Tengbom ökar närvaron på den asiatiska marknaden

den 02 april 2012

Tengbom, ett av Sveriges och Nordens ledande arkitektföretag, tar nu ytterligare ett steg in på den asiatiska marknaden genom ett samarbetsavtal med The Room Design Studio i Kambodja med sikte på full integration i Tengbom om två år.


Asien är en självklar plattform för Tengbom ur flera perspektiv. Tengbom har också haft flera framgångar i Asien inte minst genom Wuxi och Sino City som vann MIPIM Future Project Award 2011 för bästa hållbara stadsbyggnadsprojekt

– Genom samarbetet skaffar vi oss en bredare plattform i Asien. Vår avsikt är att det ska möjliggöra en fortsatt expansion i Asien. Kombinationen av The Room Design Studios kunskap om marknaden i Vietnam och Kambodja och Tengboms historia, styrka och bredd ger oss ett starkt utgångsläge. Vi är övertygade om att samarbetet kommer att ge oss och våra kunder stora utvecklingsmöjligheter, säger Magnus Meyer, VD för Tengbom i ett pressmeddelande.

Tengbom är sedan mer än 100 år ett av Sveriges ledande arkitektföretag med över 500 medarbetare på ett tiotal kontor runt om i Sverige. Det är ett av få arkitektföretag som kan erbjuda både bred och djup kompetens inom alla arkitekturens delar och förutom arkitektur också stadsbyggnad, inredningsarkitektur, projektledning och landskapsarkitektur.

The Room Design Studio i Kambodjas huvudstad Phnom Penh ägs och drivs av svenska arkitekter. Företaget har omkring 15 anställda och arbetar med såväl arkitektur som inredning.

– Tengbom har en option att förvärva The Room Design Studio och vår gemensamma avsikt är att företaget ska integreras fullt ut i Tengbom på några års sikt. Redan nu kommer ett utbyte av personal att ske. Tengbom kommer också att kunna ta tillvara den kompetens och kapacitet som finns på The Room Design Studio för svenska uppdrag, säger Magnus Meyer.

Tengbom är ett av Nordens ledande arkitektföretag som står för en framåtblickande och levande arkitektur med hus och miljöer som människor vill besöka, bo och arbeta i. Tengbom har över 500 medarbetare i elva städer runt om i Sverige. Tengbom grundades 1906 av Ivar Tengbom, föregångsgestalt inom svensk arkitektur.

Fyra tävlar om årets bästa utemiljö

den 29 september 2015

Idag släpps de fyra nominerade till Sienapriset, Sveriges Arkitekters pris för årets bästa utemiljö. Priset blir allt mer angeläget i takt med att städer förtätas och våra gemensamma ytor spelar en större roll.

Tyréns och Harvard i samarbete om hållbar arkitektur

den 29 september 2015

Tyréns och arkitekturinstitutionen på Harvard University har ett gemensamt utvecklingsprojekt. Utgångspunkten är att det behövs en vitalisering av arkitekturens roll i arbetet med att skapa socialt och miljömässigt hållbara industrianläggningar.

Johanna Frelin blir ny vd för Tengbom

den 24 september 2015

Tengbom arkitekters nya vd heter Johanna Frelin och kommer närmast från vd-posten för Hyper Island, ett innovationsdrivet bolag som utbildar framtidens ledare. Dessförinnan har hon innehaft flera chefspositioner inom ledningen för SVT-koncernen. Rekryteringen är ett avgörande steg i Tengboms långsiktiga målsättning att vara en tongivande och innovativ aktör inom arkitektur och samhällsbyggande.

Internationellt byggdesignpris till Västra hamnen

den 16 september 2015

Västra hamnen i Malmö prisades igår kväll i Milano då Grandesign Etico awards 2015 delades ut. Bakom priset står staden Milano, regionen Lombardiet och kommittén Plana Cultural Association.

