HSB Malmö på god väg mot 1000 fler hyreslägenheter

den 20 april 2012

I ett led att satsa på fler hyreslägenheter till bosparande medlemmar förvärvar HSB Malmö nu 90 lägenheter med bra lägen i Malmö.


Sedan HSB Malmö presenterade sin avsikt att sälja Turning Torso, för att kunna frigöra kapital till att bygga och förvärva fler hyreslägenheter, arbetar HSB Malmö intensivt med att få fler hyreslägenheter till verksamhetens bosparare.

De förvärvade fastigheterna Drivan 16, Kristianstadsgatan i Möllevången och Tonfisken 25, Västra Bernadottesgatan på Limhamn, har tillsammans 90 lägenheter. Med förvärvet är HSB Malmö redan tio procent närmare sitt mål.  

– Det här innebär att vi nu kan erbjuda våra bosparare fler lägenheter i intressanta innerstadslägen, säger Henrik Krantz, fastighetschef HSB Malmö.

Det ska kännas fysiskt tryggt att bo i HSB. Det innebär bland annat ljusa miljöer, god belysning, smarta förrådsutrymmen och inbjudande ute- och innemiljöer. Möjligheterna till gemenskap skapar social trygghet som ska vara större än vid ett traditionellt boende.

Med dessa förvärv kan HSB Malmö leva upp till vad verksamheten står för och erbjuda ett gott boende till sina medlemmar.

Fastigheterna
Drivan 16 med adress Kristianstadsgatan 36 A-B, Nobelvägen 34-36 (A-B), Trelleborgsgatan 13. Fastigheten har 64 bostadslägenheter och åtta butikslokaler. Bostadslägenheterna är förhållandevis små. Det finns mycket ungdomar bland hyresgästerna.

Tonfisken 25 med Västra Bernadottesgatan 24 A-C på Limhamn i västra Malmö i närheten av stranden Sibbarp och Småbåtshamnen. Totalt finns 26 bostadslägenheter i huset.

Shenzhens nya unika hållbara huvudkontor väljer KONEs energieffektiva People Flow-lösningar

den 5 maj 2015

KONE, en av världens ledande leverantörer av hissar, rulltrappor, portar och automatiska dörrar, har fått i uppdrag att leverera energieffektiva hissar och personflödeslösningar till Shenzhen International Energy Mansion - det statligt ägda företag Shenzhen Energy Groups nya huvudkontor. Installationen kommer att sätta en helt ny standard för hållbara kontorsbyggnader i Kina.

Fastighetsmäklarförbundet lanserar en kunskapssatsning för sina medlemmar

den 5 maj 2015

Att fastighetsmäklare hela tiden håller en hög kunskapsnivå är av stor vikt för att mäklartjänsten skall bli så bra som möjligt och för att konsumenten skall känna så stor trygghet som möjligt.

Järfälla kommun tar initiativ till fler hyresrätter

den 5 maj 2015

Järfällas allmännyttiga bostadsbolag Järfällahus ska bygga minst 300 bostäder om året och renovera 100 lägenheter årligen. Det är några av punkterna i ett nytt ägardirektiv för Järfällahus med syfte att öka produktionen av hyresrätter i kommunen.

Starka deltar med flera nomineringar i årets Betonggala

den 4 maj 2015

Nu är det dags att rösta på vinnarna till Betonggalan i Malmö. Årets Miljöpris, Årets Betongarkitekt, Årets Betongkonstruktör och Årets Betongentreprenör ska utses. Dessutom ska vinnare till priset Ung & Tung utses. Röstningen pågår fram till den 10 maj.

Parkering Malmö hittar hem i Hyllie

den 4 maj 2015

När Hyllie växer så det knakar, med allt fler människor som bor och jobbar här, behövs fler parkeringsplatser. Parkering Malmö satsar på en modern parkeringsbyggnad med grön och öppen känsla. – Vårt nya parkeringshus får 345 platser och är klart nästa sommar. Dessutom är vi själva på gång att flytta dit, säger vd Tomas Strandberg.

Särskilda byggregler kan lösa studentbostadskrisen

den 4 maj 2015

Utan studenter kan inte våra kunskapsstäder växa sig starka, och utan studentbostäder inga nya studenter. Med egna regler för studentbostäder och en större mångfald i hur boendena får se ut kan den akuta bostadsbristen lösas, skriver studentorganisationer och studentbostadsföretag på DN Debatt idag.

Svensken kritisk till ett avskaffande av ränteavdraget

den 4 maj 2015

Nyligen öppnade finansmarknadsministern för att se över en förändring av ränteavdraget. En undersökning visar att stödet för ett avskaffande av ränteavdrag är svagt bland svenska folket - där varannan är emot. Dessutom kommer 19 procent av villaägarna och 14 procent av bostadsrättsägarna att bli tvungna att se över sin boendesituation om avdraget avskaffas. Det visar en ny Sifo-undersökning.

Ingrid Christensson lämnar Jernhusen

den 4 maj 2015

Ingrid Christensson anställdes som Chef Kommunikation på Jernhusen den 1 januari 2014. Ingrid lämnar nu Jernhusen efter att hon och vd Kerstin Gillsbro kommit fram till att deras syn på hur kommunikationsarbetet ska utvecklas, inte överensstämmer.

Järntorget Bygg tecknar samverkansavtal med Wåhlin Fastigheter

den 4 maj 2015

Järntorget Bygg har tecknat ett samverkansavtal med Wåhlin Fastigheter om att projektera och bygga ett hyresrättsprojekt med 85 lägenheter och ett antal lokaler. Uppdraget gäller projektet Åkeriet 4 på Landsvägen i centrala Sundbyberg.

