemang med cirka 50 deltagare. Många tydliga ståndpunkter framfördes om de uppenbara fördelarna med att bygga också flerfamiljshus med trästommar. Deltagarna fick med sig många aha-upplevelser hem.

Att vara eller inte vara för Kiruna

den 24 juni 2015

Grundläggande principer för stadsomvandlingen och stadsflytten dryftades under ett av IVA arrangerat, välbesökt och högintressant seminarium på Folkets Hus i Kiruna under två dagar i slutet av maj.

IG Passivhus har ordet nr 4 ute nu!

den 15 juni 2015

Det fjärde numret av IG Passivhus har ordet är ute. Klicka vidare för att komma till webbtidningen.

Bostadsforum på hög nivå

den 9 juni 2015

Bostadsforum 2015 hölls på Courtyard by Marriott Stockholm Hotel den 7 och 8 maj. Det blev en viktig manifestation för hur vi ska göra för att lyckas med att bygga alla de bostäder som nu behövs.

Underhåll på hög höjd

den 1 juni 2015

Knepiga lägen kräver kreativa lösningar. Huge Fastigheter AB anlitar yrkesklättrare som ett kostnadseffektivt alternativ på svårtillgängliga platser.

Nya Kiruna – staden som återuppstår

den 21 maj 2015

Om vi skulle ställas inför faktum att hela vår stad ska rivas, våra hem flyttas och allt ska byggas upp på en ny plats. Hur skulle vi då reagera som människor? Ja, den frågan har invånarna i Kiruna ställt sig.

Infrastrukturministern på byggmässan i Malmö

den 2 maj 2015

Årets upplaga av Byggmässan i Malmö den 22-23 april slog utställarrekord! Aldrig förr har mässan varit så fylld av utställare, produktnyheter, innovationer och inspiration som i år.

Ecoforum 2015: Skarpa analyser och innovativa lösningar

den 1 maj 2015

– Inom hållbar stadsutveckling är utmaningarna många, men möjligheterna oändliga. Med de orden inledde Erik Hellqvist, VD på Svensk Byggtjänst, Ecoforum 2015 på Stockholmsmässan.