Undertak som räddar liv

den 20 mars 2017

Tio minuter kan vara skillnaden mellan liv eller död när en brand utbrutit i ett rum. Undertakslösningar från ROCKFON med brandklassningen K210/B-s1,d0 fördröjer brandförloppet och ger mer tid för evakuering.

Världens första logistikkalkylator – plockar fram potentialen i stora byggprojekt

den 17 mars 2017

Utan material och transporter blir det inget byggt. Samtidigt är just logistiken en av branschens stora utmaningar. Här finns en jättepotential att spara pengar och förenkla byggprocessen. Hur stor den potentialen är visas tydligt i världens första logistikkalkylator för stora byggprojekt, som nu lanseras av företaget Bygglogistik. Den är ett första steg mot smartare och mer hållbar bygglogistik.

Nytt fasadsystem ger minskad projekteringstid och reducerar risken för monteringsfel

den 15 mars 2017

I och med lanseringen av ett nytt fasadisoleringssystem slipper arkitekter, entreprenörer och montörer många av de frustrationer som kan uppstå vid konstruktion och montering av fasadisolering. Nu behöver inte längre den bärande konstruktionen anpassas efter isoleringen.

Unik app visar hur solen faller i obyggda kvarter

den 15 mars 2017

En nyutvecklad unik mobilapp – wec360° AR – gör att man i en vanlig mobiltelefon eller surfplatta kan se tredimensionellt exakt hur solljuset kommer att falla under dagens lopp över planerade hus och hela bostadsområden; detta trots att byggarbetet ännu inte har startat. Appen, som har utvecklats av wec360° , underlättar för både byggbolag och bostadsköpare att mycket tid fatta rätt beslut.

Ny svensk radonteknik räddar stora ekonomiska värden för fastighetsägare

den 14 mars 2017

Det Norrtäljebaserade företaget Radonkonsult har utvecklat en världsunik teknik, Radonmidja®, som revolutionerar arbetet med att sanera fastigheter från radon. Tekniken innebär att det nu blir möjligt att lösa radonproblem som tidigare varit mycket kostsamma att åtgärda.

Ny app ska effektivisera besiktningar

den 14 mars 2017

Hogia lanserar nu ett mobilt verktyg för fastighetsförvaltare. Hogia Besiktning är det senaste tillskottet i Hogias fastighetssystem och ska förenkla och förkorta processen för fastighetsförvaltare vid lägenhetsbesiktningar.

Kraftfulla proffsredskap för sladdlös grönyteskötsel

den 13 mars 2017

Tysta och avgasfria men ändå högpresterande. Nu utökar DEWALT sitt kraftfulla XR Flexvolt 54v-sortiment med tre sladdlösa och kraftfulla trädgårdsredskap. Lövblås, grästrimmer och kedjesåg för modern park- och grönyteskötsel.

Södra ingår samarbetsavtal med Välinge Innovation för unikt trädäck

den 9 mars 2017

Södra och Välinge Innovation har undertecknat ett samarbetsavtal som innebär att Södra licensierar Välinge Innovations patentsökta system för exklusiva utegolv - ZENSE. Trädäcket som har en fog för dold montering, kommer tillverkas på Södras sågverk i Kisa och den AB impregneras med 20-års rötskydd enligt Nordiska Träskyddsrådet (NTR).

Silent Wall från Saint-Gobain nominerad till Nordbyggs Guldmedalj 2017

den 6 mars 2017

Ytterväggskonstruktionen Silent Wall från Saint-Gobain är en av de tio produkter som gör upp om Nordbyggs Guldmedalj 2017. Ytterväggen gör det möjligt att bygga i bullriga stadsmiljöer med en lätt och hållbar konstruktion.

Hitta rätt dörr med smart app

den 9 februari 2017

Att välja dörr har aldrig varit enklare. Med Swedoors nya app tar du ett foto på din nuvarande dörr och kan sedan prova dig fram bland hela sortimentet av inner- och ytterdörrar för att se vad som passar just dig och ditt hem. Och du har alternativ att välja mellan – det finns cirka 1500 dörrkombinationer.

Nya laddare för hemmabruk ska göra elbilen tillgänglig för fler

den 9 februari 2017

Idag finns cirka 28000 laddbara bilar i Sverige och antalet ökar kraftigt varje år. I samband med elbilens ökade popularitet ställs också större krav på samhället vad gäller laddningsmöjligheter. Schneider Electric jobbar ständigt med att utveckla nya produkter för att göra elbilen mer tillgänglig och säker för allmänheten.

Ny trådlös slipmaskin för professionella från Bosch - Den första trådlösa slipmaskinen på marknaden

den 4 februari 2017

Med GSS 18 V-LI Professional är Bosch den första tillverkaren på marknaden att lansera en trådlös 18 V slipmaskin. Slipmaskinen ger hantverkare och målare ökad flexibilitet vid slipning jämfört med liknande modeller från Boschs konkurrenter.

Inbrotten fortsätter öka – ny teknik ska upptäcka och förhindra brott

den 3 februari 2017

Enligt statistik från Brottsförebyggande rådet (BRÅ) har villainbrotten ökat med 76% mellan 2006-2015. Under 2016 fortsätter dessutom lägenhetsinbrotten öka och idag sker mer än var tredje inbrott i en lägenhet. Nu kommer en ny teknik till Sverige som ska öka möjligheten till att upptäcka och förhindra inbrotten – innan de sker.