Vilken blir årets bästa byggnad?

den 16 september 2015

Nu är de nominerade till 2015 års Kasper Salin-pris offentliga. Fyra byggnadsverk i Malmö, Stockholm och Göteborg tävlar om Sveriges mest prestigefyllda arkitekturpris.

Ny vision för ArkDes av arkitektkontoret Spridd

den 16 september 2015

Spridd har tagit fram ett idéförslag till utformning av ny basutställning för Arkitektur och designcentrum i Stockholm, ArkDes.

Kv Bohus klassvinnare till Årets Stadsbyggnadspris i Malmö

den 15 september 2015

Kvarteret Bohus bildar ett nytt blickfång vid Malmös södra och östra infarter och utgör en del av Malmö stads mål att förtäta stadens bebyggelse. Den 15 våningar höga byggnaden är gestaltad som en kvadratisk skulptur med ett fasaduttryck som domineras av saxade burspråk.

Malmös FN-byggnad vinner Årets Stadsbyggnadspris

den 15 september 2015

Årets Stadsbyggnadspris 2015 går till Urbana Hängsel; tillbyggnaden till den gamla hamnförvaltningsbyggnaden, som numera är hemvist för World Maritime University. Urbana Hängsel får priset för byggnadens spännande nutida och väl genomförda gestaltning.

I morgon släpps Kasper Salin-nomineringarna

den 15 september 2015

Kasper Salin-priset är Sveriges äldsta och mest prestigefyllda arkitekturpris och delas varje år ut till årets bästa byggnad. Onsdag den 16 september avslöjas vilka fyra byggnadsverk juryn har nominerat.

Nu speglar The Mirror husen och tiden

den 3 september 2015

Även vädret var på festhumör på torsdagen när Jonas Dahlbergs verk The Mirror, vid norra entrén till Tele2 Arena invigdes av Emilia Bjuggren, arbetsmarknads- och idrottsborgarråd (S). Sol och blå himmel växlade med gamla och nya hus på den 147 kvadratmeter stora spegelytan som långsamt snurrade runt.

Tengbom arkitekter bakom exklusiva Mästerhuset

den 1 september 2015

Idag invigdes Mästerhuset – en helt ny byggnad i internationell klass på 37000 kvm med kontor, butiker och restauranger i hjärtat av Stockholms affärsdistrikt. Tengbom är arkitekterna bakom projektet som inte bara skapar förutsättningar för en levande gatumiljö i området utan även sätter en ny kvalitets- och hållbarhetsstandard för kommersiella fastigheter i centrala Stockholm.

Janica Wiklander ny kontorschef på Tengbom i Göteborg

den 24 augusti 2015

Tengbom har rekryterat Janica Wiklander, arkitekt SAR/MSA och landskapsarkitekt LAR/MSA, till tjänsten som kontorschef i Göteborg. Med mångårig erfarenhet av affärsutveckling, uppdragsledning och hållbar arkitektur kommer Janica vara med och bidra ytterligare till Tengboms satsningar i regionen.

Ny gestaltning av Linnéträdgårdens besökspaviljong

den 20 augusti 2015

Linnéträdgården i Uppsala är en av Sveriges mest populära och intressanta trädgårdar. Hit kommer turister från hela världen för att besöka den plats där Carl von Linné bodde och verkade. För att möta besökarna på ett värdigt sätt har Statens fastighetsverk (SFV) och Uppsala universitet länge haft planer på att i trädgården uppföra en besökspaviljong.

Metro Arkitekter i Göteborg blir ett med Sweco

den 11 augusti 2015

I början av augusti blev Sweco Architects i Göteborg 20 personer starkare då Metro Arkitekter och Sweco gick samman. Det innebär att Sweco Architects får ytterligare kompetens inom bland annat infrastruktur, skolor och bostäder.