Bostadsministern besöker Älvstrandsprojektet

den 4 maj 2015

Bostads- och stadsutvecklingsminister Mehmet Kaplan (MP) deltar på Hyresgästföreningens seminarium samt gör ett studiebesök på Älvstrandsprojektet i Göteborg idag den 4 maj.

Stockholmshem köper fastighet med studentbostäder

den 3 maj 2015

Stockholmshem förvärvar fastighet under ombyggnad i Älvsjö och kommer att ha 279 studentlägenheter inflyttningsklara i slutet av 2016.

Infrastrukturministern på byggmässan i Malmö

den 2 maj 2015

Årets upplaga av Byggmässan i Malmö den 22-23 april slog utställarrekord! Aldrig förr har mässan varit så fylld av utställare, produktnyheter, innovationer och inspiration som i år.

Över 6000 intresseanmälningar till Tellus Tower

den 30 april 2015

I förra veckan passerade antalet intresseanmälningar för projektet Tellus Tower 6000 stycken. Försvaret har godkänt ett antal förslag till ny lokalisering för projektet i Telefonplan. Stockholms stad arbetar nu med att utreda och säkerställa dessa lägen. Vi ser fram mot att tillsammans med Stockholms stad inom kort kommunicera ett nytt läge för projektet.

SABOs Kombohus nominerat till Årets samhällsbyggare

den 30 april 2015

SABO:s prispressade avtal av av nyckelfärdiga hyreshus har chansen att bli Årets samhällsbyggare. Priset är instiftat av tidningen Dagens Samhälle och går till framtidsinriktade projekt.

Här är vinnarna av Sigge Thernwalls Stora Byggpris

den 29 april 2015

Igår hölls årets utdelning av Sigge Thernwalls Stora Byggpris – ett av Sveriges största pris inom bygg och anläggning. Åtta framstående personer fick se sitt arbete uppmärksammat och belönat med utmärkelsen.

Swecos Maria Gårdlund vinner Guldhuset 2015

den 29 april 2015

Maria Gårdlund, vd för Swecos samhällsanalys- och strategiverksamhet, utsågs igår till vinnare av Guldhuset 2015, en årlig utmärkelse för framgångsrikt ledarskap. Maria vinner priset för sitt engagemang och för att hon på ett lyhört och positivt sätt tar tag i svåra frågor.

Industrimark blir nya hyresrätter när NCC bygger i Linköping

den 29 april 2015

Centrala Linköping får 145 nya hyresrätter när gamla industritomter förvandlas till moderna bostadskvarter. Lägenheterna står klara under 2017. Avtalet mellan NCC och Stångåstaden är värt 215 MSEK. Projektet är Stångåstadens största i modern tid.

Midroc och Väsbyhem bygger bostäder i Eds Allé, Upplands Väsby

Ecoforum 2015: Skarpa analyser och innovativa lösningar

den 1 maj 2015

– Inom hållbar stadsutveckling är utmaningarna många, men möjligheterna oändliga. Med de orden inledde Erik Hellqvist, VD på Svensk Byggtjänst, Ecoforum 2015 på Stockholmsmässan.

Bostadsbristen ska byggas bort i Linköping

den 15 april 2015

Många kommuner i Sverige har växtvärk och lider av bostadsbrist. Linköpings kommun har en tydlig väg för att komma till rätta med detta. Bostadsbristen ska byggas bort och ambitionerna är höga. Detta är något som också är uppenbart efter ett tvådagarsbesök i den expansiva och attraktiva Östgötametropolen.

Ny tidning ute!

den 13 april 2015

Nu är årets andra nummer av Fastighet & Bostadsrätt ute. Klicka vidare för att komma till webb-tidningen.

Inspirerande Fastighetsmässa i Kista

den 11 april 2015

Trångt, trendigt och trivsamt är några beskrivningar om Fastighetsmässan 2015 i Stockholm, som arrangerades i mitten av mars på Kistamässan.

IG Passivhus har ordet nr 3 ute nu!

den 6 april 2015

Det tredje numret av IG Passivhus har ordet är ute. Klicka vidare för att komma till webbtidningen.

LinköpingsBo2017 - där idéer blir verklighet

den 11 mars 2015

”De säger att Sverige är vackert på vintern. Hur vet dom det? Då är ju Sverige täckt av snö!” Det här skrev salige Tage Danielsson som föddes 1928 och växte upp i Linköping. Under stora delar av sin barndom hjälpte han till i Folkets park där mamma Elsa stod i kiosken. Pappa Ivar körde buss i staden och busslinjen gick till Folkets park.

Stångåstaden satsar 4,5 miljarder – 2200 nya lägenheter byggs

den 8 mars 2015

Ambitionerna är höga hos AB Stångåstaden, Linköpings allmännyttiga bostadsföretag, som också var värd för SABO:s Fastighetsdagar den 3-4 mars. Stångåstaden äger och förvaltar 18500 lägenheter och 33000 bostadskunder, vilket innebär 26 procent av alla bostäder i expansiva Linköping.

Hög puls hos HSB Östergötland

den 8 mars 2015

Många byggherrar spänner bågen högt i det expanderande Linköping. Det gäller även hos HSB Östergötland, som är en aktiv bostadsutvecklare med cirka 15000 medlemmar.

NCC Boende bakom 1800 nya bostäder i Linköping

den 2 mars 2015

NCC Boende AB bygger nya bostäder i Södra Ekkällan och Vimanshäll i Linköping. NCC Boende ska genomföra cirka 10-15 nya byggprojekt i Ekkällan de närmaste åren.

Fuktsäkert 2015 ute!

den 19 februari 2015

Nu är Fuktsäkert 2015 ute. Klicka vidare för att komma till webb-tidningen.