Kytölä lanserar asbest- och mikrobprovtagning i Sverige

den 31 januari 2017

Kytola Instruments börjar med omedelbar verkan lansera sina effektiva och exakta instrument för asbest- och mikrobprovtagning på den svenska marknaden.

Energieffektiviseringen blir lättare med BetterHome

den 17 januari 2017

Nu kan husägare energirenovera sina hem på ett nytt och smart sätt. BetterHome lanseras i Sverige, ett gemensamt initiativ av fem kända företag som ska göra det enklare för husägare att skapa mer energieffektiva hem med bra inomhusklimat. Bland annat erbjuds gratis energirådgivning i hemmet.

Inwido lanserar smarta fönster

den 11 januari 2017

Inwido, Europas största leverantör av fönster, lanserar en av de största nyheterna inom fönsterbranschen på decennier: Det smarta fönstret! Den nylanserade produkten meddelar sig genom en mobilapp som gör att du kan kontrollera om ditt fönster är öppet eller stängt.

Foamglas lanserar nästa generations cellglasisolering

den 10 januari 2017

–Tack vare den här innovationen kan vi erbjuda våra kunder cellglasisoleringens unika fördelar nu med ännu bättre värmeisoleringsegenskaper och ekonomi, och detta utan ökad kostnad, förklarar Peter Hellqvist, försäljningschef vid Foamglas Nordic. Det här är den mest revolutionerande produktförbättringen för Foamglas på 30 år.

Lyssna på podcasten om balkonger och inglasningar

den 5 april 2017

Det 16:e avsnittet av podcasten FASTIGHET I FOKUS handlar om balkonger och inglasningar. Balkongen har blivit ett extrarum på senare år, men vad är viktigast - form eller funktion? Och hur energieffektiv är egentligen en inglasad balkong?

Hissnande höjder hindrar inte montörer

den 30 mars 2017

Under sin tid som hisstekniker på KONE har Jonas Johansson hunnit med att installera ett åttiotal hissar. Men trots det har han inte vant sig vid höga höjder ännu.

Konsten att göra ett hisslöst hus tillgängligt

den 29 mars 2017

Att kunna bo i ett flervåningshus utan problem är inte självklart för alla. Många äldre, funktionshindrade och barnfamiljer lever idag i hus utan hiss – så kallade hisslösa hus. Även om fastigheten är gammal går det ofta att hitta lösningar som möjliggör att fler kan bo kvar hemma.

En hissresa i trygga händer

den 28 mars 2017

Hissar och rulltrappor ska bara fungera. Så är det. Men ibland inträffar oväntade händelser som är svåra att förutse. Då hjälper Linda Sundin och hennes kollegor på KONEs kundcenter till att lösa problemen.

Midroc tar nya steg i sin träbyggsatsning med Vallen och Ekologen

den 7 mars 2017

Det började med kvarteret Limnologen, massivträhus i åtta våningar, som kom att bli Sveriges kanske mest kända flerbostadshus i bärande, klimatoptimerade träkonstruktioner. Nu går Midroc Property Development vidare och utvecklar sitt kunnande kring teknik och byggprocess med det pågående naturnära området Vallen och det kommande projektet Ekologen vid sjön Trummen i Växjö.

Ny tidning ute!

den 21 februari 2017

Nu är det senaste numret av Fastighet & Bostadsrätt tryckt och på väg ut till läsarna! Klicka vidare för att komma till webbtidningen.

Linköping genomför innovativa satsningar på trygga utemiljöer

den 14 februari 2017

Utemiljön i hela Linköping ska bli tillgänglig för alla generationer. Särskilda satsningar görs förstås i bostadsområden som är utsatta ur ett socioekonomiskt perspektiv. Men även i nya stadsdelar som Vallastaden är ambitionen att involvera attraktiva utemiljöer för att alla grupper ska kunna ta del av ett aktivt fritidsutbud och därmed må bättre.

Kreativa möten i ett modernt Hjällbo

den 14 februari 2017

Hjällbo tillhör de klassiska miljonprogramsområdena i Göteborgsregionen, och som började som en vision om det perfekta svenska medelklass-samhället, men redan efter några år försvann en fjärdedel av befolkningen. Idag jobbas det intensivt med inte minst den så viktiga yttre miljön i området för att skapa ett mer modernt Hjällbo, berättar Lennart Wahlstedt hos Poseidon.

Gigantisk hissleverans till Urban Escape Stockholm

den 14 februari 2017

ThyssenKrupp Elevator Sverige AB levererar 30 linhissar, 6 plattformshissar och 6 rulltrappor till prestigeprojektet Urban Escape Stockholm. I Urban Escape ryms Gallerian, innovationshuset Epicenter, kontor, restauranger, barer, hotell, torg och tak.

Myller av byggaktiviteter i Växjö

den 14 februari 2017

Aktiviteten är påtaglig och pulsen hög i den innovativa byggverksamheten i Växjö, där det också är påtagligt att det eftersträvas en hög nivå vad gäller hållbarhet och mångfald.