Turning Torso prisat

den 11 augusti 2015

Flerfaldigt prisbelönade Turning Torso kan lägga ytterligare en titel till samlingen. Denna gång prisar The Council on Tall Buildings and Urban Habitat i Chicago byggnaden med sitt ”10 Year Award”.

Hållbart landmärke med mötet som motor

den 6 augusti 2015

Efter semestrarna återvänder hundratals göteborgare till sina vanliga jobb – fast i en ovan och ovanlig miljö. Nämligen i det nybyggda landmärke som ger Johanneberg Science Park sin profil av hållbar idékraft med mötet som motor.

Nu tävlar fem förslag om att få utforma Norrtälje Hamn

den 28 juli 2015

Den 30 juni lämnade de fem tävlande arkitektbyråerna in sina förslag till Norrtälje Hamn-projektet. Varje bidrag fokuserar på tre utvalda områden i den nya stadsdelen och innehåller förslag på utformning av bryggor, torg och parker.

Sweco utvecklar Älmsta centrum i dialog med medborgarna

Svenska Kyrkor 2015 ute nu!

den 28 juni 2015

Nu är Svenska Kyrkor 2015 ute. Klicka vidare för att komma till webb-tidningen.

Concent bygger det goda samhället

den 25 juni 2015

Concent arbetar först och främst med fastighetsutveckling av små och smarta hyresrätter i kollektivtrafiknära lägen i stor- och universitetsstäder. Det är något som ligger helt rätt i tiden. Concent var också en av föreläsarna på den lyckade konferensen Bostadsforum 2015 och även huvudsponsor till arrangemanget.

Kunglig glans på träbyggnadsdagar

den 25 juni 2015

Seminariet ”Nytt träbyggande för klimatet” i början av juni med en väl organiserad studieresa dagen efter runt om i ”Trä-Stockholm” blev ett mycket lyckat arrangemang med cirka 50 deltagare. Många tydliga ståndpunkter framfördes om de uppenbara fördelarna med att bygga också flerfamiljshus med trästommar. Deltagarna fick med sig många aha-upplevelser hem.

Att vara eller inte vara för Kiruna

den 24 juni 2015

Grundläggande principer för stadsomvandlingen och stadsflytten dryftades under ett av IVA arrangerat, välbesökt och högintressant seminarium på Folkets Hus i Kiruna under två dagar i slutet av maj.

IG Passivhus har ordet nr 4 ute nu!

den 15 juni 2015

Det fjärde numret av IG Passivhus har ordet är ute. Klicka vidare för att komma till webbtidningen.

Bostadsforum på hög nivå

den 9 juni 2015

Bostadsforum 2015 hölls på Courtyard by Marriott Stockholm Hotel den 7 och 8 maj. Det blev en viktig manifestation för hur vi ska göra för att lyckas med att bygga alla de bostäder som nu behövs.

Underhåll på hög höjd

den 1 juni 2015

Knepiga lägen kräver kreativa lösningar. Huge Fastigheter AB anlitar yrkesklättrare som ett kostnadseffektivt alternativ på svårtillgängliga platser.

Nya Kiruna – staden som återuppstår

den 21 maj 2015

Om vi skulle ställas inför faktum att hela vår stad ska rivas, våra hem flyttas och allt ska byggas upp på en ny plats. Hur skulle vi då reagera som människor? Ja, den frågan har invånarna i Kiruna ställt sig.

Infrastrukturministern på byggmässan i Malmö

den 2 maj 2015

Årets upplaga av Byggmässan i Malmö den 22-23 april slog utställarrekord! Aldrig förr har mässan varit så fylld av utställare, produktnyheter, innovationer och inspiration som i år.

Ecoforum 2015: Skarpa analyser och innovativa lösningar

den 1 maj 2015

– Inom hållbar stadsutveckling är utmaningarna många, men möjligheterna oändliga. Med de orden inledde Erik Hellqvist, VD på Svensk Byggtjänst, Ecoforum 2015 på Stockholmsmässan.